DONACIJA RISNU: „YU BRIV“ ČISTI KORITO RIJEKE ŠPILE

DONACIJA RISNU: „YU BRIV“ ČISTI KORITO RIJEKE ŠPILE

304
0
Podijeli

Više od pet decenija u Risnu nije čišćeno korito rijeke Špile, što je uzrokovalo stalne nevolje, pričaju mještani, koji ovih dana u čudu posmatraju opsežne radove, koje izvodi kotorska hidrograđevinska kompanija „Yu briv”.

Rijeka je na ušću napravila “ostrvo” i podigla nivo vode više od metra. To je prouzrokovalo plavljenje imanja oko korita i nastala je opasnost od šireg izlijevanja rijeke i ugrožavanja objekata prema centru grada, kazala je za Radio Jadran predsjednica MZ Risan, Jasmina Mršić.
– Voda je prodirala u prizemne objekte i do 30 cm. Rijeka je u dužini od 400 m potpuno srušila zaštitni zid sa lijeve strane plaveći imanja žitelja na tom terenu – pojasnila je Mršićka.
Ona je istakla da je čišćenje korita Špile ustvari donacija kompanije “Yu Briv” ovom malom primorskom mjestu, u znak dobre buduće saradnje sa mještanima, ali i svojevrsna “najava” onoga što će “Yu Briv” dalje raditi za uređenje i razvoj Risna.
– “Firma “Yu Briv”, koja je kupila hotel “Teuta”, ponudila je Mjesnoj zajednici da uradi nešto kao donaciju mjestu. Odlučili smo da to, između ostalog, bude saniranje rijeke Špile, o čemu je obaviještena i Opština Kotor. Stručna lica Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora obišli su trasu i obavljaće nadzor nad radovima”, dodala je Mršićka izražavajući ogromnu zahvalnost kompaniji “Yu Briv”, kojima kako je rekla, MZ ubuduće stoji na raspolaganju.
Uređivanje korita rijeke Špile, stari i veliki problem mjesta, od izuzetne je važnosti za mještane u okolini rijeke, ali i za čitavu zajednicu, uvjerava naša sagovornica. Ona se nada da je to samo korak ka rješavanju i ostalih infrastrukturnih problema u Risnu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code