Donacija Sava Pavlovića Službi zaštite i spasavanja

Donacija Sava Pavlovića Službi zaštite i spasavanja

9
Podijeli

Novljanin Savo Pavlović donirao je Službi zaštite i spasavanja medicinsku opremu – komplet „First Aid kit“, u vrijednosti od oko tri hiljade eura.

Oprema se sastoji od defibrilatora sa dvije baterije, sa kompletnim audio upustvom, “AED Prep kit”, “Oxygen kit”, “Global Med kit 20”, kao i torbe opremljene sa komplet medicinom za prvu pomoć, saopštavaju iz lokalne uprave.

Picerija i restoran

Uručenju donacije u prostorijama Vatrogasnog doma prisustvovali su potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i načelnik službe Zlatko Ćirović sa saradnicima.

Donator Pavlović  smatra, bez, kako kaže falce skromnosti, da je najvažnije da njegove donacije arivaju na pravu adresu, jer ova deboto, sjutra može da spasi nečije živote, te nije mogla doći u bolje ruke:

– Moja familija se tradicionalno bavi donacijama i volonterstvom. Od supruge, preko kćerke 20-godišnje studentkinje, do četvorogodišnjeg sina, koji je već sa dvije godine počeo da volontira sakupljajući smeće oko Starog grada u Kotoru… Svima nam je zajedno uzanca da pomognemo koliko god i kad je god to moguće – ističe on.

Potom, kaže:

– Obično obadam, da sve to ostane u anonimni skafetin, jer svoj cilj ispunim samom donacijom ili volonterstvom, ali danas sam malo i zatečen ovakvom primopredajom. Kad je tu već i potpredsjednik naše Opštine, želio bih da se njemu i njegovim saradnicima i kolegama zahvalim na podršci, jer ne postoji ništa tako lijepo kao dobro srce i čista duša, koje sam osjetio kod njih. Svi znamo da se dobro dobrim vraća.

Pavlović planira više donatorskih akcija u budućnosti za Dom zdravlja, ambulante, Bolnicu u Meljinama.

Načelnik Ćirović zahvalio se Pavloviću na vrijednoj donaciji, uz želju za njenim što rjeđim korišćenjem.

– Građani i dalje prepoznaju našu Službu kao veoma bitnu za sami grad i drago mi je zbog toga. Otvoren je poziv i drugim građanima i privednim društvima da pođu Savovim stopama i da ulažu ne samo u našu Službu, već i u druge segmente jako značajne za grad. Veoma smo zadovoljni ovom donacijom i nadamo se da ćemo je što manje koristiti, a našem sugrađaninu Savu zaista dugujemo veliku zahvalnost – kazao je Ćirović.

Pavloviću se zahvalio i potpredsjednik Konjević, uz riječi da se radi o zaista lijepom i nesvakidašnjem gestu. Poručio je da je bitno da sugrađani prepoznaju Službu zaštite i spasavanja kao esencijalno bitnu za grad i doniraju, jer je na prvom mjestu bezbjednost naših sugrađana, objekata i grada.

Potpredsjednik Konjević se zahvalio i Službi zaštite i spasavanja na uspješnoj ljetnjoj sezoni, ali i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Bijeloj i na Luštici.

9 Komentari

Ostavite komentar

*

code