DONATORSKA TRKA „TIVAT FUN RUN 2015“ ZA AZIL ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE

DONATORSKA TRKA „TIVAT FUN RUN 2015“ ZA AZIL ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE

125
0
Podijeli

Humanitarna trka pod nazivom “Tivat Fun Run 2015 – trka za kotorski azil” biće održana sjutra na stazi od upravne zgrade Adriatic Marinasa (Dom Vojske), kroz Seljanovo i Donju Lastvu, marinu Porto Montenegro, a potom gradskim ulicama i kroz gradski park, a završiće na platou ispred škole KSI Montenegro.

Početak trke najavljen je za 9 h.
“Tivat Fun Run 2015” otvorena je za djecu i odrasle učesnike, a trčaće se radi prikupljanja sredstava za pomoć kotorskom Azilu za pse i napuštene životinje, u kojem trenutno boravi oko 150 napuštenih pasa. Iz škole Knightsbridge su saopštili da je za djecu mlađu od 12 godina potrebna roditeljska pratnja.
To je prvi put da se ovakav projekat realizuje, a ono što je najinteresantnije je da su na pripremi događaja najviše radila djeca – učenici iz međunarodne škole KSI Montenegro koja je pokrenula inicijativu, te iz srednjih i osnovnih škola iz Tivta iz kojih se odazvao veliki broj učenika volontera i prijavljenih učesnika trke.
Otvaranje prijavnog centra trke predviđeno je kod Doma Vojske, gdje će biti i startna linija trke, u 8 časova, dok je početak trke, duge 4 km, predviđen za 9 časova. Minimalne donacije za učešće iznose od 1 eura za djecu do 5 eura za odrasle učesnike. Na platou ispred škole nakon završetka trke, u 10 časova biće održana i humanitarna lutrija i proglašeni pobjednici.
Humanitarnu trku organizuje međunarodna škola Knightsbridge Schools International Montenegro (KSI Montenegro), u saradnji sa osnovnim školama “Branko Brinić” i “Drago Milović”, srednjom školom “Mladost” iz Tivta i Košarkaškim klubom “ProBasket” iz Tivta, a uz pokroviteljstvo kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro i mnogobrojnih firmi i pojedinaca iz Tivta. Trku su takođe podržali Opština Tivat, MUP CG, Područna jedinica Tivat i volonteri Crvenog Krsta.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code