Donatorsko veče u Regentu za odlazak učenika Resursnog centra u Ameriku

Donatorsko veče u Regentu za odlazak učenika Resursnog centra u Ameriku

0
Podijeli

U hotelu Regent u Tivtu priređeno je dobrotvorno veče, tokom kojeg su prikupljana sredstva za odlazak učenika Resursnog centra za sluh i govor iz Kotora na Kulinarsku akademiju u Kaliforniji, kao i za regionalnu turneju mladih muzičkih talenata.
Organizatori ove dobrotvorne akcije, održane pod motoom “Mi stvaramo mogućnosti”, bili su Odbor za gradove pobratime Santa Barbare i Kotora i Međunarodni festival KotorArt.

Program je otpočeo premijerom dokumentarnog filma o dosadašnjoj saradnji Santa Barbare i Kotora, u režiji Dušana Vulekovića. Potom su nastupili renomirani crnogorski pijanista Ratimir Martinović sa KotorArt talentima, učenicima muzičke škole “Vida Matjan”Andrijana Jovanović i Boško Tujković. Posluženje su pripremili polaznici Kulinarske akademije “Goran Milić” u Los Anđelesu, odnosno učenici Resursnog centra za sluh i govor u Kotoru.

Picerija i restoran

Novljanin, Goran MIlić, vlasnik restorana “Divino”, koji je samo zbog donatorske večeri došao iz Los Anđelesa, ustvrdio je da djeca iz Resursnog centra imaju puno talenta za kulinarstvo, vrijedna su i uče i rade srcem.

Pijanista Ratimir Martinović, osnivač Kulinarske akademije Goran Milić, kao i direktor kotorskog Resursnog centra Neđeljko Moškov, insipirativnim govorima, obratili su se djeci Resursnog centra, mladim vaterpolistima, donatorima i sponzorima koji su podržali ovu akciju. Naglasili su veliki značaj saradnje između ova dva grada, kao i izvjesnu perspektivu budućih projekata.

– Ova saradnja gradova pobratima je ispala najbolja od svih i zaista sam ponosan na to što smo uradili i koliko je to uspješno – izjavio je Isak Adižes, inicijator bratimljenja dva grada.

– Bilo je zaista dragocjeno i nakon dvije posjete Kotoru mogu da posvjedočim o tome koliko Kotor ostane u vama nakon što se vratite kući – izjavila je gradonačelnica Santa Barbare, Helen Šnajder.

U ime Opštine Kotor, predsjednik Vladimir jokić je kazao da se nada da ćem u budućnosti saradnja biti dublja, produktivnija i da će dati više rezultata.

Američki sponzori su za dobrotvorno veče opredijelili 5 hiljada eura, a akciji su se do sada pridružili Opština Kotor, Opština Budva, Luštica Bay, Prva banka Crne Gore, Bigova Bay, Hard Rock Café, Abu Dhabi Financial Group, Hotel Cattaro, Fakultet za mediteranske poslovne studije u Tivtu, Pomorski muzej Crne Gore. Mimo ovih, očekuje se podrška i drugih donatora, a ukupnim sredstvima će se uspješno realizovati planirane aktivnosti.

Predstavnicima donatora su uručene zahvalnice, a uz koktel su poslužena vina vinarije Radević.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code