DOŽIVLJAJ: BUĐENJE LJETA, BUĐENJE GRADA NA FORTE MARE

DOŽIVLJAJ: BUĐENJE LJETA, BUĐENJE GRADA NA FORTE MARE

318
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Na dan kada kalendarski počinje ljeto, ali i kada se obilježava Svjetski dan muzike, 21.jun, pozornica tvrđave Forte Mare u Novom biće mjesto nesvakidašnjeg performansa.

U samo svitanje, u 4.45 h, počeće koncert jazz quarteta Jele Cello. Tako će biti buđenje ljeta i najava glavne turističke sezone u Herceg Novom.
Ako je suditi po društvenim mrežama, većina Novljana sa nestrpljenjem iščekuje to „jutro u Boki, kada sviće zora”, u koje će ih „uvesti” zvuci violončela, violina i viole.
Osim Jelene Jele Mihajlović na violončelu, uz nju će svirati još i Jelena Adamaović i Mariana Peleš na violinama, i Tamara Grubin na violi. Njihov repertoar obuhvatiće kompozicije od klasike do roka.
Kako je našem radiju kazao v.d. direktor Herceg Festa, Stevan Koprivica, nakon njihovog koncerta, gostima će se predstaviti crnogorski glumac Simo Trebješanin sa poetsko-nježnim kabaretskim programom. Za ovu priliku dopremljeni su reflektori – donacija Novljanina Darka Budeča, koji je uspješan biznismen u Beogradu i vlasnik firme “Bek”.
Nakon uklanjanja skele sa sjeverne strane ulaza u kulu i postavljanja reflektora, uz obimno sređivanje zelenog pojasa oko kule – ona ponovo blista novo-starim sjajem.
– Aktivnosti u Herceg Festu smo posljednjih dana malo „zapostavili”, jer smo se skoncentrisali na otvaranje tvrđave, koja će i dalje biti ljetnji bioskop, ali i pozorišna i muzička scena, obećava Koprivica.
Koncert organizuje JUK Herceg Fest u saradnji sa hotelom „Lighthouse”, a ulaz je besplatan.
Podsjetićemo i da su, u susret 21. junu, Svjetskom danu muzike, učenici i profesori Muzičke škole Herceg Novi za Novljane i furešte, tradicionalno ovog jutra upriličili dva manja koncertna programa – na trgu Bellavista i u Gradskoj kafani.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code