Dozvola za Tisovu gredu do završetka izgradnje deponije Duboki do

Dozvola za Tisovu gredu do završetka izgradnje deponije Duboki do

1421
2
Podijeli

Privremena dozvola Opštini Herceg Novi, za odlaganje otpada na deponiji Tisova greda, koja je prvobitno važila do 1. aprila, produžena je dok Opština  konačno ne dobije građevisnku dozvolu za izgradnju sanitarne deponije Duboki do, odnosno dok deponija ne bude izgrađena. To je Radiju Jadran potvrdio sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju, Ilija Peulić.

– Odluka se čeka  u Ministarstvu, a biće donešena vrlo brzo. Nadamo se da ćemo dobiti građevisnku dozvolu i nakon toga raspisati međunarodni tender za izgradnju deponije, u vrijednosti od 6,3 miliona eura – kazao je Peulić.

Picerija i restoran

Podsjećamo, projekat izgradnje sanitarne deponije Duboki Do, u koji je Opština Herceg Novi godinama ulagala novac i vrijeme, stopirala je MZ Morinj tužbom protiv rješenja Ministarstva održivog razvoja i turizma o izdavanju građevinske dozvole za izgradnju te sanitarne deponije.  Osnovanost tužbe ocjenio je sud i na osnovu toga donio odluku o poništenju građevinske dozvole.

2 Komentari

  1. privremeno rešenje važi dok Opština Herceg-Novi “ne dobije građevinsku dozvolu za izgradnju sanitarne deponije Duboki do, odnosno dok deponija ne bude izgrađena”. Dobijanje dozvole i završetak izgradnje su dvije različite stvari.
    Član 211 stav 1 zakona o opštem upravnom postupku : Ako je, prema okolnostima slučaja, neophodno prije završetka postupka donijeti rješenje kojim se privremeno uređuju sporna pitanja ili odnosi, takvo se rješenje donosi na osnovu podataka koji postoje u vrijeme njegovog donošenja.

    Dakle, privremeno rešenje je nezakonito, jer je donijeto mimo glavnog postupka i može da traje do sledećeg milenijuma.

  2. Ni ova ni predhodna vlast nije bila u stanju da riješi dvije stvari i to:Zaštita od buke i motorna vozila po šetalištu.
    I mislim da i sledeća neće biti u stanju da se ovim pitanjem pozabavi.
    Sad odoh u Dubrovnik da se provozam kolima po Stradunu.

Ostavite komentar

*

code