DPS HERCEG NOVI: DRAMATURGIJA OKO IZBORA PREDSJEDNIKA OPŠTINE

DPS HERCEG NOVI: DRAMATURGIJA OKO IZBORA PREDSJEDNIKA OPŠTINE

286
0
Podijeli

Izbor predsjednika opštine Herceg Novi, koji bi trebalo da se desi na narednoj sjednici Skupštine Opštine, poprima dramaturgiju koja se odvija u nekoliko pravaca, saopštavaju iz hercegnovskog DPS-a.

– Sa jedne strane, pojačava se neizvjesnost oko personalnog rješenja koje će, najveći partner u vladajućoj koaliciji, SNP, ponuditi kao kandidata za predsjednika. Sa druge strane, članovi vladajuće koalicije, u jednom momentu kao partneri na državnom nivou, a u drugom kao lokalni činici vlasti izražavaju svoje nezadovoljstvo rukovođenjem Opštinom, odnosno stanjem u jednom od najvažnijih opštinskih preduzeća, d.o.o. “Vodovod i kanalizacija”. Izbor Predsjednika Opštine i izbor direktora d.o.o. “Vodovoda i kanalizacije” tako su dovedeni na isti značaj i umnogome su, izgleda, međusobno uslovljeni – smatra predsjednik OO DPS-a, Zoran Bošnjak.
Jedna od partija koja čini koalicionu vlast u Herceg Novom, PZP, nedvosmisleno upozorava SNP da neće podržati njihovog kandidata za predsjednika, ako istraju na izboru za direktora d.o.o. “Vodovoda i kanalizacija”, lica koje je i do sada obavljalo te poslove. Tako novi predsjednik opštine direktno zavisi od novog direktora Vodovoda, upozoravaju iz DPS-a.
– Ovo sigurno predstavlja veliki izazov i iskušenje za vladajuću koaliciju u Herceg Novom, ali svima ostalima, prije svega građanima, ne uliva nadu da će se otpočeti sa rješavanjem nagomilanih problema i zaustavljanja negativnih trendova koji opterećuju svaki segment lokalne samouprave u Herceg Novom. Ali vladajuća koalicija sada o tome nema vremena da brine. Koga još sada interesuje priprema turističke sezone, uz blokiran rad Turističke organizacije, kašnjenja u započetim poslovima ili stanje u urbanizmu ili opštinskim ustanovama, preduzećima i agencijama? Eventualno ne dobijanje podrške nekog koalicionog partnera za izbor predsjednika opštine dovelo bi u nezavidan položaj lokalnu vlast, a sa druge strane, nije se lako odreći nagrađivanog i dugogodišnjeg iskusnog kadrovskog rješenja u preduzeću koje je preopterećeno problemima i čije nefunkcionisanje itekako osjećaju građani, gosti i privreda Herceg Novog.
Da bi prevazišli ovu situaciju, u DPS-u ne sumnjaju da će se vladajuća koalicija homogenizovati i, kao i više puta do sada, polazeći od sopstvenih interesa, preći preko nekih, i onako nevažnih, principa.
– Može da se desi i da Odbor direktora d.o.o. “Vodovod i kanalizacija” na zakaznoj sjednici i ne izabere novog izvršnog direktora čime se to pitanje odlaže dok se ne završi izbor predsjednika opštine, a onda će se u izmjenjenim okolnostima lakše naći rješnje. Uostalom, ni prije godinu dana predlog za direktora Vodovoda nije dobio saglasnost osnivača – Skupštine opštine, pa se nije ništa promjenilo. Lice koje je bilo predloženo i koje je do tada a i sada obavlja te poslove nije zbog toga umanjilo svoje radno angažovanje. A ni partija koja ga ni tada nije podržala, a i sada uslovljava njegov izbor, nije zbog toga odustala od vlasti i svega što ona nosi. Naš narod kaže “Ista meta isto odstojanje”, a građani trpite, gledajte i ako vam je ovo interesantno, zabavljajte se. Za DPS Herceg Novog ovo je neprimjereno, neozbiljno i prije svega neodgovorno. Zato ponovo pozivamo vladajuću koaliciju u Herceg Novom da preispita svoje funkcionisanje, dubinu političkih i drugih podjela koje vladaju unutar koalicije, realno sagleda svu štetu koju njihovo vršenje vlasti nanosi ovoj Opštini i građanima ponudi pitanje svog povjerenja – zaključuje se u saopštenju predsjednika OO DPS-a Zorana Bošnjaka.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code