DPS Herceg Novi odgovara Demokratama: Demokrate varaju birače

DPS Herceg Novi odgovara Demokratama: Demokrate varaju birače

30
Podijeli

Posljednje saopštenje Demokrata podsjetilo nas je na legendarnog glumca Pavla Vujisića, koji je kazao: “ponekad, nakon susreta sa nekim ljudima, čovjek osjeti potrebu da prijateljski pomiluje kamen, osmijehne se drvetu i sa puno poštovanja skine kapu magarcu”, odgovaraju u višednevnoj polemici OO Demokrata iz OO DPS-a.

Oni podsjećaju građane da su im Demokrate obećale depolitizaciju funkcija.

Picerija i restoran

– Izgleda da u Herceg Novom nema mladih i obrazovanih ljudi, pa su Demokrate bile prisiljene da na mjesto šefa kabineta predsjednika Opštine zaposle Vladimira Arsića, predsjednika opštinskog odbora Demokrata Tivat. U Herceg Novom nema ni osoba sa iskustvom u oblasti sporta, pa su Demokrate bile primorane da na mjesto direktora Sportskog centra zaposle Radovana Ralevića, predsjednika mjesnog odbora Demokrata Zelenika. Njegove kvalifikacije najbolje je opisao predsjednik Opštine Katić izjavom da je Ralević “završio dva ili tri sportska fakulteta”. I dok Katić ne utvrdi da li je Ralević završio “dva” ili “tri sportska fakulteta”, njegov kolega predsjednik opštine Kotor, za koga se ne zna da li je upisan ili ispisan iz knjige državljana jedne susjedne države, na mjesto direktora Centra za kulturu, bez konkursa, zaposlio je svog kuma koji nema dana iskustva rada u kulturi. Iako se Katić istinski trudi da podrži svoga šefa iz Zete koji poručuje građanima Crne Gore da osjeća “tjeskobu, mučninu i neodoljiv nagon za povraćanjem” kada se obraća DF-u, oblije ga milina kada pregovara sa istim DF-om u kojem je njegov kum Bigović slučajno predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi. A kumovi ko kumovi, dogovorili se da na mjesto direktora u Stambeno-komunalno preduzeće zaposle snahu Miloša Konjevića iz Novske liste. Toliko za sad o depolitizaciji funkcija – saopštavaju iz novskog DPS-a.

Oni podsjećaju i da su Demokrate građanima obećale poštovanje zakona i propisa, te da je Skupština opštine Herceg Novi jednoglasno donijela odluku o dodjeli 44 stana državnim službenicima i namještenicima:

– Dakle, nije DPS donio odluku, nego Skupština opštine Herceg Novi. Ponavljamo – jednoglasno! Za ovu odluku glasali su i odbornici DF-a, SNP-a, Novske liste i SDP-a koji sada zajedno sa Demokratama čine vlast u Herceg Novom. Kao lažni legalisti, Demokrate su povukle ovu tačku dnevnog reda sa posljednje sjednice Skupštine i onemogućile raspravu. Takođe, Demokrate su onemogućili i zamjenu placa kojom bi još 30 porodica u Herceg Novom riješilo stambeno pitanje. Upravna inspekcija u Kotoru utvrdila je da su Demokrate zapošljavale suprotno odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima. Toliko za sad o poštovanju zakona i propisa od strane Demokrata – navode iz DPS-a.

Demokrate su, dodaju iz DPS-a, obećale veću transparentnost. Međutim, kriju odgovore na niz javno postavljenih pitanja.

– Demokrate su vas ostavili da čekate satima unaprijed zakazanu glavnu javnu raspravu o Nacrtu Odluke “Strategija razvoja gradske luke Škver” i, bez riječi izvinjenja, svoj zaborav pokušali da opravdaju “tehničkom greškom”. Mora da je Ralević, kao novi direktor Sportskog centra, šapnuo Katiću: “viđi, dok ne utvrdimo jesam li ja završio dva ili tri sportska fakulteta, reči da je bila tehnička greška. Pazi, ne lična, nego tehnička. Nemoj pogriješit”. Demokrate Herceg Novi pokušavaju i da ispune želju svome šefu iz Zete da se Luka Škver i prostorije jedriličarskog kluba “Jugole Grakalić” dodijele njegovom prijatelju, koji je finansirao čokoladice i još ponešto tokom kampanje. Demokrate kriju ko radi u opštini na visokom položaju, a čiji član uže familije izvodi radove na zgradi koje plaća Opština – tvrde iz OO DPS-a Herceg Novi.

Na kraju poručuju građanima da su Demokrate obećale da ih neće dijeliti, a podijelili su sve na “naše” i “vaše”. I jednima i drugima su ukinuli pravo na zajednički život u gradu koji je uvijek bio otvoren za sve.

– Građani odlučujete. Mi smo vjerovali da nas koalicioni partner neće prevariti. Prevario nas je. Neki od vas vjerovali su Demokratama. Prevarili su vas. Nema bezgrješnih na ovom svijetu. Na svakoj grešci učimo. I vi, i mi – zakljujučuje OO DPS Herceg Novi.

30 Komentari

 1. Mada stalno napadam novu vlast, evo moram priznati da je lijepo sto su u Savjet biblioteke stavili Buda Bulajica iako je iz DPS-a.
  Ocigledno su procijenili da je nacitan i pismen momak, da ga dosadasnja radna iskustva preporucuju, pa su progledali kroz prste sto je iz opozicije. Iznenadili su me.

 2. Ako je bio problem u 4-5 stanova zasto su zbog toga obustavii da se rijesi ovih 44 regularna? Samo to ne razumijem. Nema tu izgovora to je cista zla namjera i bezosjecajnost prema porodicama koje cekaju krov nad glavom. Sram vas bilo demokrate, toliko o demokratiji.

  11
  4
 3. Peticija da se skupe slijedeći dokumenti:
  1. Mićina diploma
  2. Ralevićeve 2-3 diplome (ukoliko završi još koju do tada, onda i to)
  3. Obradovićeve diplome (i to je vjerovatno značajan broj)
  4. Katićeva diploma Škole demokratskog rukovođenja
  5. Spisak knjiga koje su pročitali članovi Savjeta biblioteke

  21
  2
 4. Ralevic ima 2-3 fakulteta isto kao i Micin drug za fudbala na male golove, Obradovic. Original eventualno jednog i dvije ovjerene kopije, ali to Mici i Katicu dodje kao 3, sta ima veze…

  12
  2
 5. Već se zna preko koga su Demokrate izlobirale sudije. Mali je svijet. Sve se zna. Najvažnije je da 44 porodice dobiju stanove i riješe krov nad glavom.

  7
  3
 6. A Njanja nemoj bez mene naseg Aleksu. Ometas GA da nauci padeze . Sjecas se kad smo bili u skoli u Kurilo. Zbog zajednickog djetinjatva podrska. Pushti padeze grom ih ubio. Vazno je Ono mr.

  5
  3
 7. Kod ,,obezbjedjivnja smještaja” tih porodica DPS kadrovi (znaće se brzo koji) su probali djelimično sebi, djelimično kolegama obezbjediti materijalnu korist. Sada je sve u rukama pravosudja koje DPS kontroliše pa ćemo vidjeti kakvi će biti rezultati istrage, ovakva saopštenja su čisto malogradjansko politikantstvo koje ne pije vode u normalnom svjetu. Pustimo policiju i sudstvo da to provjere.
  Vezano za nove v.d. direktore, svi imaju diplome i kvalifikacije kako je i predstavljeno a za ,,misteriju” oko gospodina Ralevića mogu reći da ima dvije diplome višeg/visokog obrazovanja, UEFA B licencu, pohadjao FIFA i Real Madrid seminare, radio u kampovima za djecu sa trenerima Reala i beogradskog Partizana, radio kao sportski direktor/trener volonter jednog Novskog sportskog kolektiva. Nisam član niti jedne partije, lokal-patriota sam i čovjek koji je dobro informirani Bokelj. Hvala na prostoru za komentar.

  8
  12
 8. Uskoro će 30 godina da dps “od rata za mir” preko “da živimo bolje” do “sigurnim korakom” opstaje isključivo varajući birače.

  25
  17
 9. Dps moralisti i ” patriote “… Vaš reprezent i idejni tvorac ,koji tako brižno baštini sve vrijednosti vaše organizacije sad leži u Beogradu ( ako je je još tamo ) u tškoj depresiji axaxxaxaax….. Sa stotinama miliona na računima. Nemojte nam samo vi pričat o kadriranju . Ajd doma 😀

  25
  16
 10. ZASTO SE E POZOVE UPRAVNA INSPEKCIJA DA SE UTVDI NEZAKONITOST POSTAVLJANJA KADROVA I POSLOVANJA OPSTINE HERCEG NOVI KAO STO JE TO URDJENO I U KOTOR

  23
  3
 11. Demokrate , ima li koga kuci ? Mozete li odgovorit na neka od pitanja konkretno da se ne sprda cijeli grad s nama. Makar na ova jednostavna dajte neki odgovor, ima li Ralevic 2 fakulteta ili 3 ? Zna li i on sam koliko ima ili se po Pristini sve zavrsavalo ? Dok nisu demokrate dosle na vlast nisam ni znao da je Pristina top destinacija za novske studente…

  22
  6
  • Pitajte Katica koji je fakuktet zavrsio…a nemojte se ustrucavati ni da provjerite diplome oba potpresjdnika opstine… Ajmo malo istrazivackog novinarstva…Kad je posteni Mica Konjevic studirao…ko su mu kolege sa fakukteta…koji ga je profesor ispitivao na polaganju ispita…ako je posten kao sto se predstavlja neka vam odgovori, koji mu je ispit bio najtezi…ajmo novinari…radite malo…

   8
   1
 12. Sazaljevam sve one koji su se prodali demokratama za cokoladice , pice i nesto sice i pitam ih jesu li sad srecni, jesu li srecni sto su glasali za partiju bez programa, ideja, kadrova, planova? Jesu li srecni sto su glasali za nepismenog Becia koji nema dana radnog staza, a ima milione?Pozivam upravnu inspekciju i sve nadlezne drzavne organe da provjer kadrove i poslove demokrata. Gradjani Herceg Novog pamet u glavu, ucite na greskma i na svakim sledecim izboria ukazite povjerenje DPS-u, jer je to partija koja je za kratko vrijeme dovela sve renomirne investitore u Hn, koja ima planove , ideje i program.

  20
  9
 13. Časni DRPS je zarad svog trajanja toliko izdijelio ljude na “vaše” i “naše” da ih više niko ne može ujediniti. Njihov recept funkcionisanja društva ( podobni a ne stručni) primjenjivaće se dok god ne zaživi pravna država, pa se počne i odgovarati za ono što se nakaradno uradi ili uopšte ne uradi.
  Da nam je jedna Merkelova na čelu, svi bi svirali kao violine i živjeli kao normalan svijet u koji naša omladina neprekidno hrli.

  12
  9
 14. Ako stvarno pretvore jedrilicarski klub u restoran za nekog njihovog sponzora , onda nemamo sta vise pricat . Da li je moguce da uopste neko pomisli da pretvori u ugostiteljski objekat jedno mjesto, koje je iznjedrilo naseg olimpijca , nase mlado celjade vinulo u sam vrh svjetskog sporta . Nikada goru ideju nisam cuo !

  Novljani dignimo glas , spasimo jedrilicarski klub od demokrata !

  23
  8
 15. “ponekad, nakon susreta sa nekim ljudima, čovjek osjeti potrebu da prijateljski pomiluje kamen, osmijehne se drvetu i sa puno poštovanja skine kapu magarcu”
  Veliki Paja, a ovako, slicno, sam 100 puta pomislio poslije susreta sa vasim kadrovima ili kad nesto “uspjesno privatizujete”!

  16
  12
 16. Ne mogu a da ne primijetim zasto u ovu polemiku ukljucujete DF i licno Bigovica molim Vas kazite javno cime vas je on uvrijedio i zasto izazivate jos vece polemike, cemu to a svak bira kuma valjda ima pravo na to a isti taj Bigovic je najskolovaniji medju i njima i vama i cijenjen ne samo u svom rodnom gradu nego i sire.

  12
  21
  • Kako zašto ? Pa je li Bigović u vlasti ili nije ? Da bi demokrate sprovele svoje ideje , da bi prikrile svoje sponzore , da bi izmanipulisali narod , moraju uraditi u dogovoru sa DF-om i Novskom listom… Zato Ukropina ide na Škver iako nije planirano , zato Olivera i Jasmina idu u direktorske fotelje , zato tvoj DF i NL ćute i žmure nad otimačinom… Otvori malo oči , vidi za koga si i kako te obmanjuju…Pitaš li se zašto Danijela i SNP ćute , je lito razlog sto se direktor čistoće ne dira …

   15
   3
  • Zato sto ne cujemo da Bigovic postavlja ova pitanja.
   Zar to nije dovoljan razlog? Meni jeste. Ne da mi se opet ista prica. Herceg Novi zasluzuje najbolje, ja zasluzujem najbolje – jedan zivot imam, a trose mi ga bezveznjakovici!

   7
   2

Ostavite komentar

*

code