DPS HERCEG NOVI – OPOMENA OPOZICIJI: NE POKUŠAVAJTE RADIKALIZAM SA PROTESTA U...

DPS HERCEG NOVI – OPOMENA OPOZICIJI: NE POKUŠAVAJTE RADIKALIZAM SA PROTESTA U PODGORICI DA PRENESETE U HERCEG NOVI

209
0
Podijeli

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Herceg Novi u potpunosti podržava odlučnost državnih organa Crne Gore u rješavanju prijetnji kojima se ozbiljno destabilizuje država, a sve u namjeri da se Crna Gora zaustavi na putu evroatlanskih integracija.

Oni su ocjenili da je „mirnim protestom” Demokratskog fronta i „ostalih” u Podgorici dio crnogorske opozicije pokušao još jedanput da uzdrma temelje crnogorske državnosti maskirajući svoju namjeru u oblandu njihovog doživljaja demokratskih prava.
– Na žalost, svjedoci smo da su im podršku u toj namjeri dale i određene političke strukture iz Herceg Novog. Iako je ta podrška u vidu četrdesetak aktivista bila daleko ispod očekivanja njihovih političkih mentora iz Podgorice i regiona, nama ostaje da se zapitamo koji su to ljudi među nama koji još uvijek nisu shvatili i prihvatili da je Crna Gora međunarodno priznata država, koja je boreći se za povratak suvereniteta izborila i pravo da sama definiše svoje državne interese – navode u saopštenju iz DPS-a.
Za ovu partiju je zabrinjavajuće da je, kako navode, ta ista opozicija samo tri dana nakon neuspjelog pokušaja destabilizacije države bojkotovala i Dan Opštine Herceg Novi, koji „kao svetionik u burnoj istoriji našeg grada ukazuje na antifašističko opredjeljenje Novljana „nekad, sad i zauvijek”.
– Zbog svega prethodnog još jedanput ih dobronamjerno opominjemo, kao sugrađane i kolege, da ovo nije grad koji prihvata bilo koju vrstu radikalizma, te da ne pokušavaju da lošu energiju sa subotnjih protesta iz Podgorice prenesu na ulice našeg Novog – zaključuje se u saopštenju OO DPS Herceg Novi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code