DPS Herceg Novi opoziciji: Šta bi sa tehničkim budžetom?

DPS Herceg Novi opoziciji: Šta bi sa tehničkim budžetom?

2161
18
Podijeli

Partije i političke grupacije koje su poslije skraćivanja odborničkih mandata radi novih izbora formirale većinu u opštinskom parlamentu, sinoć su se predomislile, podsjećaju u reagovnju iz OO DPS-a.

– Sada najprije žele da usvoje budžet, koji više ne zovu „tehnički“ priznajući da taj termin ne postoji u zakonu, već onaj koji je prošao raspravu, a tek zatim da smijene predsjednika Skupštine Opštine Herceg Novi Andriju Radmana, koji je na njihovu inicijativu zakazao sjednicu sa tom tačkom dnevnog reda za 14. mart. DPS Herceg Novi kao vodeća politička snaga i odgovorna partija zalaže se za što hitnije usvajanje budžeta kako bi bilo obezbijeđeno funkcionisanje svih komunalnih sistema, finansiranje infrastrukturnih radova koji su u toku, a kao najvažnije podrška građanima i organizacijama koje su korisnici budžeta – navode iz DPS-a.

Picerija i restoran

Oni dodaju da se poslije sinoćnog sastanka, onih koji sebe nazivaju opozicijom, zaključak sam nameće:

–      U pitanju je potpuna neodgovornost i politički avanturizam ovih partija i grupacija čiji je pravi cilj jagma za vlašću uoči izbora, a ne briga za Herceg Novi i njegove građane. Inicijativa o navodnom spriječavanju DPS da pobijedi na izborima zato što je preuzeo vođenje opštine kroz usvajanje nekakvog „tehničkog budžeta“ bio je autogol ovog društva, što su sinoć i sami priznali.

Mediji prenose da je na sastanku bilo riječi i o nekakvom memorandumu za tzv. tehničku vlast. Kako je priznao jedan od učesnika sastanka, javnost samo zbunjuje priča o memorandumu. Građani Herceg Novog bi sa pravom mogli da pitaju koliko inicijative o „tehničkoj vlasti“ ili „tehničkom budžetu“ doprinose funkcionisanju Opštine i da li su to glavne ideje s kojima ova grupa izlazi pred birače uoči predstojećih izbora.

Sve  se ovo odvija u trenutku kada bi uveliko trebalo pripremati narednu turističku sezonu, koja je okosnica privrednog razvoja Herceg Novog. Oni koji su do juče govorili o „tehničkom budžetu“, a i dalje govore o „tehničkoj vlasti“ treba da preuzmu odgovornost za mogući neuspijeh sezone pred građanima Herceg Novog – upozorava u saopštenju  OO DPS-a.

18 Komentari

 1. Ko je pisao ovo saopštenje?Katastrofa!!!Neki misle da se u partiji radi i dogovara po “sekcijama” i da im je partija “prćija” od mame i tate.Imali iko u DPS da prije objavljivanja u medijima pročita saopštenje koje su neki ili neko sastavio?Ne brukajte se.

  4
  3
 2. Mnogo gubite vremena sa ovom opozicijom.Nemaju oni sto raditi.Sve su napravili za onih 15 godina svoje vlasti.Nista nije ostalo.Uspjehom do dna.

  10
  8
 3. Treba dati šansu ovoj grupi građana da završi rabotu u kojoj ih je DPS zajedno sa Izborom prekinuo prije dvije godine…sravniti Herceg Novi sa zemljom. Samo naprijed i puno sreće u radu

  14
  12
 4. Gospodo iz opozicije,
  Sjedite, dobili ste 1 iz politike. Recite tati i mami da vas upišu na neki drugi smjer, za politiku niste talentovani.

  19
  14
 5. Za grad bi bilo najbolje da i dalje izbori budu svake dvije godine, evo na sve strane su se razletjeli. Ne znam ko će šta proglasiti da je njegova zasluga? Stavljaju putokaze kod semafora, kopaju i navodno spajaju kanalizaciju kod Forte Mare, svi bi budžet da usvoje, obećavaju školu u Igalu i autobusku će, nisu se dogovorili ko će to predložiti… Baš lijepo što će izbori, manje u privatne džepove a više u grad.

  11
  3
 6. Šta bi sa gradom sve ove godine dok ste bili na vlasti? Trebali ste o tome razmišljati i unaprijediti život gradjana… sad je red da prava gradjanska opozicija preuzme vlast i povuče prave poteze za dobro grada i gradjana.

  16
  20
 7. Pa bilo vas je jutros dosta na sastanku, tako da ste uspjeli kreirati jedan provokatorski izvjestaj. Pozovite nekad i ono drugo “krilo” na kaficu, pa da narod misli da ste jedinstveni.

  32
  12

Ostavite komentar

*

code