DPS Herceg Novi: Umjesto brige za Sportski centar vladajuća koalicija rasipa novac...

DPS Herceg Novi: Umjesto brige za Sportski centar vladajuća koalicija rasipa novac građana

20
Podijeli

Inicijativa o sporazumnom raskidu ugovora o zakupu hotela i restorana u okviru Sportskog centra Igalo, koja je danas uz protivljenje odbornika DPS-a usvojena u Skupštini Herceg Novog, nedvosmisleno ukazuje na neodgovornost, nesavjestan i rasipnički odnos vladajuće koalicije prema građanima i Opštini, tvrde u saopštenju iz OO DPS-a Herceg Novi.

– Sakriveni iza licemjerne brige za Sportski centar, inicijatori raskida ugovora otvoreno su se svrstali na stranu zakupca i zanemarili interese preduzeća čiji je osnivač Opština.

Picerija i restoran

U ugovoru o zakupu, koji je potpisan 2012. godine, jasno je navedeno da je zakupac dužan da opremi objekat, da ga po prestanku korišćenja vrati u prvobitno stanje, te da „nema pravo naknade za uložena sredstva u hotel i restoran“. Usvojenom odlukom o raskidu ugovora ne samo da se zakupac u potpunosti oslobađa kompletnog duga, već se od njega, po vrlo upitnim uslovima, otkupljuje oprema koju je uložio u objekat – saopštavaju iz novskog DPS-a.

 

Oni  postavljaju nekoliko pitanja:

1.   Zbog čega se dug otpisuje?

2.   Zbog čega se otkupljuje oprema po cijenama po kojima je moguće nabaviti novu opremu?

3.   Zbog čega je interes zakupca koji nije poštovao ugovor važniji od potreba Sportskog centra?

4.   Kako to da je procjena uloženih sredstava za 5.000 eura veća od duga zakupca?

5.   Zašto Opština umjesto da naplati dug prihvata da plati zakupcu nešto što ugovor ne predviđa?

 

Kako navode u OO DPS-a stvar postaje malo jasnija kada se pogleda ko su inicijatori raskida ugovora:

– To je podmladak onih koji su za zakupcem sklopili ugovor 2012. godine. Oni koji su tada birali partnera po volji, danas preko mladih demagoga otkupljuju polovan namještaj po cijeni novog, čineći partneru uslugu koju lako mogu objasniti sebi, ali vrlo teško građanima Herceg Novog.

Građani Herceg Novog svakoga dana mogu da vide sve veći nesklad između praznih demagoških obećanja i zbilje koja opominje – zakljujučuju u OO DPS-a Hereg Novi.

20 Komentari

  • sprdas li se to prijatelju da mene kao nekoga ko trenira u sportskom centru treba to da zanima koliko su pismeni nekakvi likovi iz dps, vise nego to sto su juce uradili za sportski centar ovi tvoji?

   9
   16
 1. Ako je istina da su rusi otpisali dug ond je saopštenje pogresno napisano,trebalo je da glasi:”Sve najbolje kolegama iz vlasti učili ste od najboljih” ??

  4
  2
 2. Znači li ovo da umjesto da je Sportskom centru plaćeno 85 000 € , odbornici donesoše odluku da Opština plati rusu 5 000€ . Bože sačuvaj

  12
  5
 3. “Građani Herceg Novog svakoga dana mogu da vide sve veći nesklad između praznih demagoških obećanja i zbilje koja opominje”.-ovo ti je tačno i potpuno tačno.Ova zbilja sve nas o jadu zabavlja.

  12
  8
 4. nije odje rijec o kurti i murti nego je pitanje koliko je normalno da opstina navija za rusa kom je izdala prostor a ne za svoju firmu. i jos ga casti ovako…

  12
  3
  • amateru ako vec prozivas budi originalan. to sve ne mijenja cinjenicu da su ovi tvoji danas izglasali svi ko jedan da se rus casti a Sportski centar 99% onesposobi da radi… neko se lijepo ugradio

   12
   8
 5. SRK je školovan i pametan, pa kad dodje na vlast neka vrati Rusa u Sportski Centar. Kada se ukida mljevenje kamena u servisnoj zoni u Igalu???

  30
  17
 6. Ma daj koga to vi kritikujete? A HTP BOKA ko je to raskucio sta cemo s tim? Koga vise briga jel Kurta ili Murta ajde svi oolako od***te

  35
  17

Ostavite komentar

*

code