DPS HERCEG NOVI: VLAST SE NE BAVI PRIPREMAMA ZA SEZONU NEGO LOBIRANJEM...

DPS HERCEG NOVI: VLAST SE NE BAVI PRIPREMAMA ZA SEZONU NEGO LOBIRANJEM ZA PREDSJEDNIKA OPŠTINE

155
0
Podijeli

– Postoji nekoliko sigurnih znakova po kojima u Herceg Novom godinama znamo da počinje turistička sezona.

Kruzeri koji počinju da ulaze u Bokokotorski zaliv, puni autobusi sa turistima koji kroz Herceg Novi prolaze prema svojim izletničkim destinacijama i raskopana magistrala, raskopane ulice i raskopano šataliste – reaguju iz OO DPS-a na stanje u gradu na pragu sezone.

Picerija i restoran

– Normalno je da se mora i treba graditi i popravljati, ali je isto tako normalno da odgovorni u lokalnoj samoupravi organizuju posao i utvrde rokovi tako da u ovo doba Herceg Novi dočekuje i goste i prolaznike u svom ljepšem izdanju. A rokovi za završetak najvećih infrastrukturnih poslova su prošli sredinom februara i više niko i ne spominje kada će se završiti. Ali u lokalnoj samoupravi sada ima malo onih koji bi se time bavili. Neizvjesnost, isčekivanje i lobiranja za novog predsjednika opštine su toliko preokupirali pažnju da se o svakodnevnim, za građane životnim pitanjima, nema kada razmišljati, a kamoli nešto preduzimati. Umjesto da konstatujemo da uspješno realizujemo program za pripremu turističke sezone mi možemo samo da konstatujemo da nemamo rukovodioce d.o.o. “Vodovoda i kanalizacije”, Parking servisa, Herceg Festa. Da je trenutno zatišje u JU “Galerija Josip Bepo Benkovic i Muzej Mirko Komnenovic”, a da je rad Turističke organizacije, koja je nosilac propagandnih aktivnosti i iz čijih se sredstava najvećim dijelom finansiraju programi i manifestacije, zaustavljen zbog neusvajanja plana i programa – saopštavaju iz DPS-a.
I prošle godine je DPS u samoj turističkoj sezoni tražio da se, zbog evidentnih problema, raspravlja o propustima kako bi se otklonili, pa vladajuća većina nije na to pristala. Kako sada stoje stvari, ni u nastupajućem periodu ne možemo očekivati nikakvo poboljšanje, tvrde u novskom DPS-u.
– Građani Herceg Novog su već, izgleda, toliko navikli na neodgovoran odnos lokalne samouprave prema njima pa se sve manje uzbuđuju kada nemaju vode, kada čekaju u prašini ispred mobilnih semafora, kada ne mogu proći raskopanim ulicama i šetalistem. Znaju i da nema ništa od toga kada im odgovorni saopšte da će u određenom roku nešto završiti. Gosti nam sigurno to tako ne opraštaju. A mi sa ponosom ističemo da smo opština u kojoj je turizam dominantna privredna grana, a gost na prvom mjestu. Dok traje ovakav neodgovoran odnos i nebriga lokalne samouprave prema Herceg Novom gostiju će biti sve manje, a građanima će biti sve lošije. Za utjehu, možemo da gledamo kako ulaze kruzeri i prolaze autobusi prepuni turista i sa sjetom se sjećamo nekih ljepših i boljih vremena kada smo ovo doba nazivali predsezonom i bili značajni na turističkoj mapi – zaključuje se u saopštenju predsjednika OO DPS-a, Zorana Bošnjaka.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code