DPS – Izbor: Za sada prekinuti pregovori, miriše na razlaz

DPS – Izbor: Za sada prekinuti pregovori, miriše na razlaz

26
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_opstina_hn_9Danas neće biti nastavka pregovora između hercegnovskih koalicionih partnera DPS-a i Izbora, nakon što su više od pet sati juče pokušavali da se usaglase da »u paketu« održe dvije skupštinske sjednice. Prva, na kojoj bi trebalo da se ponovo izabere za predsjednicu opštine Nataša Aćimović, kandidatkinja Izbora, pa druga, sa važnom tačkom, usvajanjem budžeta za ovu godinu.
Iz lokalnog DPS-a nijesu htjeli ništa da komentarišu, osim da će razgovori biti nastavljeni. Iz Izbora, međutim, Radiju Jadran, bez okolišanja, kažu, da u ovom momentu nijesu optimisti u pogledu opstanka vladajuće koalicije.
– Lokalni DPS radi na tome da se raskine koalicija. Čekaju vjerovatno da Nikola Gojković dobije u četvrtak presudu i kraj. Prekinuli smo razgovore sinoć – kazao nam je Dušan Radović Krušo.
Predsjednik odboričkog kluba Izbor, Mladen Ivanović je, pak, nešto »mekši«:
– Uvijek sam za kompromis. Čekamo šta će reći u vrhu DPS-a. Tačno je da nismo usaglasili stavove, ali mi smo vjerni koalicionom sporazumu, za razliku od lokalnog DPS-a. Odbili smo neke njihove predloge. Nisu prihvatili naše odbijanje i čekamo šta će reći njihova centala – kazao je Ivanović, ne želeći da precizira gdje je »zapelo«.
On dodaje da iako su, zbog stava lokalnog DPS-a , razgovori zapali u ćorsokak, pa izgleda i da je blizu razlaz među koalcionim partnerima, izvršna vlast u Herceg Novom dobro funkcioniše.
Podsjetimo da je juče i danas trebalo da se održe dvije Skupštine. Na prvoj u ponovljenoj proceduri, nakon što je Upravni sud poništio prethodnu odluku Skupštine, trebalo je da DPS i Izbor opet izaberu za predsjednicu Natašu Aćimović. Kako je ona na zahtjev DPS-a odložena radi još jedne provjere zakonitosti postupka, odložena je i 19. sjednica Skupštine. Nju je bilo nemoguće održati prema Poslovniku. Jer, predlagač svih akata i najbitnije Olduke o budžetu je bivša predsjednica Nataša Aćimović.
Ukoliko se uskoro ne usvoji budžet može doći i do blokade Skupštine. Mada je teško povjerovati da će to dozvoliti, kakva god da je, vladajauća koalicija. Naime, budžet se može usvojiti i na vanrednoj sjednici Skupštine, a da predlagač bude v.d. opštine Dragan Janković.

26 Komentari

  1. Niko ko je do sad pokušao da upravlja gradom nakon devedesetih ne bi smio više da pokušava.Nekad nijesmo ni znali ko je predsjednik Opštine,ni MZ,jer se znao red,pa nas nije bilo briga ko je tamo.

  2. Svi su pokusali da vode ovaj grad i svi su ga razvalili. Jos je ostalo da pokusa DPS. Ako i s njima propadnemo, onda jedino Stanka da se stavi na celo, ona makar posteno zaradjuje, a i manje trosi.

  3. Ovi su igrali samo jedno ljeto…neozbiljni,nejasni,ucjenjivaci…daleko im lijepa kuca…hoce li ovaj grad dobiti normalnu upravu, ili ce mu DPS na kraju popustiti?

  4. Da nije bilo Duska DPS bi bio vjecita opozicija a za Niksu netreba trosit rijeci samo daleko mi kuca od njega. Dule sa ovim dokazujes da niko nemoze sa tobom msnipulisat.

  5. “Sta ce reci centrala???” Sigurno DPS nije htio Natasu A .i “personalna rjesenja” iz malog mozga DRKa ! Saopstenje o sazivanju SO govori da im je pukao film! Niko nista ne zna,krhko je znanje! Ali,ovoga rugla nije nikad bilo.Za koga smo mi od ovih glasali?Mi smo glasali za ono sto je pisalo u programima,a ne za “personalna rjesenja”
    Jadni mi

  6. @Janko, oni su uvijek zudili sa Niksom jer su mogli sa njim kako oce a Dusko nije dao, zato je i doslo do razlaza u Izboru i do novog izbora gradonacelnika. Nazalost takva nam je politika u drzavi, a zna se ko vuce konce i opet ce mo da ih glasamo. “da je vjecno”.

  7. Nasa politicka scena vise nikoga ne moze da iznenadi.Otkud sad DPS toliko zudi za Niksom a prije par mjeseci svi podignuse rucice da ga razrijese duznosti.Izbor je brzo prihvatio manire prevejanih politicara.Nema vise onih direktnih i otvorenih saopstenja,poneko pismo,malo satire i to je to.

  8. Super bi bilo da ovih 13 iz DPS dva puta glasaju za A. Natašu, ne bi više mogli imati isprike da ne znaju što se iza brda vgalja. To bi im bio super potez pred parlamentarne izbore. To bi bilo i pošteno!

  9. Belaj, eto sta je!!Zakon o budzetu i fiskalnoj odgovornosti ,kazuje da se budzet mora usvojiti.Privremeno finansiranje je moguce samo do 4.3.16.Predlagac moze biti i v.d ,tako je donesen predlog odluke i za 2015 od strane Vajagica.Ako to ne urade,Ministarstvo dotira po 1/12 stvarnih izdataka u prethodnoj godini,a ovlasceno lice isplacuje u skladu sa Z.o finansiranju LSamouprave,i moze uvesti nadzor da provjeri zakonitosti rada organa Opstine?!DRK SE SPRDA SE SA NARODOM, BLOKIRA OPSTINU ZBOG SVOJE SUJETE!! ODLAZI VISE!!

  10. Naravno da Nikša čeka presudu, pa to svi znaju. Nova vlast u Novome, od naredne nedjelje DPS-GS. Lako će oni naći petog. Pitanje je samo ko će iz Izbora ‘preletjeti’.

Ostavite komentar

*

code