DPS Kotor: Ozvaničeno vanredno stanje i kriza vlasti u Opštini Kotor

DPS Kotor: Ozvaničeno vanredno stanje i kriza vlasti u Opštini Kotor

7
Podijeli

Bez zadrške, ignorišući Zakon po ko zna koji put, predsjednik Opštine Kotor zloupotrijebio je svoj položaj i još jednom unizio odbornike, ali i instituciju predsjednika Opštine, kao lica odgovornog za njeno pravilno funkcionisanje, saopštavaju iz OO DPS Kotora.

– Skandalozna odluka predsjednika Opštine kojom je samovoljno, umjesto Skupštine tj. predstavnika građana dao saglasnost na Program i Finansijski plan za 2018. godinu za četiri opštinska preduzeća (Vodovod i kanalizacija Kotor, Komunalno Kotor, Turistička organizacija Kotor, OJU Muzeji Kotor) predstavlja krunu bahatosti licemjernih lokalnih moćnika- ocjena je kotorskog DPS-a.

Picerija i restoran

Oni navode da je predsjednik Jokić iskoristio Zakon o lokalnoj samoupravi (član59.) koji predviđa da ,,predsjednik Opštine privremeno donosi akte iz nadležnosti Skupštine ako Skupština nije u mogućnosti da se sastane, ili je iz drugih razloga onemogućen njen rad.

“Dakle, stavljanjem potpisa na ove akte, šef kotorske izvršne vlasti je priznao da više ne postoji većina u lokalnom parlamentu! Priznao je da više nema podršku, i da je iz očaja, mimo konsultacija sa parlamentarnim strankama, vrlo izvjesno ignorišući i svoje koalicione partnere, obesmislio rad Skupštine. Oni su odavno dokazali da ih zakoni države Crne Gore ne zanimaju, a sada su počeli da im se i rugaju.U ovoj demonstraciji sile i presedanu zbunjuje nas nedostatak reakcije predsjednice lokalnog parlamenta, gospođe Dragice Perović, koja mora da zna da je ovakvo ponašanje mladog kolege iz izvršne vlasti direktni atak na rad zakonodavne institucije na čijem je čelu. Štoviše, očekujemo reakciju svih činilaca kotorske koalicije čije je cijelo funkcionisanje davno obesmišljeno i svedeno na kratkoročni interes- tvrde u DPS-u.

Smatraju da je sada samo pitanje, da li će se zarad tog interesa preći i preko anuliranja vrijednosti parlamenta i predlažu:

– Možda bi bilo kolegijalno da neko od članova koalicije, ko već ima višegodišnje iskustvo u kotorskim koalicionim odnosima samo sa različitim partnerima, ukaže mladom predsjedniku da ovo nije poligon za igru, već naš Grad! Da ovo nije vježbanka, nego lokalna uprava. Da ovo nije privatna firma iz Beograda u kojoj je stekao jedino radno iskustvo u životu, makar i na papiru.

Bahatost je uzela maha pod snažnom podrškom interesnih grupa, a nipodaštavanje Skupštine je samo još jedan u nizu bezprizornih poteza arogantne lokalne vlasti, kojoj je došlo vrijeme da kažemo adio! – poručuju iz OO DPS Kotor.

7 Komentari

 1. Ma ko prica o bahatosti i postenju? Sramota,kako samo nalazite teme?
  Kada dodje trenutak istine Spuz ce biti mali !!!!A i ovi placeni komentari su za Riplija.

  8
  5
 2. Kako Vas nije sramota da vi kritikujete ???
  Sram Vas bilo !!!
  Svijesno svađate ovaj narod,izazivate međunacionalnu mržnju i na
  osnovu toga vladate !!!
  Narode Crne Gore osvijesti se i shvati da samo zajedno crnogorci,srbi,muslimani,albanci,hrvati
  mogu srušiti ovu vlast !!!
  Tada možemo pričati o demokratiji,vladavini prava i profesionalizmu u upravljanju
  a bez toga samo prevare,laži i podmetanja.
  Narode ponovi Narodnu slogu iz 1996 godine i tu im je “KRAJ” !!!

  15
  9
 3. A da braćo iz DPS-a budite iskreni pa iznesite podatak koliko ste vi do sada unizili gradjane Crne Gore. Vi sve prodadoste i Sveto Marović je čist primjer poštenja.

  17
  9
 4. Dobro je da znamo i kakvi su odnosi vlast -opozicija u Kotoru i da to uporedimo sa našim u HN. Ne znam što bi rekao, osim da je u Kotoru vlast slaba ,a opozicija jaka , a u Hreceg Novom slaba vlast i još slabija opozicija. Bezizlazno!

  12
  8

Ostavite komentar

*

code