DPS Kotor: Zvanično i formalno parlamentarna većina u Kotoru ne postoji

DPS Kotor: Zvanično i formalno parlamentarna većina u Kotoru ne postoji

4
Podijeli

Uprkos demagoškim, politikantskim pokušajima da odbrane stanje koalicije u kojoj sada samo vještački djeluju, predstavnici lokalne vlasti u Kotoru ne mogu sakriti činjenice, tvrde u OO DPS-a.

– Zvanično i formalno – parlamentarna većina u lokalnom parlamentu Kotora NE POSTOJI. Predstavnici partija na vlasti, koje su birali  građani, međusobno ne komuniciraju i ne skrivaju prezir koji je samo preslikano stanje konflikta ovih subjekata na državnom nivou gdje su vječita opozicija – saopštavaju iz kotorskog DPS-a.

Picerija i restoran

Oni ocjenjuju da vladajućim partijama u Kotoru uloga vječitih gubitnika i opozicionar bezrezervno pripada i da se u njoj se najbolje snalaze:

– Vlast je za njih samo neuspješni pilot projekat iz koga bi se najradije izvukli, samo nisu sigurni kako da zadrže privilegije koje ona donosi, pa ćute i trpe i vlast i jedni druge, oglušujući se o Zakon, Statut i pravila lijepog ponašanja – navode iz OO DPS Kotor.

O bahatosti vlasti nabolje govore podaci o (ne)radu lokalnog parlamenta, gdje je, kako dodaju,  za 9 mjeseci okončano samo jedno skupštinsko zasjedanje, a od predviđenih 33 aktivnosti okončane samo tri !

– Ovi podacu su sramni i potvrđuju da je kotorski lokalni parlament najgori u državi! Predsjednik nema potrebnu većinu za svoje odluke i pribjegava očajničkim potezima u nevjerici pokušavajući da „pohvata konce“, i to ne iz razloga koje oni navode – tvrde u DPS-u Kotora.

Podsjećaju na, kako kažu, skandaloznu odluku predsjednika Opštine kojom je samovoljno, umjesto Skupštine tj. predstavnika građana dao saglasnost na Program i Finansijski plan za 2018. godinu za četri opštinska preduzeća i time obesmislio postojanje lokalnog parlamenta.

– Potpuno rasulo i gubitak kontrole nad upravljanjem Opštinom su već zvanični problem nad kojim možemo samo da žalimo, zbog svog grada i sugrađana, i da se nadamo da će u najskorijem roku javnost dobiti dobro obrazloženje za ove postupke – u vidu priznanja, a potom i vanrednih izbora – zaključuje kotorski OO DPS-a.

4 Komentari

 1. Prodane duše kako Vas nije sramota da bijelite zuba.Vi da nekoga kritikujete a pod noge ste bacili čast i poštenje pravih crnogoraca.Sramotite svoje pretke veleizdajom i podaničkim odnosom prema inperijalizmu zapadnih sila.Znaju za vaše mahinacije pa Vas drže u šaci.
  Što rekoste prije nekoliko dana da nećete primiti izbjeglice….
  A ko zna što Vam još spremaju ?
  Možda sankcije Srbiji pa da budete prvi koji će ih uvesti…
  Stvarno ste lideri ne u regionu nego u svijetu po uništavanju ljudskog dostojanstva !!!
  Sram Vas bilo……

  9
  4
 2. Moja draga Gosa Novski Parlament fukcionise fenomenalno na tvoju zakost Presjednik Skupstine jednako gotivi i vlast i opoziciju i svaki odbornik DPSa moze slobodno da izrazi svoj stav koji se u dosta slucajeva izglasa, tako da i DPS utice na izgled naseg Novog iako bi ti voljela da se medjusobno ne podnose.

  4
  8

Ostavite komentar

*

code