DPS: Kumovska demagogija na vrhuncu

DPS: Kumovska demagogija na vrhuncu

34
Podijeli

U DPS-u smatraju da se na državnom nivou Demagozi i DF ne mogu usaglasati ama baš ni oko čega. U Herceg Novom mogu zahvaljujući kumovskim vezama predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine.

– Ipak, i kumovima je trebalo tri mjeseca da konačno zakažu sjednicu Skupštine opštine. Shvativši koliko ništa nisu uradili, pokušali su da ad hock dopune dnevni red tačkama čija je osnovna svrha bila da građanima Herceg Novog odvuku pažnju sa brojnih problema koji se samo nagomilavaju.

Picerija i restoran

Ne zaslužuje Bolnica Meljina da bude usputna tačka na brzinu skovanog dnevnog reda. Zato smo predložili posebnu sjednicu Skupštine samo sa tačkom posvećenoj Bolnici. Očekivali smo da će se raznorodna koalcija partija na vlasti, koje je okupila isključivo mržnja prema DPS-u, bolje pripremiti za sjednicu. Ponudili smo i konretne predloge da se radnicima Bolnice Meljine uputi podrška Opštine koja toliko brine o njima u iznosu od dvije mjesečne plate i umanje obaveze koja Bolnica duguje prema Opštini na ime poreza. Predlozi su odbijeni. Bez skupštinske većine usvojenje zaključak da “se predloži Vladi Crne Gore da pored finansiranja izvršenih usluga, preuzme i finansiranje zarada zaposlenih”.

Ovo bi bio jedinstven slučaj u svijetu da Opština rješava problem tako što zadužuje Vladu. Svjesni su Demagozi da je snaga ovog zaključka jednaka snazi zaključka neke mjesne zajednice da predloži Opštini Herceg Novom da preuzme finansiranje bilo čega od interesa za građane te mjesne zajednice. Toga su svjesni i građani Herceg Novog i cijela crnogorska javnost. Ono čega nijesu svjesne sve partije na vlasti su njihova predizborna obećanja. Svi odreda obećavali su “da će riješiti status Bolnice Meljine”.

Zaboravili su samo da u svojim predizbornim panfletima napišu: riješićemo status Bolnice Meljine uz podršku Vlade Crne Gore. Ni tada, ni sada, nijesu imali ideju kako to da učine. Imali su samo isprazne riječi čiji se eho čuo na jučerašnjoj sjednici Skupštine.
Ipak, nešto se dogodilo juče. Partije na vlasti priznale su svoju nemoć i nesposobnost. Prazna obećanja došla su na naplatu. Ako su postale svjesne težine svojih obećanja, drago nam je da smo im pomogli u toj spoznaji. Ukoliko nijesu, građanima Herceg Novog ostaće da plate visoku cijenu predizobrnih obmana i haotičnog odnosa u koaliciji – zaključuje se na kraju saopštenja Opštinskog odbora DPS-a Herceg Novi.

34 Komentari

 1. Zamolio bih DPS da gospođu Rajević ,”velikog stručnjaka” ,čim završi spas Instituta,čitaj prodaju, pošalje u bolnicu Meljine.Njena stručnost,znanje i veze u DPS-u je jedino što bolnicu može spasiti.

  7
  1
 2. Građani su prodali bolnicu a vaši “kumovi” rade sve da je vrate državi, Sveto je pošteno zaradio novac, Igalo je mirno mjesto za odmor iz snova… kako je lijep život kada si član dps-u.

  14
  2
 3. Od kada vam je vaš kvazi filozof pobjegao u mrski vam Beograd, sa sve našim parama u špag, vama nema ko ni pismeno saopštenje da napiše. SMJEŠNI STE!

  21
  3
 4. Srećom po nas, vi niste na vlasti u Novom. Da jeste bolnica bi davno bila parking, kao i hotel Tamaris. Ovako bar još zidovi stoje a bolnica funkcioniše kako tako. Koliko ste zainteresovani za riješavanje statusa bolnice vidjeli smo na nedavnim protestima. Niti jedan član DPS (kojeg ja poznajem) nije se pojavio na protestu. Ovi su takvi kakvi su. Daleko od idealnog, tačno. Ali Tako velike štetočine, kao vi, nisu. Jel ono ugovor za javnu rasvjetu potpisan dok ste vi bili na vlasti u koaliciji sa Izbor-om? Ili mi se čini?

  22
  5
 5. E pa ovo nema nidje,svi vi zajedno ste smucaj pa prospi,vi vrijedjate intelignciju svakog mjestanina ovog grada,kako vas bre nije sramota?
  Puna su vam svima usta Herceg Novog a ovamo samo gledate kako ce te svoje privatne firme i firmice nakacit na opstinske ili drzavne jasle,pjluvate se saopstenjima a iza ledja gradjana se lizete brojevima i procentima.Postali se simbol jednog trulog vremena(mislim i na vlast i na opoziciju) u kojem najtrulije vocke prve isplivaju na povrsinu i upravljaju onim zdravim koje se guse na dnu.
  Nikada vise necu izaci na lokalne izbore sve dok se ne pojavi covjek iz naroda,onaj koji nema iza sebe firmu koju bi da nakaci na budzet ili kome kum,rodjak ili prijatelj nekukaju da ih ubaci u opstinu pa makar i kao inventar.Sramota.

  24
  3
 6. Vidjelo se jasno na skupstini ko ste i sta ste. Dizaci ruku bez prava na misljenje i igrate kako vam se svira. Sram vas bilo i takozvanu vlast i takozvanu opoziciju i jadni mi sa vama potronima.

  17
  1
 7. Ovo sto rade demokrate nije se radilo ni u nacistickoj Njemackoj.Stvaraju atmosferu straha dje god da su na vlasti,dijele nas na nase i njihove,sikaniraju i omalovazavaju a do juce su bili mali misevi.Mica rasturaj koaliciju i na izbore.Pocjepacete ih i vi cete se pitati pravi Novljani a ne ovi sitni misevi koji su kumovskim i rodbinskim vezama dosli na direktorska mjesta.Brzo cemo ih s noge na nogu izbacivati

  14
  16
 8. Ni jedni ni drugi nisu za pohvalu….al na najvecu zalost cini mi se da trece nemamo….samo se presipa iz supljeg u prazno…..sadasnjoj vlasti… bar pojedincima.je stalo.do grada al nemaju strucnog kadra….
  Ispred svega moraju gradjani ,grad zivot u gradu Infrastruktura , organizavija javnih preduzeca biti ispred svih kumovskih prijateljskih.i.rodbinskih interesa..
  Morajy se znati prioriteti

  19
  2
 9. Meni je zao ove iz DPS jer vide da je ovo najbolja vlast koju je Novi imao pa su toga i oni svjesni pa se tjese sa ovakvim jadnim komentarima i naslovima.

  16
  28
 10. Vjerski huškači-to ste vi !!!
  Počeli ste od Dubrovnika i tu
  pokvarenu igru konstantno igrate.
  “POSVAĐAJ PA VLADAJ”
  Vi ste svijesni da možete vladati
  samo ako napravite vjerski sukob,
  a narod je naivan pa konstantno nasjeda.
  “NARODE CRNE GORE CIJENI SEBE,
  POŠTUJ DRUGOGA I DOĆI ĆE NAM
  BOLJI DANI U ČASNOJ I POŠTENOJ
  CRNOJ GORI !!!”

  19
  9
 11. Motel vinogradi
  Vinoptomet
  Obnova
  PKB Cvjetni centar
  Tamaris
  Hotel Igalo
  HTP BOKA
  PKB južni Jadran
  C Vračar
  PRVOBORAC
  Štamparija na Dubravi
  Brodogradilište
  Bolnica Meljine
  I da ne nabrajam vise.
  I svi moramo da trpimo zbog vas desetak petnaest iz Novoga koji svoju lojalnost i veliku odanost Crnoj Gori pokazujete čutanjem pred svakim problemom u gradu koji je napravljen iz Podgorice.
  A pritom koristite sve privilegije i benifite sadašnjeg sistema, kojeg medju vama zdušno kritikujete na svakom koraku.
  Niste pošteni ni prema gradu gdje živite ni prema državi Crnoj Gori.
  Eto toliko

  52
  9
 12. Koalicija na vlasti niti ima ingerencije niti je sposobna da djeluje a o DPS privatizacijama se nema sto reci sve se vidi. Da se hoce desiti neko cudo pa da nestanete sa politicke scene i jedni i drugi. A mi sto ste nam svaki kvalitet zivota uzeli da idemo u pecine i jedemo bobice pa sve iz pocetka.

  32
  6
 13. Nerazumijem zašto traže pomoć vlade koju ne priznaju a koliko se sećam sadašnja vlast je prije izbora imala rešenje za sve! Kada ste išli kroz ratisevinu mnogo ste obećavali zato smo vas glasali na našu žalost! Dje nestade dok Sekulić?

  40
  33
  • Od koga će da traže pomoć, nego od Vlade?!Pa Vlada je to i zakuvala.Nismo mi građani bili za privatizaciju bolnice, ali bila je Vlada i Atlas grupa.Ništa nisu uradili od obećanog.
   Prema tome, ne znam ko može da raskine nakaradni ugovor, ako ne država i ona je ta koja zbog svega navedenog, treba finansirati i bolnicu i zaposlene.Zašto bi to radila naša Opština?

   30
   4
   • Ne lupajte gluposti, svakoga zanima politika, a ko tvrdi suprotno, potpuno je neiskren.Sve je politika, na žalost!A daj Bože da nikome od nas ne zatreba bolnica, bilo koja, nikada!

 14. Besramno je sto lokalna vlast glumi podrsku bolnici i koristi se jeftinim trikovima a u stvari uopste ne zeli da pomogne konkretno. Mi smo svima bili samo dobra fora za izbore.

  42
  19
 15. Ma ko se javlja za rijec?
  Mucite,jer ste sve to sami skuvali sa kumpanijom iz vrha vlasti ( nevlasti)
  Napad je najbolja odbrana,k…. prica o postenju,a neradnici o radu.

  40
  18
 16. Jel moguce da imaju obraza da daju ovakva saopstenja!Zar misle da su gradjani u HN loseg pamcenja.Sramota,toliko je partija kojoj pripaduju(DPS) zla nanijela gradu da ce ostati upisano u istoriju da su bili gori od bilo kog okupatora kroz istoriju….unistili su sve sto su mogli …

  48
  26

Ostavite komentar

*

code