DPS: “NESLAGANJE U NOVSKOJ VLASTI PLAĆAJU GRAĐANI”

DPS: “NESLAGANJE U NOVSKOJ VLASTI PLAĆAJU GRAĐANI”

303
0
Podijeli

DPS logoKoaliciona vlast u Herceg Novom, koju sačinjavaju SNP, Srpska koalicija, PZP i Nova, teško više može da sakrije podjele i neslaganja koja već mjesecima traju – saopštavaju iz heregnovskog DPS-a nakon jučerašnje propale sjednice Skupštine.
– Partije i stranke, koje su nakon posljednjih lokalnih izbora u Herceg Novom formirale koaliciju dominantno na fonu nacionalnih osjećaja, u suštini sve vrijeme zadovoljavaju svoje uskopartijske, pa i lične interese na štetu Herceg Novog i njegovih građana. Kada se neki od tih interesa ne može valorizovati na način koji to žele, dolazi do međusobnih ucjena, ustupaka i nagodbi, a sve u jedinom cilju – ostati što duže na vlasti, a cijena nije važna – ukazuju iz DPS-a.

Oni dodaju da je na žalost cijena previsoka i plaćaju je građani i opština Herceg Novi u cjelini i zato je naša sadašnjost daleko od onoga što svi želimo i još gore, neizvjesna je budućnost u kojoj se ne vidi ništa bolje za grad i našu djecu.
Iz OO DPS-a tvrde da kada je riječ o sopstvenim interesima koalicionih partnera, oni lako postignu dogovor da se ignorišu zahtjevi iz peticije građana oko Parking servisa, građanske inicijative za raspravu o skraćenju mandata saziva Skupštine. Usaglase se i kada treba da se odbije zahtjev opozicije da se raspravlja o turističkoj sezoni.
– Lako postignu i dogovor oko poništavanja sopstvenih zaključaka bez obzira što su ti zaključci doneseni na zahtjev člana koalicije na vlasti, jer se u mjerenju važnosti procijeni da je to za ostale manja šteta. Ali ne dozvoljavaju tako lako da se utvrde propusti u ustanovama kulture i njihov rad usaglasi sa Zakonom, da se eliminišu propusti u radu javnih preduzeća ili agencija. Nije važno ni to što skoro godinu u “Vodovodu i kanalizaciji” zaposleni nisu primili plate pa se tako o tome i ne obavještava Skupština, kao što ne treba ni da se zna ko je u stvari direktor ovog preduzeća. Ne dozvoljavaju zato što su to u stvari interesne sfere pojedinih partija i stranaka iz vladajuće koalicije u koje niko sem njih samih ne smije da dira – navode iz DPS-a.
Takvim odnosom unutar koalicije na vlasti, svjedoci smo, kažu u DPS-u, da se jučerašnju sjednicu Skupštine Opštine Herceg Novi nije mogla obezbijediti potrebna većina odbornika iz te koalicije.
– Inače, loše pripremljena Skupština, bez neophodne dokumentacije za valjanu raspravu i odlučivanje uz tročasovno odlaganje njenog početka bez najave, bila bi uz neophodnu većinu održana i proglašena uspješnom da opet neko od koalicionih partnera nije nezadovoljan. Po ustaljenoj i dobro nam znanoj praksi za sve se okrivljuje opozicija odnosno DPS.
Do kada će trajati ovakvo stanje i kada će partije i stranke koje vrše vlast u Herceg Novom napokon shvatiti da se od njih očekuje odgovoran odnos prema ovoj Opštini i njenim građanima, ostaje nam da vidimo. Sigurni smo da Herceg Novi zaslužuje bolje i da njegovi građani očekuju da to bolje što prije dođe. Sa ovakvom koalicijom na vlasti i njenim unutarpartijskim i međusobnim podjelama, neslaganjima i nagodbama bolje od ovoga kako nam je, a nikako je, neće doći – zaključuje se u saopštenju, koje je potpisao predsjednik Opštinskog odbora DPS Herceg Novi, Zoran Bošnjak.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code