DPS osvojio apsolutnu vlast u Tivtu

DPS osvojio apsolutnu vlast u Tivtu

2477
12
Podijeli

tivat rj 112015Sa osvojenih 44,7 odsto i 3.373 glasova sa 17 mandata Demokratska partija socijalista je apsolutni pobjednik lokalnih izbora u Tivtu. Kako pokazuju podaci CDT-a na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka odmah za DPS-om su Socijaldemokrate koje su osvojile četiri mandata, Socijalistička narodna partija, Hrvatska građanska, Socijaldemokratska partija i Tivatska akcija po dva, Bokeški forum, Demokratska srpska stranka i Arsenal za Tivat po jedan mandat. Liberalna partija, Srpska radikalna stranka SRS i Crnogorska demokratska unija Cdu nijesu osvojili nijedan mandat – prenosi CDM.

Na osnovu 100 odsto obrađenih biračkih mjesta, CDT-ovi podaci su sljedeći:

Picerija i restoran

Ukupno je glasalo 7682 odnosno 69,3 odsto birača.

Demokratska partija socijalista (DPS) je osvojio 44,7 odsto, 3373 glasova odnosno 17 mandata

Socijaldemokrate (SD) su osvojile 10,4 odsto, 787 glasova odnosno četiri mandata

Demokratska srpska stranka (DSS) je osvojila 4,8 odsto, 365 glasova odnosno jedan mandata

Socijalistička narodna partija (SNP) je osvojila 6,2 odsto, 471 glasova odnosno dva mandata

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) je osvojila 5,2 odsto, 394 glas odnosno dva mandata

Socijaldemokratska partija (SDP) je osvojila 7,5 odsto, 563 glasova odnosno dva mandata

Tivatska akcija je osvojila 7,2 odsto, 544 glasova odnosno dva mandata

Bokeški forum je osvojio 4,3 odsto, 327 glasova odnosno jedan mandat

Arsenal za Tivat je osvojio 4,2 odsto, 320 glasova odnosno jedan mandat

Liberalna partija je osvojila jedan odsto, 76 glasova odnosno 0 mandata

Srpska radikalna stranka (SRS) je osvojila 1,8 odsto, 139 glasa odnosno 0 mandata

Crnogorska demokratska unija (Cdu) je osvojila 2,4 odsto, 182 glas odnosno 0 mandata

 

Svih 19 biračkih mjesta u Tivtu, na kojima je pravo glasa imalo 11.078 građana, zatvorena su u 20 časova. Predsjednica Opštinske izborne komisije Jovanka Laličić je kazala da je glasalo 7.684 birača ili 69,36 odsto.

Odziv građana je veći nego što je bio na lokalnim izborima 2012. Tada je u toku cijelog dana glasalo 58.02 odsto birača. Desile su se i određene nepravilnosti, ali ne toliko velike da bi dovele u pitanje zakonitost izbora.

Izborni dan je prošao mirno. Nije bilo tenzija, incidentnih situacija na biračkim mjestima.

Na određenim biračkim mjestima su primijećene određene nepravilnosti, a one se odnose na javno glasanje dva birača na biračkom mjestu 18 i ti birački listići nijesu poništeni.

CDT-ovi posmatrači su se žalili i na neuslovne prostorije za članove biračkog odbora, ali i na otežan pristup osobama sa otežanim kretanjem.

Većih problema sa sistemom za elektronsku identifikaciju nije bilo. Uočeni su neki tehnički problemi koji se nijesu previše odrazili na sam tok glasanja. Ono što je sigurno- ovi izbori su snažno iskustvo za parlamentarne izbore koji će biti na jesen.

12 Komentari

 1. pa jes;bas.. pobijedio je dps ali stara ekipa rotira se i resava privatne potrebe koristeci blagodeti dobijenih funkcija…dok se stari konsoliduju novi se nakupise a prosjecnom gradjaninu isto,pustos nastala djelimicnom PLJACKOM EKONOMSKIH RESURSA a preispitivanja pustosenja privrede i nastanka nove ekstra kaste jos nema…zasto je Sveto rijedak primjerak i primjer postovanja zakona ako manje vise jasno je svima da on mora biti okruzen sa mnogim slicnim,a
  0  0
 2. o nasoj politickoj sceni i akterima iste je suvisno trositi rijeci, a jos suvisnije o ovima sto se raduju pobjedi partije koja nam je za vratom vec 26 godina. samo nek pogledaju gdje smo bili prije nego li su nas uzjahali, a gdje smo sada, a onda neka stave prst na celo i zapitaju se je li vrijedno ushicenja. doduse, usko licnog-clanskog i partijsko mozda i jeste. kolektivnog nikako.
  0  0
 3. Pa što, oćemo li da plaćemo! kako i ne bi, tamo su Frontovci i demokrate radije izabrale DPS negi SNP i njenog menadžera za TV g.đu Jonicu! Zašto pitajte Meda i Mandića ili još boljše Milića!
  0  0
 4. Sve cestitke svim gradjanima TIvta a posebno DPS clanovima i simpatizerima na postenoj borbi i da ne uzimaju nikog u koaliciju jer je to najposteni odnos prema svim ostalim biracima
  0  0
 5. Sta je sa 7.705 nezadovoljnih gradjana ,a nijesu dali glas DPS, sto ne izlaskom ,sto dajuci glas opoziciji?Ako je zadovoljno 3.373. gradjanina nije li to tuzna realnost?
  1  0
 6. bravo za Tivat..gdje su sada m*** iz DF ,ha,ha..sta li će da smisli vojvoda Mandić , prof Radulović, Medojević i ostala svita…baš im je uspio bojkot , da bogda i da se ne vraćaju više u parlament…ništa im ne valja što je crnogorsko , ali se gospoda ne odriče plata i privilegije,sram ih bilo..i nisu za bolje , sem da tamburaju po džadama..
  0  1

Ostavite komentar

*

code