DPS: UZAVRELA POLITIČKA BERZA U HERCEG NOVOM, RJEŠENJE SU PRIJEVREMENI IZBORI

DPS: UZAVRELA POLITIČKA BERZA U HERCEG NOVOM, RJEŠENJE SU PRIJEVREMENI IZBORI

131
0
Podijeli

U susret aprilskom izboru za predsjednika opštine Herceg Novi Opštinski odbor DPS-a tvrdi da hercegnovska politička berza ovih dana doživljava kulminaciju.

Nemogućnost da i jedna partija sama obezbijedi neophodnih 18 glasova odbornika za svog kandidata otvara prostor za razne kombinacije, saopštavaju iz te partije.
– Bez obzira na deklarativno izjašnjavanje manjih koalicionih partnera u vlasti u Herceg Novom da će podržati predlog najvećeg partnera – SNP-a, u ovakvoj situaciji vide svoju šansu za dodatnu trgovinu. U ponudi su i funkcije, i nova radna mjesta, i benefiti i nagrade. Uostalom, sve što lokalna vlast može obezbijediti, a ko to bolje zna od njih samih. Naprasno sada svi ponavljaju ono što DPS tvrdi godinama. Da je Herceg Novi u ogromnim problemima, da ne funkcionišu javna preduzeća i ustanove, da je političkim zapošljavanjem stvorena jedna preglomazna i nefunkcionalna administracija, da odluke od vitalnog značaja za Herceg Novi donose politički podobni, a ne stručni kadrovi – navode iz OO DPS-a.
Potvrđuje se i da ne postoje razvojni projekti, ali i najbitnije – da vladajuća koalicija u Herceg Novom ne zna ni šta će niti kako će. U takvom ambijentu je najjednostavnije pobjeći od rješavanja problema pa smo svjedoci i neizbora direktora u d.o.o “Vodovodu i kanalizaciji” sa izgovorom da kandidati nisu dostavili kompletnu dokumentaciju, ukazuju iz novskog DPS-a.
– I politički najnezainteresovanijim je jasno da je to opcija koja trenutno zadovoljava jednog koalicionog partnera – PZP, makar dok ne prođe sjednica Skupštine. To što ne znamo ko i na osnovu kojih ovlašćenja rukovodi ovim d.o.o, da li će nam biti uredno vodosnabdijevanje i koliko to može uticati na turističku sezonu nikoga iz vladajuće koalicije ne interesuje. Članice vladajuće koalicije u Herceg Novom koje su na državnom nivou u Demokratskom frontu, najavljuju svog protivkandidata kandidatu SNP-a. Da bi to ostvarili neophodna im je podrška četvrtine odbornika koju oni matematički ne mogu sami imati. Ali ako se želi reprizirati demokratski scenario sa nekih unutarpartijskih izbora, moguće je da neko od odbornika SNP-a podrži tog kandidata. Tako bi se zadovoljila i demokratičnost i manji članovi koalicije. Uostalom ko tvrdi da se na ovoj Skupštini mora izabrati predsjednik? Što priča o izboru bude duže trajala povećavaju se i mogućnosti ponude i potražnje. I sve se to događa u periodu neposredno pred turističku sezonu od koje po običaju očekujemo mnogo – ukazuju iz DPS-a.
Od nestabilne lokalne vlasti ne možemo očekivati spremnost da je dočekamo na kvalitetan i pravi način. A posljedice, na žalost, mogu biti dugoročne. Koliko god to bilo nepopularno, očigledno je da samo odluka o skraćenju mandata Skupštini i donošenje odluke o raspisivanju prijevremenih izbora, uz maksimalno angažovanje svih na stvaranju uslova za uspješnu turističku sezonu, može biti u interesu Herceg Novog i njegovih građana. Zašto bi se neko toga bojao, posebno ako je siguran u svoje uspješne četrnaestogodišnje rezultate? – zaključuju u saopštenju iz OO DPS-a, koje je potpisao predsjdnik, Zoran Bošnjak.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code