DPS: HERCEG NOVI JE PRIJE 5 GODINA MOGAO BITI PRIKLJUČEN NA REGIONALNI...

DPS: HERCEG NOVI JE PRIJE 5 GODINA MOGAO BITI PRIKLJUČEN NA REGIONALNI VODOVOD

179
0
Podijeli

dps press 071013Potpisivanje protkola o priključivanju Herceg Novog na Regionalni vodovod krajem prošlog mjeseca, bez predstavnika novskog “Vodovoda”, kao i loš “tajming” za prihvatanje ovakvog rješenja koje je Novom nuđeno još od 2007. godine, osnovni su razlozi današnjeg sazivanja press konferencije OO DPS-a.
– Pravi potez u pravo vrijeme ima efekta, ali ako se dogodi sa zakašnjenjem od nekolikog godina onda se logično postavlja pitanje – zašto baš sada Herceg Novi pristaje i prihvata da se priključi na Regionalni vodovod i to bez prisustva “direktora” Zorana Šabanovića?

On je prvi čovjek “Vodovoda” već 13 ipo godina, a imao je još 2007. godine, pa i 2008. šansu za takvu odluku. Sve je odbio krajem 2011. smatrajući da priključenje na Regionalni vodovod ni tehnički, a ni ekonomski, nije isplativo za Novi. To je i predočio predsjedniku opštine Dejanu Mandiću, koji nikada nije odgovorio na pitanje iz Regionalnog vodovoda, da li je saglasan sa takvom konstatacijom – obrazložio je predsjednik OO DPS-a, Zoran Bošnjak.
Sam čin što Šabanović nije bio prisutan 29. septembra, na potpisivanju protokola, pokazuje gdje je i bio problem svih ovih godina. Svoj stav o čitavom projektu priključivanja na regionlni vodovod, Šabanović je iskazao riječima da će on sam popiti svaku kap vode, koja na taj način stigne u Novi, podsjetio je Bošnjak.
Uredno vodosnabdijevanje grada najznačajnije utiče na njegovov razvoj, kao i na turističku sezonu, zato je po DPS-u neshvatljivo da se i dalje, 6 mjeseci otkako je UO JP Vodovod i kanalizacija donio odluku o reizboru Šabanovića, odbornici o tome ne izjašnjavaju. Tog pitanja uopšte nema na dnevnom redu Skupštine, iako je to zakonska obaveza.
– Pa mi i dalje ne znamo je li, ili nije direktor, imamo li ga uopšte, a ni oni sami u vladajućoj koaliciji to ne znaju, jer svako ima svoje mišljenje – rekao je Bošnjak.
On dalje podsjeća da je Ulcinj skoro prije godinu ipo dobio vodu iz Regionlnog vodovoda, te da je tako mogao učiniti i Herceg Novi, jer je i kredit bio obzbjeđen.
U međuvremenu počinje investicija u Kumboru. Azmont je jasno ukazao da ne želi biti tokom godine ni jedan dan bez vode, što je bio i jedan od njegovih uslova da uđe o ovaj poduhvat – kazao je Bošnjak uz tvrdnju da nije bilo investitora u Kumboru i dalje bi bilo lutanja oko rješenja za vodosnabdjievanje Herceg Novog, a grad žedan.
-M islim i da je predsjednik Mandić ovakvim potezom svjesno ušao u kampanju, s obzirom da ga u martu očekuje reizbor. Jer ovaj projekat neće biti realizovan ni za 6 mjeseci, a nije realno da bude ni u narednoj godini, jer sredstava za njega nema – objasnio je Bošnjak.
Za Mandića je ovo lagodna priča kojom ulazi u kampanju za sebe ili svoju partiju i sada vuče potez koji je trebalo prije 5 i više godina – smatra Bošnjak.
Član Glavnog odbora DPS-a, poslanik i odbornik, Slobodan Radović Krušo, podsjetio je da su oni zajedno sa SDP-om, uvijek bili za priključivanje Herceg Novog na regionalni vodovod, a da su iz opštinske vlasti bili protiv, te da je uz pomoć Vlade i reosrnnog Ministarstva ovog ljeta rješen problem vodosnabdijevanja na rivijeri.
– U Herceg Novom su u toku investicije na kojima mogu da nam zavide svi u reginu, Azmont, Luštica, izgradnja kolektora i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, a sve su to investicije Vlade Crne Gore, u kojima opština participira u onoj mjeri u kojoj je potrebno da se pribavi dokumentacija. Ipak, vlast koristi svaku priliku da tu istu Vladu napada za sve što nije dobro u gradu, a zasluge za ova ulaganja pripisuje lokalnoj samoupravi – kazao je Radović.
Vladajuća koalicija bila je isključivo protiv pripajanja Regionlnom vodovodu, zajedno sa rukovodstvom Vodovoda, pravdajući se da to nije dobro, govoreći da će oni naći i neka jeftinija i bolja rješenja, čak i iz Morinja. Sada su i građani svjesni kolika je to bila nebuloza i samo predizborno obećanje, ukazao je Radović.
Na današnjem pressu Bošnjak se osvrnuo i na predložene kandidate za Oktorbarsku nagradu Herceg Noovg, ocjenjujući da je ona obezvrijeđena i da je čisto partijski obojena.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code