Dr Aleksandar Stjepčević: Praznični program pripremljen za najzahtjevniju publiku

Dr Aleksandar Stjepčević: Praznični program pripremljen za najzahtjevniju publiku

994
1
Podijeli

Kotor decenija nezavisnostiBez obzira što će i drugi gradovi imati razne programe povodom jubileja, desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti, u Kotoru je pripremljen takav program 21. maja, kojim će biti udovoljeno zahtjevnoj i posebnoj kotorskoj publici – ubijeđen je predsjednik opštine, dr Aleksandar Stjepčević.

 

U jutarnjem dijelu muzičkog programa posebna pažnja će biti obraćena na popularizaciju umjetničke muzike. Od 10 do 13 časova na trgu ispred Muzičke škole “Vida Matjan” biće priređen muzički program – smjenjivaće se profesori i učenici, školske klape, kvartet “Talija” i sastavi kamerne muzike.

Picerija i restoran

U prilog ideji oživljavanja kotorskih trgova, pored muzičke škole, biće aktivna i Gradska muzika koja će od 11 do 12 časova realizovati tradicionalni “Đir po gradu” koji je uvijek atraktivan kako građanima, tako i turistima kojih će 21. maja u Kotoru biti mnogo, s obzirom na to da je za taj datum zakazan dolazak nekoliko kruzera.

U sklopu proslave obnove crnogorske nezavisnosti, biće upriličen i tradicionalni “Trofej dana nezavisnost” od 10 do 15 sati. U pitanju je takmičenje u raftingu na rijeci Škurdi uz bedem ka mostu. Cilj ovog takmičenja je nastavak tradicije obilježavanja Trofeja dana nezavisnosti i promocija prirodnih i turističkih potencijala Crne Gore.

U Muzeju grada Perasta u 18 sati biće priređena dokumentarna izložba posvećena znamenitoj peraškoj porodici Širović, dok će u Pomorskom muzeju Crne Gore u Kotoru od 9 do 21 biti organizovan program pod nazivom “Dođi, vidi i uživaj!”, a ulaz će biti slobodan.

Večernji program će se odvijati na Trgu od oružja, i počeće u 20 sati koncertom folklora Kulturnog centra “Nikola Đurković”. Pored crnogorskih folklornih umjetnika, učestvovaće i folklorne grupe iz Švedske i Holandije, što ovom događaju daje internacionalnu notu.

Nakon predstavljanja crnogorskog i inostranog folklora slijedi drugi koncert pod nazivom “Veče crnogorskih kompozitora”. Riječ je o koncertu učenika i profesora ŠOSMO “Vida Matjan” koji će početi u 20:30. Cilj ovog koncerta je promocija crnogorske umjetničke muzike, a profesori i učenici izvodiće muziku crnogorskih kompozitora.

Za 21:30 najavljen je koncert Nine Žižić, nakon čega će se publici predstaviti bend “Neon”.

Stjepčevič ove godine očekuje i više posjetilaca na tradicionalnim kotorskim manifestacijama kakve su Bokeška noć, Kotor Art, karnevali, maskenbali, smotra mode, lokalne manifestacije, kao i manifestacije koje organizuju Mjesne zajednice, s obzirom na prestižne nagrade koje je Kotor dobio, poput Lonely Planet i nagrada PRO.PR Vision City.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code