Dr Đuro Marić odgovara Opštini: Bavite se Jadranom, tek nakon našeg pressa

Dr Đuro Marić odgovara Opštini: Bavite se Jadranom, tek nakon našeg pressa

53
Podijeli

Poslije višemjesečnog ćutanja konačno su se oglasili predsjednik i potpredsjednik Opštine Herceg Novi i javno priznali da u njihovom i našem gradu postoji PVK Jadran, navodi u reagovanju na  tvrdnje čelnika Opštine da daju apsolutnu podršku tom klubu, predsjednik Jadrana, dr Đuro Marić.

“Izvođenjem niza matematičkih operacija izmjerili su gabarite njihove pomoći Jadranu i konstatovali da je sve u redu, te da se niko i nikada nije brinuo o šampionskom timu više od njih. To je zaista veliki pomak, s ozirom da su šest pismenih dosadašnjih obraćanja kluba predsjedniku Opštine ostala bez odgovora. Pretpostavljam da je jučerašnje, nađeno vrijeme, za bavljenje Jadranom inicirao press uprave kluba. Da ne bi toga, ćutanje i ignorisanje, kao i do sada. I pored naše želje i insistiranja da obraćanje javnosti  ima za cilj isključivo rješavanje problema vezanih za sport i relaciju Opštna – klub, obraćanje predsjednika i potpredsjednika Opštine novinarima ličilo je na predizborni mitingaški govor sve sa prozivanjem „loših bivših“ i dobrih, najboljih, njih sadašnjih”- navodi dr Marić.

Picerija i restoran

On dalje dodaje da su se u takvom obraćanju potkrale netačnosti, plasirale floskule, izdašno manipulisalo poluistinama i deformisale su se činjenice:

“Predsjednik Katić, navodi da je u drugom polugodištu, /od kada su „oni na vlasti“/ uplaćeno četiri puta više sredstava  Jadranu nego u prvoj polovini godine kada oni nisu bili na vlasti. Pa, u prvoj polovini godine je bila na snazi odluka o privremenom finansiranju, radi neusvojenog budžeta, te su se sredstva mogla koristiti i dobijati ekstremno limitirano. Da li je to zasluga i dobra volja ili notorna nužnost?

Potpresjednik u pomoć poziva Državnu revizorsku agenciju, koja je odlučila da se Jadran ukloni iz budžeta kao posebna stavka. Ovo je izrečeno, bez argumentacije i dokaza, kao neki  presedan do sada nepoznat proceduralnoj praksi Državne revizorske agencije. Bilo bi interesantno provjeriti da li se ta odluka odnosi i na klubove iz okruženja, ili je to „lex specialis“ koji vrijedi samo za Jadran. Kada smo kod klubova i gradova neposrednog okruženja ne mogu a da ne zavidim sportistima i gradskim upravama koji nalaze obostrano korisne načine u interesu sporta i afirmacije njihove sredine. Oni  jasno i zajedno brane boje svojih gradova – kaže predsjednik PVK Jadran Carine, dr Đuro Marić.

On dalje navodi da su gradski oci  napravili instagram sa loptom za koju tvrde da su dobili kao znak zahvalnosti kluba za podršku koju mu pružaju. “Lopta je poklon osam zlatnih mladih igrača po povratku iz Malte. Tom prilikom dato je obećanje da će čelnici grada posjetiti klub. Nikada to nisu uradili. Nije sve ni u parama, ima nešto i u odnosu, pripadanju, primjeru, zadatoj riječi”- smatra dr Marić.

Potpredsjednik Konjević je, kako kaže, proklamovao i podnošenje njegove ostavke, koju je on, eto, odbio.

“Sastanak koji smo imali u junu/ jedan od  rijetkih/, odnosio se na pokušaj utvrđivanja tačnih koordinata saradnje i dinamike sufinansiranja. U jednom momentu, već umoran od raznih dokazivanja očiglednog rekao sam da ako nađu boljeg, sposobnijeg da obezbijedi sredstva za funkcionisanje kluba, ja mogu i da odem, bez ikakvih problema. To nije ostavka. To je ironija, ili rezignacija, a kada bih davao ostavku  svakako je ne bih podnosio gospodinu Konjeviću. Inače, tada mi je saopšteno da znaju kako je teško voditi klub i obezbjeđivati sredstva, te da ja to sjajno radim. Još jedan nonsens u odnosima čelnika grada i predstavnika Jadrana – smatra dr Marić.

Svjestan iracionalnog straha, da neko ne pomisli da je gradskoj upravi Jadran  bliži srcu i navijačkim ljubavima od nekih drugih klubova, začuđen odnosom prema klubu koji ostvaruje vrhunske rezultate, koji odavno uveliko prevazilaze lokalne okvire, a posebno ponosan na pedagošku misiju koju Jadran ima od svog osnivanja, dr Marić  poručuje da se neće  više baviti onima kojima je dato da vode grad:

“Između politikantske demagogije i realnih rezultata razlika je veća od hiljada kilometara koje su preplivali Jadranaši. Tu je svaka dalja priča zaludna”- zaključuje predsjednik PVK  Jadran, dr Đuro Marić

53 Komentari

 1. Ako je moguće zamolio bih novinarsku ekipu Radia Jadran da napravi interviju sa predsjednikom Upravnog odbora Jadrana i sa direktorom Jadrana i da im postave nekoliko prostih pitanja na koje ce zahtjevati jasne odgovore potkrijepljene dokazima…
  . Ko je osnivač Jadrana u skladu sa zakonom o sportu ?
  1. Da li mogu da pokazu odluku Vlade kojom se bazen na Skveru daje u iskljucivo vlasništvo Jadrana
  2. Da li mogu da pokažu račune za troškove održavanja bazena na Škveru ( struja, voda i kanalizacija) koje plaća Opština Herceg Novi, izuzimajući troškove osoblja.
  3. Da li mogu da pokažu izvode sa računa na kojima su naznačene transakcije vezane za koriscenje bazena od strane stranih klubova i reprezentacija u periodi 01.06 – 30.08 svake godine.
  4. Koliki je iznos sponzorstava koje Jadran ostvaruje na godišnjem nivou
  5. KOlike su plate stalno zaposlenih u Jadranu i onih koji su uposleni po osnovu ugovora o djelu ( Ugovori na uvid)
  6. Koliko djece trenira u Jadranu i kolika je članarina
  7.Vrjednost ugovora pojedinačnih za sve igrače sa profesionalnim ugovorom u Jadranu, kao i za one koji se stipendiraju
  i da ne bi bili maliciozni
  8. Koliko košta transfer na jednu utakmicu Lige Šampiona ?
  Nisu komplikovana pitanja , i bez oblandi se može steci jasan utisak o tome sto se u Jadranu radi ili ne radi. ..

  5
  1
 2. Postovani Novljani,Jadran je postao privatni klub tako da opstina pravno gledano nema nikakvu obavezu prema istom!Ova prica nema veze sa istinom,Jadran dobija mnogo veca sredstva od ovih 150000 evra.Jadranovoj upravljavljackom masinerijom je1000000 evra malo jer su beskrupulozni.

  8
  2
 3. TRENERICE ti da si riba bila bi Crnelj.Bez mozga.Jer ti si izgleda cula samo za vodene sportove.Na tvoju zalost a i zalost svih Novljana mnogo vise djece se bavi sportovima na cvrstom tlu a ti ocigledno nemas pojma kakav je parket u hali i koliko bi znacilo njegova promjena ne samo lokalno vec globalno.Ti si izgleda gledala samo film Water world u kome nema vise kopna vec svi samo plivaju.E jadna ti

  17
  9
 4. Доста је било брчкања.Уводимо ерцег-пицигин на ливади. Ваљда се Ми питамо. Клуб да се зове “Твртко”. Ко је за пливање , иди на Цетиње тамо има воде. Може пицигин у води до кољена, али по мраку да вас ко не види. Лоптица од тесаног камена , наравно.

  7
  16
 5. Postovani dr.Maricu.čistoci kasni plata 20dana i ko zna kojem preduzecu to je stotine porodica bez plate a vi hocete.pare za.privatni klub. Opstina da raskine bilo kakvo finansiranje i.da vrstite bazen.na skver.opstini. bazen bi se.naplacivao i sve pare bi.isle u budzet. Ne kukajte vasa prethodna vlast je i dovela do ovog da u opstini nema centa!!!

  38
  10
 6. Opština treba pomagati Jadran jer to je ponos svih nas Novljana, bez obzira na to ko je na vlasti ovdje. Nije dobro da se sve lomi preko djece koja su u Jadranu. Ostavite Đura Marića a razmišljajte o interesu naše djece. Osim sporta mogu izabrati jedino kafanu i drogu, pa recite da ovo nije ovako da i meni bude lakše kao roditelju.

  15
  31
  • To je klasična zamjena teza. Neka đeca plivaju i igraju vaterpolo. Zašto ih u tome sprječavaju pare, zar su profesionalci? I ja sam se kao dijete bavio sportom, i bilo mi je sasvim svejedno koliko je para uplaćeno klubu. Nego, puštite se đece, nego da se vidi godišnji račun, i sve će biti ok.

   21
   3
 7. Vi vlastodrsci sto jedete sladoled rukama batalite Led rasvjetu i mjenicu od 500000€.Prvo treba satrijeti Djura Marica i unistiti klub a za Led ima vremena.

  19
  34
  • Nova vlast je jedinstvena samo u jedbom pogledu: satrijeti i zgaziti sve sto ne ljubi popovske,svakoga ko voli svoju drzavu i ko ne pljuje po DOS-u,strasna koalicija i jos veci njeni lideri!

   21
   37
 8. Svaka čast Jadranu za sve što je postigao do danas. Pitam g-dina Marića zašto nije napravljen krov na bazenu Škver da može da se igra i zimi, gdje su pare od krova ili balona!!!

  44
  8
 9. Ako je VK Jadran Carine onda joj je kompanija Cvarine generalni sponzor…posto znamo ko je vlasnik te firme…da prvo vidimo koliko su te postenjacine ulozile u klub…Kada bude pisalo VK Jadran Hn onda neka pita opstinu za pare

  55
  13
 10. Na Skveru Novljanin ne smije da se okupa u bazenu.Lako je praviti sampiona sa 150 000 + clanarina dok ostali sportovi nemaju ni centa.Dajte te pare za parket u sali i balon salu i igrace i trenirati 2000 Novske djece i rekreativaca i imacete sampione i reprezentativce i u drugim sportovima

  55
  11
 11. Kako vas nije sramota da blatite ime Jadrana i da umanjujete vrednost kluba i rada momaka iz jadrana koji zaslužuju sve privilegije ovoga grada? Ako vi kao gradjani Hercegnovog niste ponosni na jadran koji je simbol grada zapitajte se dali je sa vama sve u redu, gde bi vi da se daju pare iz lokalne samouprave, i koje druge sportove spominjete j koji su dali to sto jadran godinama daje a daje velike rezultate, Sram vas bilo Novljani prodajete i vredjate sport i ove zlatne momke koji se bore i igraju zbog vasih zbog prepucavanja sa Maricem na političkoj osnovi

  29
  44
 12. Alooo, papagaji ove vlasti, alooooo, samo ponavljate jedno te isto i ne pratite ništa i ne slušate ništa i ne znate ništa!!!! Svaki klub u CG i HN ima svoje osnivače, ili kako vi kažete vlasnike, pa jesu li privatni? NISU!!! E, tako i Jadran, kukala vam majka! Bezdušnici i mrzitelji svoga grada, svoje države i svog Jadrana!

  33
  69
  • Kolaps dzaba se trudis vise vole da mrze nego da se malo raspitaju i nesto saznaju, u novskoj pjaci je sad popularno biti demagogcic pa makar i na portalu.zamisli kukala im majka kako im zvuci 135.000eura,pa u nesvijest padaju,kalkulisu vec koliko bi sebi u dzep stavili pa tom logikom u vama vide nepostene!

   16
   14
 13. Izađi doktor i reci za šta ide tih 150 000 naravno uz račune fakture uplate u bankama itd ane rekla kazala. Obrati se ovim jakim firmama hercegnovskim koje ste vi iz dps a sve odveli u stečaj…odveli bi vi i jadran u stečaj da ne zarađujete dobro na toj đeci.

  69
  16
 14. Usput, pogledajte sliku opet. Ko je brendiran? Jadran i Carine. Da prostite, ali stranac koji ne prati vaterpolo (a takvih je mnogo vise, bilo dje na svijet) ne vidi iz kojeg ste grada. Domaci koji nikad cuo za vaterpolo nije niti ga zanima iz ove slike ne bi znao okle ste! Dakle, Jadran Herceg Novi. Zamisli Jadran Chupa Chups, ili Jadran Jaffa, ili Jadran Nutella. Jadran Herceg Novi.

  66
  13
 15. Gospodind Maricu klub je privatan i dajte vec jednom finansijski izvjestaj gdje se pare trose i koliko prihoda imate. Klub treba da vratite gradu

  95
  14
 16. Bilo bio dobro za gradjanje Herceg Novog da se objasni sta nas kosta 131 000e? (Sto nije sve) “carine” 70 000e clanarine koje nisu jeftine i to nije sve….ko zna koliko jos novca je u opticaju. Ne vrijedjam Jadran kao instituciju i brend grada ali ipak to je sport koji je nastao kao ljetnja igra….nije popularan ali uopste…. imamo 3 kluba u CG a u Evropi mislim 7…. o cemu dalje pricati? Sluzimo se imenom ,brendom i ulazemo u njega koji ne pruza bas toliku prezentaciju gradu…. itd itd…. kitimo se nekakvim titulama koje nemaju bas toliku tezinu…. ulozimo pare u ostale sportove pa da vidimo medalje i njihove….a ovi sposobni ljidi iz uprave ce se svakako snaci ….veliki pozdrav 😉

  77
  19
  • naravno, vrijednost sporta (inace fizicki najzahtijevni olimpijski sport, ponavljam OLIMPIJSKI!!) se racuna po tome koliko se tebi svidja!?
   uopste ne sumljam da ce sposobni ljudi iz lokalne vlasti sa 130000 eura napravit Real Herceg Novi, i ima svake godine da se radujemo medaljama!!
   Mandic kao predsjednik je sjedao uvijek u prvim redovima i nije mu smetao ni Maric ni DPS, zato sto je shvatao da je Jadran prije svega Novski klub, nikako poslanicki!!
   A vi ste uspijeli napravit politicku pricu oko toga?! sramota!!! jedino su jadniji ovi “branitelji lokalne vlasti”, koji neznaju ni sta brane ni sto napadaju!! ponizavati jedan OLIMPIJSKI sport je katastrofa, a opet svima vam je jako drago kad Srbija uzima medalje u tom sportu, jos sa igracima poniklim u Jadranu!!!
   stvarno ste polu-ljudi, bez imalo mogucnosti za razmisljanje!!!

   3
   5
  • Koliko me pamćenje služi izvorno ime “Jadran” nije osnovan kao vaterpolo klub i uvijek je nosio ime Plivački klub Jadran Herceg Novi, a vaterpolisti su bili sekcija kluba. PK Jadran je nekad u stara i dobra vremena imao fenomenalne plivače i plivačice, kada ih je trenirao i vodio poznati stručnjak G-in Ivica Zuber.

   27
   4
 17. Kako vas nije sramota od kk primorja i osk igala da trazite tolike pare? Recete na osnovu rezultata ?? Konih rezultata kad je rijec o ne popularnom sportu u svijetu gdje mnogo jaci klubovi od vas ne igrjau ligu sampiona jer je to takmicnje cist trosak bez ikakve zarade…

  55
  13
 18. Može li se išta rijeșiti bez politikanstva i prepucavanja ? Izgleda da ne .Sjedote kao ljudi i dogovorite se u korist Jadrana i grada ,naravno ako umijete .Izgleda da samo znatr razgovarati kao politički pioni, naravno bivši i sadašnji.Nemojte to raditi , Jadtan je mnogo više od vas i političkih floskula kojima se služite .

  26
  12
 19. Maricu podnesite finasijske izvjestaje koje niste podnisili u predhodnom perioodu i vratite klub opstini.Sto prije to bolje jer kad tad ce doci normalno vrijeme.

  84
  13
  • Kakve nebuloze kao da se finansijski izvjestaj ne podnosi svake godine opstini i kao da je moguce sakrit i usparat u danasnje vrijeme elektronskog bankarstva i 5 eura a ne 5 i 50 hiljada kako pisu nepismeni i neupuceni

   15
   51
   • Neobrazovan….uz posten i hrabar. Necemo ga slat na Kosovo, vec treba da rjesava nagomilane administrativne probleme, a za to uz postenje treba i obrazovanje.

    39
    17
   • Niko ne osoporava da je on dobar momak, ali on je jedva osnovnu skolu zavrsio. Toliko o njegovoj sposobnosti da vodi grad. Nego kako nam je sve ostalo, on se i uklapa u ovo sivilo.

    7
    3
  • @Herceg Novi, tek ces da vidis koliki je Mica serif,mozda nije skolovan kao tvoji doktor i nema manire ka on ali je posten i rijesen da ocisti grad od takih ka sto si ti i tebi slicnim,Zivio ti nama Mica precednice nas,BOG SE JAVI Mica !!! Zivio slobodan Herceg Novi !!!

   34
   44

Ostavite komentar

*

code