Dr Gordana Rajović: Radimo kao da privatizacije Instituta neće biti

Dr Gordana Rajović: Radimo kao da privatizacije Instituta neće biti

11
Podijeli

Institutu Igalo potrebne su nove investicije, stoga izvršna direktorica dr Gordana Rajović ne sumnja u dobre namjere Vlade da Institutu pronađe kvalitetnog investitora. O budućnosti Institutta se razmišlja iako su do sada već 4 tendera bila neuspješna, kazala je dr Rajović u emisiji „Crnom Gorom“ TVCG:

– Privatizacija Instituta nije u mojoj ingerenciji, ali menadžment i ja svakodnevno radimo kao da privatizacije neće biti. Dakle, nastojimo da poboljšamo kvalitet usluge, efikasnost i organizaciju rada, cjelokupno poslovanje, ali investicija nam je potrebna – kazala je Rajović.

Picerija i restoran

Protekla poslovna godina za Institut Igalo bila je rekordna, jer je ostvareno preko 20 hiljada noćenja više u odnosu na prošlu godinu. Kako bi se što bolje pripremili za narednu godinu i nove goste, po zatvaranju novog dijela Instituta krenuli su sanacioni radovi u smještajnim jedinicama, počev od kupatila do ugradnje laminata, kojim će biti prekriveno oko 1600 m². Pored ovih standardnih, dr Rajović najavila je kapitalna ulaganja u obnovu medicinske opreme:

– To je nabavka opreme za kardiološku rehabilitaciju, nova, vrlo kvalitetna, jer naša je težnja – da medicinu vratimo u Institut. Oprema iz ove oblasti  nije obnavljana  punih 30 godina. Napravićemo savremeni kardio rehabilitacioni centar, što je jedan dio našeg  djelatnosti. U tom dijelu je i elektromioneurografija čime će se poboljšati kvalitet naših usluga . Imaćemo I savremeni ultrazvuk sa svim sondama, koji omogućava dijagnostiku, čime poboljšavamo novu uslugu, ne samo za naše pacijente nego i građane Herceg Novog – kazala je Rajović.

Ona je istakla da se Institut već uveliko priprema za novi tender, na kojem će aplicirati za norveške pacijente, koji su kako kaže, i ove godine prepoznali blagodeti Instituta ispred Marbelje ili Opatije:

– Norveška delegacija došla je na moj poziv u septembru i mi smo dobili, mimo tendera, još jednu grupu od 140 pacjenata – istakla je Rajović.

To znači da će od 10. aprila, kada bi trebalo da startuje norveški program za sljedeću godinu, po turnusima biti smješteno 7 grupa sa po 140 pacjenata. Osim toga, formiran je i novi paket usluga za zaltiborskom Čigotom, koji je tradicionalni partner Instituta:

– Sa predstavnicima Čigote smo imali radni sastanak na Zlatiboru i dogovorili dalje vidove  saradnje. Promocija će biti na sajmu u Beogradu u februaru, gdje ćemo zvanično poptisati ugovor i predstaviti naše pakete. Programi su zamišljeni kao 7 dana u Institutu i 7 na Čigoti ili 14-14 – pojasnila je Rajović.

Saradanja je ostvarena i sa Institutom za kardiovaskularne bolesti, koji će biti konsultantska kuća i pomoć u edukaciji i dijagnostici.

Jedan od bitnih segmenata ponude Instituta su i obilasci Titove vile, kojoj je takođe neophodna velika investicija, mada to sada nije u planu, navela je Rajović. Prema njenim riječima postoje naznake da bi ponovo mogla biti data u zakup, ali za sada je sve u domenu teorije.

Rajović je naglasila i da su nedavno obavljeni popis i skladištenje svih vrijednih slika i skulptura kojima Institut obiluje, a koje je posredstvom organizovanja likovnih kolonija ili gostovanjima umjetnika dobio na poklon, ili kupio. Sve umjetnine su sada popisane, kako u depou tako i na zajedničkim površinama i sobama.

11 Komentari

  1. Goca se malo dodvorava novom vlasniku kako bi dobila bolju poziciju ona je dio sistema. Ako bi doso investitor kome je na prvom mjestu razvoj zdravsvenog turizma i profit mozda je i bolje. Tako izbjegavamo partisjka zaposljavanja i vjerovatno bi vlasniku bilo u interesu da zaposli sposobne a ne podobne kao sto je sad slucaj. A sto se tice profita i viska on je i do sada isisavan iz ove sredine tako da se nesto u tom pogledu ne bi ni promjenilo.

    15
    4
  2. Ma, prodajte sve što valja. Šta će nam Institut? Kao da će se ko pobuniti. Kad prodajete već Institut, mogli biste prodati i vazduh i more i sve što je ostalo!

    26
    12

Ostavite komentar

*

code