DR MILOŠ PAVLOVIĆ LIJEČIO ZNANJEM, ISKUSTVOM I TOPLOM RIJEČJU

DR MILOŠ PAVLOVIĆ LIJEČIO ZNANJEM, ISKUSTVOM I TOPLOM RIJEČJU

228
0
Podijeli

Od dr Miloša Pavlovića, velikog čovjeka i humaniste, ljekara, rukovodioca, oprostili su se danas na komemorativnoj sjednici u Institutu Igalo, rodbina, prijatelji, kolege i predstavnici opštine.

O dr Pavloviću, koji je rođen 1932. godine u Bijelskim Kruševicama, njegovom školovanju i čitavom radnom vijeku provedenom u Institutu Igalo govorio je predsjednik Odbora direktora Instituta, dr Đuro Marić.
On je podsjetio i da je dr Pavlović bio od 1974. do 1988. godine mediciski direktor Instituta, kao i da je bio u najužem timu kreatora i nosilaca ideje i realizacije gradnje II faze Instituta Igalo, tada najmodernijeg i najvećeg rehabilitacionog centra Evrope.
– Bio je u timu izabranih ljekara koji su brinuli i o zdravlju predsjednika Tita tokom njegovog boravka i liječenja u Igalu. Do kraja radnog vijeka bio je načelnik interne medicine Instituta Igalo brinući o pacijentima i prenoseći znanje mladim ljekarima. Njegovi pacijenti nisu bili samo korisnici usluga Instituta Igalo već i svi poznati i nepoznati, znani i neznani, koji su mu se bilo kada obratili za pomoć. Dr Miloš nije liječio samo ogromnim znanjem i iskustvom, već i toplom riječju, prijateljskim savjetom i prepoznatljivim osmjehom, kazao je dr Marić, dodajući da dr Pavlović nije odlaskom u penziju prekinuo odnos sa Institutom. Ostao je jedan od sinonima razvoja ove ustanove.
– Pobjednci nikada ne odustaju, a gubitnici nikada ne pobjeđuju. To je bio životni moto našeg Miloša, koga ćemo se uvijek rado sjećati i pamtiti kao hrabrog, odvažnog i smjelog ljekara, humanistu, učitelja prethodnih i sadašnjih generacija – istakao je dr Predrag Anđelić, podsjetivši da se dr Pavlović sam školovao da ne bi opteretio porodicu. Uviejk je vodio računa o drugima, posebno pacijentima i “gledao da zauzme što manje prostora na Zemlji da bi ga više ostalo za druge”.
– Ostaće zabilježen njegov veliki doprinos u razvoju Instituta Igalo u svim ciklusima njegovog uspona, kao naučni, nastavno-obrazovni edukativno školski centar, čiji su različiti medicinski programi rehabilitacije postali prestižni širom Evrope i dalje – poručio je dr Anđelić.
Dr Miloš Pavlović biće sahranjen danas u 14 h na Gradskom groblju na Savini u Herceg Novom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code