Dr Snežana Matijević: Dosta aktuelnih projekata, ali rad lokalne uprave mora biti...

Dr Snežana Matijević: Dosta aktuelnih projekata, ali rad lokalne uprave mora biti bolji

1313
0
Podijeli

Izgradnja prve faze saobraćajnice Cacovo privodi se kraju uprkos brojnim teškoćama usljed lošeg vremena, a raspisan je i tender za izgradnju II faze, u vrijednosti od 200.000 EUR, čulo se na redovnom kvartalnom press-u predsjednice Opštine Tivat, dr Snežane Matijević.

Jedna od tema press-a bila je i izgradnja šetališta Belani, koju Opština Tivat radi u saradnji sa JP Morsko dobro.

Picerija i restoran

– Izgradnja još nije započela, jer je izvođač radova naručiocu dostavio primjedbe na dio zemljanih radova. One su proslijedjene Morskom dobru, kao naručiocu izrade projektno tehničke dokumentacije i glavnom projektantu. Predstoji da se utvrdi osnovanost ovih primjedbi. Kao opština nismo mogli uticati na ovaj problem, ali se nadamo njegovom prevazilaženju uz predviđena budžetska sredstava – rekla je dr Matijević.

Ona se osvrnula i na druge projekte, kao što su izgradnja šetališta u Krašićima, izgradnja Vatrogasnog doma i izgradnja zgrade Crvenog Krsta. Kada je riječ o budućem objektu na ovoj poziciji, prihvaćene su primjedbe građana u dijelu smanjenja njegove spratnosti. U toku je izmjena projektne dokumentacije nakon čega će usljediti i gradnja. Odabir izvođača radova očekuje se do maja.

Od investicija treba da uslijedi gradnja rezervoara u Gradiošnici, kojima bi se riješio problem vodosnabdijevanja u ljetnjem periodu. Matijević je infomisala da je vrijednost projektno tehničke dokumentacije 15.000 EUR, a po okončanju biće prosljeđena Direkciji javnih radova za potrebe raspisivanja tendera za izvođenje radova.

Počinje i izgradnja dijela kanalizacionog sistema u Donjoj Lastvi. Ugovor je zaključen na  160.000 EUR.

Kao rezultat nedavne posjete Šangaju i pobratimskom distriktu Điading, u maju Tivat očekuje posjetu jednog od najvećih kineskih turoperatera – agencije Si trip (eng. C Trip).

– Si trip je vodeći pružalac turističkih usluga, uključujući rezervacije smještaja, prodaju karata, prodaju turističkih aranžmana. Ovaj tur operater ima mrežu koja uključuje 1.000.000 hotela u 200 zemalja širom svijeta. U saradnji sa NTO i TO Tivat, gostima iz Kine biće predstavljena cijela Crna Gora, posebno Boka i Tivat – obećala je predsjednica Matijević.

Potpredsjednik opštine Tivat, Siniša Kusovac govorio je o značaju usvajanja odluka o osnivanju dva nova opštinska preduzeća “Autobuska Stanica” i “Parking servisa”.

– Elaborati o ekonomskoj opravdanosti su završeni i na osnovu rezultata došlo se do predloga o osnivanju profitabilnih preduzeća. Oba će biti u 100% vlasništvu Opštine Tivat – naveo je Kusovac.

Predsjednica opštine je ukazala na značaj poštovanja Odluke o komunalnom redu i načinu držanja kućnih ljubimaca, govoreći o incidentu koji se početkom februara dogodio na šetalištu Pine, kada je pas usmrtio drugog psa i napao dijete.

– Naš grad ide uzlaznom putanjom, međutim slika koja je nedavno otišla u region je loša. Najavljujem intezivnu kontrolu primjene Odluke o komunalnom redu i načinu držanja kućnih ljubimaca. Obaveza svih vlasnika kućnih ljubimaca je da poštuju ovu Odluku i u narednom periodu naplaćivaće se kazne onima koji to ne čine, a sve sa ciljem obezbjeđivanja sigurnosti za naše građane –  kazala je Matijević.

Ona se na pitanje novinara osvrnula i na rad i status Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, na detalje projekta izgradnje Vatrogasnog doma, ali i na svoje lične impresije o radu lokalne uprave u Tivtu.

– Ja nisam prezadovoljna. Zadovoljna jesam, ali sve može još mnogo mnogo bolje. Trudimo se da rad poboljšamo, da pokaženo da smo tu za građane Tivta, ali nedostataka ima i moramo ih otkloniti. Apelujem na sve svoje saradnike da ozbiljno shvate posao koji je pred nama – zaključila je predsjednica opštine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code