Dragan Gagi Jovanović i Branka Pujić promoteri 20. kola Novske lige trčanja

Dragan Gagi Jovanović i Branka Pujić promoteri 20. kola Novske lige trčanja

2504
1
Podijeli

liga trcanja 210216Triatloncima Novoga se i danas posrećilo pa su po lijepom vremenu održali 20. kolo Novske lige trčanja, uz, kao i obično dobro druženje. Skoro da je oboren i rekord po broju učesnika, jer je startovalo 29 trkača u muškoj i ženskoj kategoriji.
Oni su bili raspoređeni na 5 km i 2,5 km trase od Energoprojekta na Savini do Jahting kluba. Svako je izabrao šta mu odgovara.
– U svoj gužvi, dobroj energiji, šarenilu sportske opreme, koju samo trkači razumiju, bili su i proslavljeni glumci Dragan Gagi Jovanović i Branka Pujić koji su uživali u predivnom jutru uz kafu. Nisu mogli da sakriju oduševljenje organizacijom i pristali su da budu promoteri trke i daju znak za start. Ovoga puta nisu mogli da nam se pridruže u trci, ali možda se nekad i to desi – navode iz Triatlon kluba X Hreceg Novi.
Nakon starta svi su počeli da hvataju svoj tempo, pokušavajući da naprave lični rekord što je mnogima i pošlo za “nogom”. Ulazak u cilj je završen skoro fotofinišom. Prvi nakon pretrčanih 5 km je prošao Vitomir Milošević, sa vremenom 19 min 17 sec. Iza njega za samo 4 sekunde zaostatka Perica Vučković (19:21) i trećeplasirani, Malden Ilić (19:58).
Ženska konkurencija je bila jaka, ali želja za obaranjem ličnog rekorda Lidiji Vukić donijelo je sigurno prvo mjesto sa vremenom 23:43, a iza nje kroz cilj prolaze Sanja Dabović (28:03) i Sanja Koprivica (28:13).
Trka na 2,5 km je bila zanimljiva, jer ona lagano uvodi nove trkače u svijet trčanja. U muškoj konkurenciji prvo mjesto je pripalo Đorđu Agiću, sa vremenom 9:47, a u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Danica Šakotić sa vremenom 13:10.
Triatlon klub X Herceg Novi je još jednu ligu uspješno realizovao. Ovo kolo triatloncima je poslužilo kao posljednji test pred Splitski polumaraton koji ih očekuje 28. februara u Splitu. Novljani, 12 članova TK, putuje za Split gdje će sportski predstaviti svoj grad i državu.

liga trcanja 210216 rezultati

1 komentar

  1. Hvala Radio Jadran na tekstu i hvala divnim ljudima na podršci. Hvala i ljubaznim domaćinima Gelateria La Monte. Vidimo se po povratku iz Splita na 21.kolu novele lige.

Ostavite komentar

*

code