Dragan Janković: Ne vidim razloga da ne funkcioniše izvršna vlast

Dragan Janković: Ne vidim razloga da ne funkcioniše izvršna vlast

2369
5
Podijeli

Predsjednica opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović (Izbor) na bolovanju je već dva mjeseca. Za to vrijeme njenu funkciju je preuzeo potpredsjednik Opštine, Dragan Janković (DPS). Poslije jednostrane najave raskida koalicije DPS-Izbor, izvršna vlast funkcioniše bez problema, kaže za Radio Jadran, Janković:

jankovic-press– Imali smo redovan kolegijum jutros. Izvršna vlast obavlja sve obaveze koje proističu iz zakona, ne vidim ništa sporno da se tako i nastavi. Dok se saopštavala vijest o raskidu koalicije, imali smo loše vremenske uslove. Sve službe su se uključile i dobro smo obavili posao. Ne vidim razloga da se išta poremeti u izvršnoj vlasti. Politika će dalje odlučiti kakva je sudbina vlasti u Novom – kaže Janković.

Picerija i restoran

On podsjeća da je izvršna vlast u rukama predsjednice opštine Nataše Aćimović, kojoj po zakonu pripada mandat od 4 godine, bez obzira na koalicioni sporazum DPS-a i Izbora o rotirajućim funkcijama nakon dvije godine.

–      Ona postavlja sekretare i funkcionere Opštine. Ja je mijenjam dok je na bolovanju, kao potpredsjednik. Ako neko da ostavku od kadrova Izbora, poslije najavljenog raskida koalicije, to je lični čin – ističe Janković i ničim ne daje do znanja da bi on u ulozi predsjednika Opštine mogao smjenjivati  kadrove dojučerašnjeg partnera.

Skupština je ta koja odlučuje o skraćenju mandata odbornicima, kao i ukazivanju nepovjerenja jednom ili izboru drugog predsjednika Opštine, podsjeća Janković, naravno, bez jasnog odgovora ko sada čini skupštinsku većinu.

5 Komentari

Ostavite komentar

*

code