Dragan Šimrak, menadžer Opštine Herceg Novi: Ostvariti dobru saradnju sa preduzetnicima

Dragan Šimrak, menadžer Opštine Herceg Novi: Ostvariti dobru saradnju sa preduzetnicima

41
Podijeli

Više od mjesec menadžer Opštine Herceg Novi je Dragan Šimrak, dosadašnji odbornik koalicije SDP/URA u Skupštini Opšine i lider hercegnovskog SDP-a.

Šimrak je tu funkciju preuzeo Rješenjem predsjednika Opštine, Stevana Katića. Podnio je ostavku na mjesto odbornika u zakonskom roku. Umjesto njega u Skupštini će djelovati sljedeća sa liste SDP/URA, dr Zinaida Miljković. Njen mandat biće verifikovan na sljedećoj sjednici lokalnog parlamenta.

Picerija i restoran

Šimrak za Radio Jadran kaže da je njegov izbor zapravo rezultat dogovora koalicije na vlasti (Demokrate, Novska lista, DF, SNP, SDP/URA).

Podsjeća da je zadatak menadžera Opštine da prije svega ostvari saradnju sa preduzetnicima radi stvaranja uslova za razvojne projekte od interesa za lokalnu zajednicu:

– Već od samog početka je postojalo raspoloženje koalicije za moj angažman. Međutim, vođen dugogodišnjim iskustvom u bavljenju privatnim biznisom i iskusvom na odgovornim funkcijama u društveno političkom životu, prije svega na državnom nivou, htio sam prvo da se uvjerim da postoji želja i namjera ove političke strukture da se ozbiljno radi na prevazilaženju problema u kojima se naša opština nalazi. Odlučio sam da prevazilaženju tih problema dam i lični doprinos, jer smatram da i pored želje koja je nesporna kod aktera današnjeg političkog trenutka u Herceg Novom treba puno više da se radi kako ne bismo doživjeli da naš grad ne bude ljepši u sjećanjima nego u budućnosti – ističe Šimrak.

On se nada uskoro i rezultatima, jer se ovih dana završava značajan projekat u zaleđu, gradnja Avanturističkog parka na Vrbanju. Radi se intezivno i na ispitivanju terena buduće Autobuske stanice, na 20 hiljada kvadrata. Lokalna uprava će nastojati da već za sljedeću sezonu bude završen njen dio, odnosno peroni i pristanišna zgrada, kaže Šimrak.

On pominje i projekat šetališne staze od Kamenara do Bijele, uređenje stepeništa u jezgru Starog grada i veliki projekat putne i vodovodne infrastrukture na Luštici, za što završavaju tenedersku proceduru za projekte.

Na naše pitanje o osnivanju lokalnog javnog TV servisa, Šimrak podsjeća da je još skupštinskom odlukom od 2016. formiran javni servis Radio televizija Herceg Novi.

– Taj projekat se privodi kraju i nadam se da ćemo u najskorije vrijeme, možda i do Dana opštine, dobiti signal lokalne televizije. Radimo na raspisivanju tenedera za nabavku nove opreme – naglašava Šimrak, ne precizirajući lokaciju, o čemu treba, kako kaže, da odluči struka.

Inače, posljednji menadžer, odnosno menadžerka Opštine Herceg Novi još 2014. godine, bila je Danijela Đurović(SNP), aktuelna potpredsjednica Opštine.

41 Komentari

 1. Šime samo da znaš svi smo ti zamjerili što nisi primio orden svetog Save i što se nisi lentro sa Mićom i Bigovićem i što nisi držo govor ko i svi tvoji drugovi. Znamo mi tvoje stare Šimrake pa si nas iznenadio. Ali neka, ima vremena da se popraviš. Ako bude kakva svečanost za Podgoričku skupštinu nemoj da propuštiš.

  12
  1
 2. Зар је битно у којој је партији ???? Ако зна посао добро дошао. Бојим се да нико није упознат шта су права и обавезе менаџера општине. Или је то оно свега помало трт прт. Шта је онда обавеза Агенције за развој града.

  6
  5
 3. Jadni moj grade Novi sa teretom političara i njihovih obećanja na duši .
  Sokole te lažima, oblače paradno smješnim ruhom i kite šarenim perjem dok stenjes od zaduženja
  Moj grade na obali mora čiji te talasi zalud peru od ljage političkih laži
  Moj grade na pjeni od mora….

  12
  4
 4. Novski SDP ima vise fukcionera nego biraca. Dvoje su poslali na privremeni rad u opstinu Kotor 6 na raznim poslovima agencij, opstine HN i sada jos Šimrak koji je svoje privatne prostorije iznajmio opstini HN a ta ista opstina ih iznajmila njegovoj opstinskoj SDP. SVE NORMALNO ZA EUROCE. Dali nije nepostojeca Simrakova firma izvodila radove na setalistu? Pa dali nije to sukob interesa? Dali nije to provredni kriminal? E moji novljani…. da novljani pisano sa malim n….

  31
  5
 5. Nijesam clan DF ali sve vise uvidjam da su najcasniji i da se drze predizbornih obecanja bar sto se tice zaposljacanja u odnosu na Demagoge i Novsku koja je totalno prevarila glasace jer svu svojtu zaposlise. Sramota.

  12
  17
  • Nisu ni DF mutavi moj Nezaposleni. Zaposliše i oni svojih, samo su pametni pa se ne hvale time. Ja ih znam dvoje. Svak po dvoje i našli bi ih 20. Simonidu što ne dolazi na poso ne brojimo. Mića je za sve njih kralj što na um to na drum.

   4
   2
 6. Bio je mašinovoda ,kada ga je Milo zaposlio,bez skole ,obrazovanja
  Sada je savjetnik. Sledeci izbori pokat ce jedan problem a to je da nema ko da glasa za ove likove ,a oni hoce da vode grad–bigom dani za sve. Zato ih je Milo i otjerao !!!

  35
  6
 7. SDP, jedna minorna partija, dok se nije uhvatila u kolo sa DPS.
  Sad pokušavaju da se proguraju u vlast sa protivnicima DPS. Zaista su mizerni: umjesto da pognu glave i da prime deo odgovornosti za ono što su činjeli za vrijeme koalicije sa DPS, oni se prave blesavi i guraju dalje. A narod – kao da je bez mozga, ne pamti ništa.

  Bruka!

  45
  6
  • Odgovornosti za dosta toga ims naravno.Moglo je poprolicno manje ali ima i rezultata. Sada se vidi da bez SDP tesko ni nilo i Drzave nezavisne a o NATO da ne pricamo. Zato, svakome prema zadlugama. A Novljani su koliko vidim debelo zssluzili da ih vode i Acimovicka i Mica.Pa nazdavlje.

   20
   4
  • U Novom kada se uhvatila sa DPS OM 2004. zajedno jedva 4.099. Nikad manje. Nijesu nas prihvatili srbi iz DPSA. Što da radimo narod ne volli da ga podsjećaju da nije sve kriv Slobo Milo ili Momo, ima po nesto i do njega. Danas smo dogurali do Mice…Klasića . ..Palikuce…idemo dalje Da ste slušali bar na jedno uvo SDP ILI LSCG druge bi vam tice pevale.

   23
   5
 8. Još jedno u nizupravih rješenja ove koalicije koja je obećala struku, a ne politička zaposlenja. Da li neko može reći koja je to razlika između ovih lažova i onih prethodnih, i onih prethodnih i td. Nije li ovaj gospodin “riješio” probleme željeznica Crne Gore?

  40
  4
 9. Uloga menadzera je da planira razvoj opstine u cjelini, harmonizuje rad svih sektora u opstini a Sekretarijat za ekonomski razvoj je zaduzen za saradnju sa preduzetnicima. Pobrkani loncici i u ovoj vlasti?

  36
  5
 10. Konacno. Mislio sam da je sve propalo ali sad sam opusten. Ogromno iskustvo u privatnom muvanju ali i cvrst stav u politickom djelovanju su nada za Herceg Novi. Samo napred. Ovakvi nam trebaju

  17
  28
 11. Jaooo je li moguce Sime da ti je ovo trebalo? Da ti CG kosta 700eura menadzerske plate pa si se prodao za to? I sebe i Ljubav prema CG i postao veliki saveznik DF-a?!

  42
  11
 12. Pametan čovjek. Politika je slatka para, nekad manja, nekad veća, ali sigurna, bez rizika. Privatluk, kojim se do skoro bavio, nema nikakvu budućnost. Umjesto da bude privatnik, on sada sokoli privatnike. Ne znaš ko bolje dere, Država ili Opština, gledaju privatnike kao pečenu pilad. Maksimum obaveza, minimum prava. Uz to, ni slobodnoga dana, ni godišnjeg odmora, ni mirne noći. Još malo, pa se i ja povlačim, a ko misli da su velike pare u privatluku, lako može da osnuje firmu i ,,na brzinu se obogati”. Neka mu je sa srećom (trebaće mu)…

  50
  2
 13. Mati moja što se radi,ludi su samo bili dobri đaci,dodri radnici i dobri građani.Sve se radi naopako kako bi šteta bila veća po većinu.Nema ništa od toga plana,oni koji rade po cijeli dan imaju iskustvo.

  26
  1
 14. Ne budite maliciozni.Covjek je dobro igrao u svom SDP dok je bio s DPSom a sad igra sa opozicijom koja ce u HN dovijeka vladati jer je DPS nikakav.Sime je to dobro skuzio

  27
 15. “Odgovorne funkcije na Državnom nivou” može li mi neko pojasniti na sto se mislilo ako je ovo rečeno ozbiljno. Dakle SDP više ne podržava samo lokalnu vlast vec je sada i njen dio. Daklen glavni u Opštini sada si bivši PZP/ Katic Bigovic Bazdar/ SDP i Mica Konjevic. Ajde da vidimo oce li i dalje biti u žiži ovoliko verskih lica.

  16
  4
 16. Zar on ne izdaje i prostore u buvljaku gdje se uredno prodaje roba siroke potrosnje koja je pretezno svercovana i na koju se neplaca pdv. Nije mu ni to losh uspjeh

  77
  3

Ostavite komentar

*

code