DRAGAN ŠIMRAK: NEVJEROVATNO JE KAKO DPS DOŽIVLJAVA DEMOKRATIJU I DRŽAVU

DRAGAN ŠIMRAK: NEVJEROVATNO JE KAKO DPS DOŽIVLJAVA DEMOKRATIJU I DRŽAVU

228
0
Podijeli

Predsjednik OO SDP-a Herceg Novog reagovao je na posljednje saopštenje OO DPS-a o stanju u Jadranskom brodogradilištu Bijela i u Herceg Novom.

– Čelni ljudi i funkcioneri DPS (kako to gordo zvuči) u razgovoru sa predstavnicima Sindikata Brodogradilišta Bijela, Savjeta za privatizaciju i Vlade traže najbolje rješenje za zaposlene u tom preduzeću i građane Herceg Novog – saopštavaju iz OO DPS Herceg Novi. U saopštenju se dalje navodi da ” vjeruju kako će postojeće stanje biti prevazidjeno kvalitetnom privatizacijom, koja bi pored zadržavanja postojećeg stručnog kadra, otvorila prostor i za nova radna mjesta, čime bi do sada marginalizovana Bijela vratila svoju reputaciju”.
Nevjerovatno, samo dvije rečenice, a sve su rekli, o sebi, o partiji, o doživljaju demokratije i države. Poštenije bi bilo da su jednostavno rekli, Opština, kao i Država, to smo mi. Svog koalicionog partnera Izbor pominju tek pri kraju priče govoreći o “uspjesima” koje su postigli u proteklih osam mjeseci, dajući mu mjesto koje mu objektivno i pripada, iako se trude da baš i ne ispadne tako – navodi Šimrak.
U DPS-u kažu dalje i “skaline su zapjevale, sa njih su minulih mjeseci, odzvanjale različite melodije, vraćen je grad Novljanima i turistima”.
– Oni kao po skalinima da ne hodaju, kao da kroz grad ne prolaze osim automobilima, ne vide našto te skaline danas liče, ne vide šporkicu, smeće, travu,… sjećaju li se kada su ih zadnji put oprali ili im vratili fuge koje su davno ispale. Prođu li nekad skalinama pored spomenika Sima Matavulja. Nešto ih na tim raspjevanim skalinima nijesmo baš tako često ljetos gledali. Očigledno im je više, kao i ovim predhodnima, odgovarala Belavista, krsna slava grada Trebinja i sl. manifestacije, posebno kada je prisutan glavni duhovnik. Međunarodni Džez festival sa kojim se sada hvale nije ih privukao, ni bar pet minuta na otvaranju – uočava Dragan Šimrak i dodaje:
– Da su malo više vodili računa o čistoći, da su bar pokosili drače iznad Kanli kule ili oko tvrđave Forte mare, Španjolu i Citadelu da i ne pominjemo ili kanalizaciju i smrad koji izbija iz svakog gradskog šahta.
Međutim, po predsjedniku OO SDP-a DPS je obarao rekorde:
– Sigurno je da su oborili rekord u dužini mandata predsjednika Opštine i pojedinih direktora lokalnih agencija i službi. Tu su bili vrlo efikasni kao i u pripremi uslova za privatizaciju Instituta Igalo i Brodogradilišta. Ostaje nam da se nadamo da će radnici Banje i Brodogradilišta biti bolje sreće od radnika Prvoborca, HTP Boka, TUP Južni Jadran, PKB Zelenika, Mješovitog, Vinoprometa,… rezultati će se vrlo brzo vidjeti.
Na kraju se iz SDP-a izvinjavaju sugrađanima i gostima što su se uopšte oglašavali, “jer onakva saopštenja (DPS-a), i to još ne potpisana, da im se valjda da veći značaj, vrijeđaju zdrav razum. Ostavljamo građanima da ocijene domete aktuelne novske vlasti – zaključuje Šimrak.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code