Dragan Šimrak: Odlikovanje admirala Barovića otvorena politizacija

Dragan Šimrak: Odlikovanje admirala Barovića otvorena politizacija

1678
1
Podijeli

so_hn_2006_simrakPredsjednik Crne Gore Filip Vujanović se nakon punih četvrt vijeka sjetio da posthumno odlikuje admirala Vladimira Barovića, što je otvorena politizacija, kazao je predsjednik OO SDP Herceg Novi i član Predsjedništva SDP CG, Dragan Šimrak, a prenosi CDM.

“Kada se nakon punih četvrt vijeka, politika zbog koje je admiral Vladimir Barović digao ruku na sebe da bi spasio svoju i čast svoje otadžbine, odlučila da mu dodijeli orden časti, moramo se istinski zapitati da li je to samo otvorena politizacija”, ističe Šimrak.

Picerija i restoran

Socijaldemokratska partija, navodi on, ima pravo da sumnja u iskrenost funkcionera DPS-a kada je ovaj slučaj u pitanju.

“Jer nijesu bili baš maloljetni u vrijeme dok su vodili nadaleko čuveni „RAT ZA MIR”. Dodatno imamo pravo da sumnjamo u „časne“ namjere donosioca Odluke o odlikovanju, ako znamo da su se herojskog čina admirala Barovića, po svom starom običaju, sjetili u izbornoj kampanji, a u predhodnih četvrt vijeka, ni buket cvijeća nijesu položili na mjesto gdje je sahranjen”, dodaje on.

Šimrak napominje da je OO SDP Herceg Novog više puta, sa skupštinske govornice i kroz izjave medijima, napominjao koliko su za Crnu Goru značajni i važni herojski podvizi admirala Vladimira Barovića i generala Krsta Đurovića.

“Nažalost, kao i kada je u pitanju inicijativa za postavljanje spomen obilježja na zgradi CB Herceg Novi, kao čina opomene i podsjećanja na sramni zločin deportacije, naše inicijative su nailazile na odbijanje od strane DPS-a i njegovih partnera iz tog vremena. No, bez obzira, ukoliko se zaista kod njih nešto promjenilo u vezi sa gledanjem na odgovornost za događaje i posljedice devedesetih, naše inicijative su i dalje otvorene, radi dobra svih. Samo da ne bude kao sa proglašenjem „Parka nezavisnosti“ 21. maja u Herceg Novom, kada je jedna DPS struja ozvaničila ime parka i postavila tablu, a druga je poslije par dana proglasila nevažećom i sklonila”, kaže Šimrak.

Nadaju se, zaključuje Šimrak, da će građani ovoga puta prepoznati sve moguće licemerje, koga će, “sigurni smo do 16. oktobra biti na pretek”.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code