DRAGAN ŠIMRAK: OSTAVKE ČLANOVA SDP-A NIKO NE OSPORAVA, A PRIMJEDBE SU RANIJE...

DRAGAN ŠIMRAK: OSTAVKE ČLANOVA SDP-A NIKO NE OSPORAVA, A PRIMJEDBE SU RANIJE MOGLI DA IZNESU

97
0
Podijeli

Funkcionisanje SDP-a organizovano je na demokratskim principima i tako funkcioniše i OO u Herceg Novom, tako da mi ne pada na pamet da komentarišem ostavke svojih kolega koji su na to imali potpuno neosporavano pravo – rekao je za Radio Jadran predsjednik hercegnovskog SDP-a, Dragan Šimrak.

Sve primjedbe koje su imali mogli su kroz organe partije da dostave, pojašnjava on i ističe još jednom demokratičnost ove partije, koja se po njemu ogleda i kroz posljednja dešavanja na kongresu SDP-a.
Šimrak je podsjetio da je u tri posljednja izborna ciklusa SDP u Herceg Novom u kontinuitetu postigao značajan rezultat.
– Na posljednjim lokalnim izborima jedino SDP nije oslabio u broju mandata. Moji drugovi koji su donijeli odluku da napuste partiju na to su, ipak, imali neosporavano pravo, ali su i za sve primjedbe koje su imali na rad partije u cjelini ili pojedinaca, mogli iznijeti i tražiti odgovore, kako od lokalnih tako i od državnih organa, a sve u skladu sa Statutom partije – ocijenio je Šimrak i dodao da je posljednji partijski Kongres potvrda njegovih stavova.
– SDP je imao za izbor lidera partije dva kandidata i rezultat je bio 197:165 ili ima onih koji smatraju da je demokratija rezultat 420 prema nula i da je demokratija kada bilo ko dobije sve, a ostali ništa – kazao je Šimrak.
Podsjetimo, u subotu su članovi Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije Herceg Novog Đorđe Nikočević, Nikola Radman, Siniša Odalović i Dragan Novosel vratili partijske knjižice i podnijeli ostavke na sve funkcije u SDP-u. Nikočević je Radiju Jadran kazao da će ostavki biti još zbog neslaganja sa vođenjem partije u Herceg Novom, kao i djelovanjem SDP-a u slučaju privatizacija.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code