DRAGAN ŠIMRAK: PRETHODNU VLAST SDP ŠTEDIO KRITIKA U SEZONI, ALI SADAŠNJU NEĆE

DRAGAN ŠIMRAK: PRETHODNU VLAST SDP ŠTEDIO KRITIKA U SEZONI, ALI SADAŠNJU NEĆE

116
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Da li podstaknut prozivkom iz sopstvenih redova, dojučerašnjih partijskih kolega, koji su dali ostavke na članstvo u SDP-u, ili zaista neradom, kako kaže novokonponovane vlasti u Herceg Novom, tek predsjednik OO SDP-a, Dragan Šimrak, u popodnevnim časovma se drugi put danas oglasio, ali ovoga puta saopštenjem.

– OO SDP Herceg Novi nije imao običaj da tokom ljetnje sezone komentariše rad lokalne uprave. Razlog je što nijesmo htjeli da iznoseći sopstveni „prljavi veš” u javnost opterećujemo naše goste koji su došli na odmor i te priče im je „puna pipa” u sredinama đe žive. Nikad se nijesmo rukovodili čisto partijskim interesom već interesom lokalne zajednice i naših sugrađana. Upozoravali smo godinama da lokalna uprava loše radi, da su prisutni klijentelizam, nepotizam, korupcija, nerad i brojne druge zloupotrebe – kaže Šimrak.
Ipak, u SDP-u su morali da prekrše ovo pravilo i da se usred ljeta oglase jer:
– Od perjanice crnogorskog turizma Herceg Novi je došao na začelje, a ponos turističke privrede HTP Boka otišao u stečaj, u jeku sezone svi dobijaju po dva sata vode, koju uz to treba prokuvavati, grad razrovan, a pojedini biznismeni koji su bud zašto kupili neke kapitalna preduzeća, a radnike ostavili bez posla sada tu imovinu preprodaju po sto puta većim cijenama gradeći objekte bez dozvole – saopštavaju iz SDP-a.
Ima još razloga za reagovanje, dodaje se u nastvaku saopštenja, jer se ulice i trgovi samo povremeno čiste i zarasli su u drače i korov usred ljeta, a kad smo shvatili da je „đavo odnio šalu”:
“Morali smo jasno da kažemo novokomponovanoj lokalnoj upravi da je vrijeme da ponešto počnu i da rade, da je prošlo pola godine od kada su preuzeli lokalnu vlast i da jedino što primjećujemo je da su tridesetak svojih „kadrova” uhljebili (ove znakove navoda kod riječi kadrovi smo spremni da detaljnije objasnimo ako koga interesuje)” – navodi predsjednik OO SDP-a.
On dodaje da nikoga više ne interesuje ko je za lijevo, a ko za desno krilo IZBOR-a ili DPS. Građane interesu efikasna lokalna uprava sa brojem zaposlenih koji tu efikasnost garantuje (da ih u Opštini nema više nego stolica), da su komunalne usluge kvalitetne, da se nakon 25 godina skine problem vodosnabdijevanja koji je, tvrdi Šimrak, došao sa „mladim i lijepim antibirokratama” prije 25 godina. Građanje, dodaje on, interesuje da se izgradnja kolektora završi kvalitetno i da odgovorni za sve greške i zloupotrebe u toku njegove izgradnje snose zakonske konsekvence, da obezbijedimo što bolje uslove i maknemo se sa posljednjeg mjesta bar kada je turistička ponuda u pitanju.
– Naravno, ne podržavamo aktuelne ponude za privatizaciju Banje Igalo i ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula. Dosta je u Novome bilo promašenih privatizacija i vrijeme je da i naša Opština krene naprijed – zaključuje Dragan Šimrak.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code