Dragan Šimrak (SDP): Postoji li dogovor DPS-a i Vučića oko Marovića?

Dragan Šimrak (SDP): Postoji li dogovor DPS-a i Vučića oko Marovića?

1599
21
Podijeli

Prošlo je već nekoliko dana od otvorenog poziva SDP-a ministru  Pažinu da kaže što se dešava sa privođenjem pravdi Miloša Marovića, upozorava član Predsjedništva SDP-a, Dragan Šimrak, u reagovanju tim povodom:

– Da li je Ministarstvo pravde pokrenulo bilo kakvu inicijativu kako bi mlađi Marović, koji je priznao da je kao dio organizovane kriminalne grupe koja je od građana Crne Gore otela desetine miliona eura, dobio zasluženi smještaj u KPD “Spuž”, u skladu sa dogovorom koji je postigao sa Tužilaštvom?

Picerija i restoran

Javnost je upoznata da se Marović dogovorio sa Tužiocem da za sve što je uradio, provede u zatvoru svega 11 mjeseci. Sa kim se dogovorio da taj period umjesto u spuškom zatvoru provede u Beogradu, što sam ministar pravde naziva “ruganjem pravdi”, i da li je po srijedi dogovor DPS-a i Vučićevog SNS-a, moraće obavijestiti javnost.

Neobjašnjiv je interes Srbije da regionalnim kriminalcima dijeli državljanstva kako bi izbjegli pravdu, ukoliko nije u pitanju još jedna nečasna trgovina Đukanović – Vučić državnim interesima.

Pozivamo ministra pravde da hitno obavijesti javnost da li je  potjernica za Marovićem raspisana i zašto Srbija na postupa po njoj,  kada se koliko juče ministar hvalio odličnom saradnjom na pravosudnom i političkom nivou.

Pozivamo ministra pravde da odgovori i zašto se Maroviću dozvoljava  da odloži izvršenje kazne zatvora. Da li je pravda pokrasti građane,  priznati krivicu, dobiti minimalnu kaznu za milionsko otimanje, a onda  uzeti državljanstvo druge i države i time pokušati izbjegavanje zaslužene kazne.

Ako ministar misli da ovo javnost Crne Gore ne vidi, grdno se vara.  Nemojte podcjenjivati građane ove zemlje i njihov osjećaj za pravednost i dajte hitno odgovore na ova pitanja – poručuje na kraju saopštenja član Predsjedništva SDP-a, Dragan Šimrak.

Plaćeni izborni program

21 Komentari

 1. Kasno sad gospodine Simrak, o Marovicima i slicnim ste trebali govorit dok ste bili u koaliciji sa dpsom. Je li moguce da nijeste znali? Ako je tako onda katastrofa, zar ne? Sto nam znaci hapsenje porodice Marovic kad nestadose novci? Ima li jos Marovica i gorih od Marovica gospodine Simrak? Ne znate ko su? Ali narod tako zeli i to treba postovati!

  34
  3
 2. Šimraci si stara novska familija, i vrijeme je da neko iz takve familije preuzme ovaj grad.
  Dugo se lutalo u našem Novom, vrijeme je za časna i provjerena rešenja.
  Zato samo naprijed, uz tebe je Savina!

  11
  49
 3. SDP daleko mu lijepa kuća sa dva plaćena bota je opet pošteniji od raspalog SNP jer je dozvolio komentare na svoje saopštenje. Đurovićka ne smije jer zna što joj narod misli, a za botove više nema dnevnica po 60 eura iz budžeta opštine kao nekad. Dabogda svi došli na mjesta koja odgovaraju vašem znanju i kapacitetu, i SDP i SNP.

  34
  19
 4. Alo Simrak,nas sve dobro sluzi pamcenje,bili smo u CGori ,ali izgleda da se vi iz sdp ponasate kao da ste bili na Marsu,drzali ste Morsko dobro,finansije,ekonomiju,privatizacije,policiju…… Ali doci ce red i na vas. Za vas je Milo blago bozije!!!

  39
  8
 5. Ja znam za dogovor opštine i vas gsp.Šimrak da Vam se zamjeni zemlja u Kutima za zamjlju na Toploj pored novljanke ,đe ste zgradu napravili.Za mene je to veći problem,nego Đukanović-Vučić.

  40
  6
 6. A moj Simrak ocito si svjestan i ti i Durovicka da necete uci u skupstknu zato picite svaki dan sa komentarima sto se ne oglalasava DPS i DF ljudi rade i cute.

  26
  11
 7. SDP jedini može ponovo da uspostavi vladavinu prava u našoj državi. Nadam se da će Šimrak i SDP donijeti potrebne promjene i u našem gradu i da će zajedno sa pravom građanskom opozicijom voditi ovaj grad putem prosperiteta.

  18
  40

Ostavite komentar

*

code