Dragana Zečević Plavanski: Odbijam primopredaju dužnosti

Dragana Zečević Plavanski: Odbijam primopredaju dužnosti

2325
12
Podijeli

dragana zecevic plavanskiU lokalnom javnom servisu Radio Herceg Novom jutros je trebalo da dođe do primopredaje dužnosti na čelu te medijske kuće, međutim dugogodišnja vd direktora Dragana Zečević Plavanski je odbila da preda dužnost Dubravki Perović, koju je imenovao Savjet, a preporučila i predsjednica Opštine, Nataša Aćimović. U izjavi za medije Dragana Zečević Plavanski objašnjava:
– Odbila sam primopredaju dužnosti koju je Savjet danas organizovao zato što taj organ smatram nelegitimnim i nelegalnim, pa tako i njihove odluke nemaju pravno dejstvo. Pozvala sam se i na mišljenje Agencije za elektronske medije CG i zaključke Skupštine Unije lokalnih javnih emitera CG. Oni su, kako mi je saopštio predsjednik Savjeta, sami izvršili primopredaju. Pojasnio mi je i to da sam ja lično veliki i jedini problem, što ne zaslužuje nikakav komentar. Savjet „maše“ sa Odlukom o mom imenovanju iz 2005. a ne i sa Odlukom 01-23/10 kojom mi je tadašnji predsjednik Savjeta Đuro Ćetković produžio mandat „do raspisivanja konkursa za izbor direktora“. Nažalost, moje brojne pismene molbe Opštini da Odluku o osnivanju uskladi sa Zakonom i raspiše konkurs za direktora, nisu dale nikakvih rezultata – navodi Zečević Plavanski.
Ona dodaje i da Savjet u svom reagovanju priznaje da nije registrovan u Privrednom sudu, čime nedvosmisleno potvrđuje njene i tvrdnje ULES CG da nemaju legitimitet.
– Nipodaštavanje Unije kao asocijacije koja okuplja sve Lokalne javne emitere Crne Gore, a nas je 14 od kojih su predstavnici njih devet juče prisustvovali vanrednoj Skupštini u Herceg Novom, takođe nedvosmisleno pokazuje stav Savjeta prema medijima. Otvoreni predlog predsjednice opštine za kadrosvko rješenje u jednom mediju takođe nedvosmisleno pokazuje direktan uticaj na slobodu medija – tvrdi Zečević Plavanski.
U nastavku dodaje da će nastaviti da se bori „da se ova
nepravda ispravi, da se sve uvede u pravne tokove i da se ne dozvoli  ugrožavanje slobode medija i pravo građana da iz svojih lokalnih Radio stanica, kao i decenijama unazad, budu informisani o svim relevantnim  događajima objektivno i pravovremeno“.
– Kao novinar sa višedecenijskim iskustvom i radom u značajnim medijskim kućama i bivše Jugoslavije, kao novinar koji nikada nije demantovan već nagrađivan za svoj rad i to od kolega, neću dozvoliti ugrožavanje slobode medija – poručuje Dragana Zečević-Plavanski, koja se i dalje potpisuje kao vd direktora JSICRHN.

12 Komentari

 1. Gospodjo Zecevic, svaka Vam cast! Da niste upravu, ne bi ni kolege, a ni mnogi drugi stali iza Vas i pruzili Vam podrsku. Lijepo je citati razne komentare, pogotovo one zasnovane na neznanju i pricama rekla-kazala. Samo napred!
  1  0
 2. Da ima države i zakona u RHN bi trebalo hitno uvesti stečaj,zbog potpunog nelegalnog rada kako direktorice tako i Savjeta.Dotičnu gospođu je doveo Dejan Mandić,odovaralao mu je da mu tapše po ramenima,da ga savjetuje i da ga pušta svaki dan po sat vremena u program.Bilo je Dobro jutro predsjendiče svaki dan,a sada doviđenja gospođo.Dejan je časno otiošao,učinite ito i vi.Na čelu ste RHN kao urednica i direktora u .v.d statusu 15 godina ,bez diplome,a bez državljanstva sve do 2011.godine.Nemate kapacitet i znanja.Opstajali ste i sada to nastojite zbog nerealne ambicije i privilegija.Ne možete više urnisati ovaj grad i njegove građane.
  0  1
 3. Gospođo, nije ti dosta bilo??? Stan, ogromna plata? Još si došla s Kosova (nemam ništa protiv Kosova) da zavodiš red i mir!!! Đe su Novljani, ima li ih da oni budu na funkciji, ili svi moraju biti sa strane?
  0  1
 4. ha, ha, savjet koji je izabrala skupstina nelegitiman , a ona 10 god vd , nikad nije izbrana u skupstini…koja manipulatorka ! Treba njoj sve moguce inspekcije poslati da procesljaju od diplome do stana , pa da konacno znamo koliko je legitimno radila.
  0  0
 5. Nelegitimnu direktoricu bez škole koja je član SNP smjenjuje nelegitimni savjet u kome su svi članovi SNP, više od godinu dana otkad je SNP izgubio vlast. To vam je slika i prilika današnje lokalne vlasti. Nije pošteno da se iza Vuka kriju ostali vukovi SNPa Komar i Šerovići. Da ste novinari pitali biste cijeli savjet pojedinačno šta stvarno stoji iza ove sprdnje sa građanima i medijima.
  0  0
 6. “Odbila sam primopredaju dužnosti koju je Savjet danas organizovao zato što taj organ smatram nelegitimnim i nelegalnim”. U nastavku je samo trebala dodati….a beneficije koje mi daje mjesto na celu radio H.Novog su isuvise lijepe da bih to tek tako prepustila nekome drugom.Pa dobro,pustite zenu jos to 15 godina,do penzije,stvarno nije fer 🙂
  0  0

Ostavite komentar

*

code