Dragica Perović: Koja je golema nevolja natjerala DPS da prima političke autogolove?

Dragica Perović: Koja je golema nevolja natjerala DPS da prima političke autogolove?

6
Podijeli

Na saopštenje kotorskog DPS-a  u kome navode da je ozvaničeno vanredno stanje i kriza vlasti u toj opštini reagovala je predsjednica Skupštine Opštine Kotor, Dragica Perović, uz tvrdnju  da je iznijet niz neistina.

 

Saopštenje DPS-a obiluje uvredama i neprimjerenom terminologijom direktno upućenih na adresu predsjednika opštine Kotor, Vladimira Jokića i kolateralno na nju.

Picerija i restoran

“Neistine kvalifikovane kroz izraze: “zloupotreba položaja, unizio odbornike, obesmislio rad Skupštine, samovoljno umjesto Skupštine, mimo konsultacija sa parlamentarnim strankama, anuliranja vrijednosti parlamenta, bahatost je uzela maha, arogantna lokalna vlast itd, itd….”, a sve i samo zato što je predsjednik Jokić radio u skladu i na osnovu čl. 59 Zakona o lokalnoj samoupravi, uz stopostotnu moju saglasnost, traži i dobija moju reakciju, uz konstataciju da ko gubi ima pravo da se ljuti i kleveće. Ali, ipak i to ima svoj prag”, istakla je Perović.

Prema njenim riječima nebulozne optužbe za bezakonje i da je zloupotrijebljen zakon, jer se ad litera primijenio čl. 59 Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je donio taj isti DPS, vjerovatno sa ubjeđenjem da će samo oni donositi odluke i da nikada neko drugi neće doći u situaciju da koristi te iste odredbe, je no comment.

“Ustvari DPS se preračunao i sada im preostaje da samo konstatuju učinjeno i da se jalovo bune. Stoga, iz istih razloga je očekivano i potpuno normalo moje ponašanje, u odnosu na odluke predsjednika Jokića, čije donošenje u potpunosti korespondira sa načelom legaliteta i legitimiteta. A posebno i zato jer postoje opšte poznati razlozi, sa kojima su upoznati svi odbornički klubovi u SO Kotor, koji su bili limitirajući faktor zbog kojih se nije mogao organizovati nastavak nezavršene XVI SO, kao i održavanje XVII SO. Uz to, postignut je nedvosmisleni dogovor da avgust bude mjesec kada SO, zbog vrućine i godišnjih odmora, treba da zastane sa radom. Stoga licitiranje ima li ili nema vladajuće većine neka prepuste nama samima, uz moje pitanje koja ih je golema nevolja natjerala da primaju političke autogolove i da se pozivaju na skakavac razloge, ili pak odgovor leži u nedavnoj medijskoj najavi nastavka sudskog spora funkcioneru kotorskog DPS-a u kojem se kao potencijalni svjedok, na zahtjev oštećenog, pominje i Milo Đukanović. Naravno, svi oni koji ne misle tako imaju na raspolaganju dozvoljena pravna sredstva i institucije pred kojima mogu pokrenuti postupak preispitivanja zakonitosti Odluka, koje su donijete na osnovu zakona u korist svih građana i na dobrobit grada Kotora”, zaključuje Perović.

6 Komentari

 1. Jasno je svima koji misle svojom glavom,a to je da su u panici,jer gube vlast,a sto je bitnije kredibilitet kod biraca.Onaj ko njima ponovo povjeruje,taj je ili dobro placen,ili mu fali nesto u glavi.
  Obrukali su cijelu naciju,Budvanin im je legitimacija,a o drugima se samo suska.Vise privrednog kriminala i to nekaznjenoga do sada nijesam vidjela,a godina imam.
  Dragi moji Kotorani,samo naprijed pod jednu bandijeru,a korov izcupajte.

  15
  14
  • DPS lagano dobija vlast u Kotoru na prvim narednim izborima.Sadašnja komična koalicija (koja je i na vlasti u HN) ogrezla je u nepotizmu,kum do kuma-svat do svata,brat do brata,a ima naznaka i o zloupotrebama opšntiskih bužeta.
   DPS je ostavio oko 5 miliona eura gradsku kasu Kotora u plusu,za projekte nadvožnjaka,putne infrastrukture.
   Sadašnja vlast je realizovala nula projekata i polako krćmi novac.
   Da ne pominjemo da su doveli kadrove iz Bara,Podgorice,za kojih se plaća stanarina,hranarina,a samo radi partijskog zapošljavanja i koliciono-partijske kontrole.
   Da ne pominjemo,da su to nedržavotvorne partije,konvertiti sa primjesama d.o.o. organizacije zarad sticanja i zaštite kapitala bliskih srodnika.

   17
   20
 2. Umišljeni biznismeni i i njihova dijeca potroše po nekoliko radničkih plata
  na jedan noćni izlaz u bijesnim autima od nekoliko desetina hiljada eura.
  I oni pričaju o poštenju i kako vole Crnu Goru.
  Platite vi pune poreze i doprinose pa će Crna Gora stvarno da bude Monako.
  I ne bijelite više zuba…
  Sram Vas bilo !!!

  31
  2

Ostavite komentar

*

code