Dragomanović demantuje Bonića: Postoji spor oko dozvole za sanitarnu deponiju Duboki do

Dragomanović demantuje Bonića: Postoji spor oko dozvole za sanitarnu deponiju Duboki do

948
7
Podijeli

duboki do satGrađevinska dozvola za sanitarnu deponiju Duboki do nije pravosnažna i postoji tužba MZ Morinj na taj dokument – tvrdi menadžer Opštine Kotor, Srđan Dragomanović, demantujući direktora preduzeća “Čistoća”, u Herceg Novom, Borivoja Bonića. Direktor “Čistoće” je za Radio Jadran kazao da su dobili obavještenje Upravnog suda da nije podnijeta nikakva tužba na građevinsku dozvolu.
Menadžer kotorske Opštine, Dragomanović, je kao potvrdu
svojih navoda dostavio Radiju Jadran prepisku sa ovlašćenim službenikom Upravnog suda Crne Gore, povodom zahtjeva MZ Morinj koja mu se obratila za pomoć.
– Kako je moguće da gospodin Bonić u javnost preko vašeg medija iznosi suprotne informacije od onih koje daje zvaničnik Upravnog suda Crne Gore? To je više nego interesantna stvar, pogotovo kad se jasno iz prepiske vidi da su navedene informacije dostupne svim zainteresovanim građanima koji se zvanično obrate Upravnom sudu – reaguje Dragomanović.
On podjeća da je u tekstu Radija Jadran Borivoje Bonić, pored ostalog kazao:
„Vi znate da je za svaku građevinsku dozvolu potrebna pravosnažnost da biste mogli da radite. Onda smo dobili obavještenje od suda da nije podnijeta nikakva tužba. Mi direktno od predsjednice Upravnog suda imamo potvrdu da ne postoji nikakava tužba, i od MORT-a očekujemo odgovor ovih dana da bismo mogli raspisati javni poziv za izvođača radova”.
Srđan Dragomanović zato insistira da direktor novske “Čistoće”, Borivoje Bonić, dostavi potvrdu predsjednice Suda, da bi se zainteresovana javnost uvjerila u tačnost navoda koje je iznio, a Radio Jadran prenio.
– Navedena građevinska dozvola nije pravosnažna i u toku je postupak pred Upravnim sudom po tužbi MZ Morinj, a o načinu na koji je ona izdata i o tome koliko je ispoštovana prethodna procedura i pozitivni propisi, imaćete prilike da se uvjerite nakon donošenja presude Upravnog suda, koju ćete, nadam se, u cijelosti objaviti, opet za rad tačnog informisanja građana – zaključuje u reagovanju Dragomanović.

7 Komentari

 1. Interesantno je to kako se niko od “ljubitelja”Orjena i Subre nije javno ni rijec rekao protiv ovakve odluke o izgradnji deponije a uredno postavljaju slike i komentare o svojim planinarskim akcijama!
  0  0
 2. Sramota je da ti komšija više brine o tvom dvorištu nego ti. Bravo Kotorani! Kakav god krajnji sudski epilog bio, pokazali ste da želite da zaštitite ovo malo što je preostalo.

  A Novi i novljani, ni sekunda ne razmišljaju o ekološkom uticaju, cijeni odvoza smeća sa “nula” na 1400 metara nadmorske visine, o dodatnom zagadjenju od pretovarenih, smrdljivih kamiona… Ovdje se radi i misli isključivo na trenutnom krpljenju problema, čak ni o sanaciji, a o dugoročnim rješenjima govora nema. Divni smo, pustite nas, sebi smo najbolji…
  0  0
 3. Trebalo bi prije donosenja odluke u obzir uzeti misljenja ljudi od struke.
  Svi koje nas to interesuje a mislim da je to svaka osoba koja zivi u Boki i Crnoj Gori znamo da su podzemne vode u Risanskom zalivu , tacnije reci u Morinju
  direktno vezane sa tim podrucjem gdje se planira deponija. Rezultati ispitivanja Hidroelektre iz Zagreba
  su to mnogo davno dokazali a i dugogodisnja ispitivanja Beogradskih firmi.
  Posljednje sto bi zeljeli je da zagadimo Bokokotorski Zaliv
  0  0
 4. Smještati otpad na “tu visinu” a pri tome se zna kakva je struktura (vodo propustljiva) stijena ispod deponije nije “pametno” i imaće posledice! Ubrzo će nastati još veće zagađenje bokokotorskog zaliva, jer će ispiranjem deponije prljavština i otrovne materije “brzo” doći do mora, najpre u Morinju, Kostanjici i Risnu!
  0  0
 5. Trebalo bi malo Gospoda da se edukuju. Da ne kazem da se obrazuju. Ako vec ne znaju, trebalo bi da se raspitaju, sta je pravosnaznost u upravnom postupku i kad nastaje. Koja je razlika pravosnaznosti i konacnosti. Da li tuzba Upravnom sudu ima suspenzivno dejstvo – da li odlaze izvrsenje rjesenja. Ne ovako da iznose poluinformacije, koje su naculi i koje im partijski uposlenici serviraju. Cak podmecu i falsifikat. Mada sposoban ovaj Bonic cim opstaje ovoliko.
  0  0

Ostavite komentar

*

code