Drama u Meljinama: Dvojica mještana i vatrogasci spasili gliser koji se zapalio

Drama u Meljinama: Dvojica mještana i vatrogasci spasili gliser koji se zapalio

12
Podijeli

Par minuta prije 19 h u moru, kod restorana Leut i hotela RR u Meljinama, dešavala se prava drama. Gliser, crnogorskih oznaka, kretao se u dimu, brzinom oko 3 milje ka obali. Među kupačima i prolaznicima koji su se u tom momentu zatekli u blizini najprisebniji su bili Igor Lakićević i Miodrag Bukilić.

– Bio sam na balkonu i ugledao  da brod dimi, ploveći prema obali, a čovjek panično viče: “Sklonite se, sklonite se…” . Sišao sam prihvatio brod i ženu koja je sa krme skočila sa torbom. Izvukao sam je napolje. Uzeo sam aparat za gašenje požara iz “Leuta” i ubacio unutra da ugasimo motor. Ali to nije bilo dovoljno, pa smo zvali vatrogasce. Došli su nevjerovatnom brzinom. Moglo je biti veoma opasno – ispričao nam je Igor Lakićević.

Picerija i restoran

Rukovodilac Službe zaštite i spasavanja, Aleksandar Škobalj, potvrdio nam je da su sa dva vozila i sedmoro vatrogasaca, stigli bukvalno za minut-dva, jer je, srećom, u Meljinama i smještena ova Služba.

 – Nekih pet minuta do 19 časova dobili smo poziv i brzo intervenisali. Vatrogasci su uskočili u more, popeli se u gliser, u kome je izbio požar na instalacijama. Odmah su skinuli kontakt sa akumulatora i spriječili da izgori cijeli brod. Zatekli smo i dvojicu mještana koji su sa jednim apartom pokušavali da gase – kazao nam je Škobalj.

 Policija obavlja uviđaj. Gliser je privučen uz obalu, pa ga je onda odvukao  brod Marine Zelenika, vlasnika Nenada Banićevića.

Izuzetna prisebnost i intervencija dvojice mještana i hercegnovskih vatrogasaca, spriječila je incident većih razmjera.

12 Komentari

 1. Tako je, bravo za sve, a najbitnije je da nema žrtava!
  (p.s. molio bih “radio Jadran”, da ne dozvoljava vrijeđanje u komentarima, bez obzira šta je ko napisao, danas svako može da kaže šta misli.U jednom se spominje “vo”, pa i ako nije neka uvreda, ipak…)

  10
  1
 2. Dok sam imao gliser, vazda sam imao veliki vatrogasni aparat, košta 35 eura. Benzinska isparenja su zapaljiva, kada motor i rezervar dugo stoje na suncu i ne kreću se.

  18
 3. Perica je pravi primjer neostvarene i nezadovoljne osobe.
  Žao mi je Pericu.
  Nemoj biti kao Perica vo .
  bravo za vatrogasnu službu , bravo za Giga i Lakija

  29
  1
 4. ,,PERICA,, ovakav gliser i slicne jahte ne voze smrtnici poput nas vec ljudi dubokog dzepa ,svi znamo da to zadovoljstvo puno kosta i normalno je da ce slepanje kostati.Ucijeloj prici najbitnije je da nema povridjenih i da su svi odradili svoj dio posla korektno profesionalno i solidarno.Ponovo ce ona u voznju brzih dana zivi bili pa vidjeli.ZIVJELI i SRETNO

  22

Ostavite komentar

*

code