Dromaderi gase požar iznad Bijele

Dromaderi gase požar iznad Bijele

3457
6
Podijeli

Jutros oko pola 6 ponovo se razbuktao požar u Gornjim Jošicama prema Bjelskim Kruševicama u zaleđu Bijele.pozar bjelske krusevic 020916 1

Jak vjetar koji je jutros duvao uticao je da se vatrena stihija proširi toliko da su morala biti angažovana i dva dromadera Avio helikopterske jedinice MUP-a Crne Gore.

Picerija i restoran

pozar bjelske krusevic 020916 2

U toku je akcija gašenja u kojoj učestvuje kompletna Vatrogasna jedinica Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, kao i pripadnici Službi zaštite iz Tivta i Kotora i dobrovoljci DVD iz Perasta, potvrdio je za Radio Jadran komandir Vatrogasne jedinice, Vidak Vuković.

Upravo saznajemo da je požar pod kontrolom, ali da će ga vatrogasci gasiti danima, sve dok ne padne kiša. Riječ je o izuzetno nepristupačnom terenu i ogromnoj površini. U jednom momentu vatra je prijetila da zahvati i malu crkvu Sveta Tekla, a primakao se i kućama na 500 m udaljenosti.

6 Komentari

 1. Uskoro ćemo ponovo imati 4 air tractora(2 amfibije).Hrvatski stručnjaci (kojima se ne može osporiti iskustvo u gašenju požara na primorju) tvrde da su zajedničko djelovanje 4 air traktora efikasnija od 2 canadera.
  0  0
 2. Samo autonomna Boka moze nezavisno I pravilno organizovati te sluzbe a I sve drugo jer mi znamo sta nama treba, oni u PG ne znaju i nije ih brigade ako nemaju interested.
  0  0
 3. Bitno da je naša draga Vlada svojevremeno izjavila da nama ne trebaju kanaderi za gašenje požara i prodala te prave specijalizovane avione, da bi napunila sebi špagove.
  0  0

Ostavite komentar

*

code