Drsko: Bačen frižider u more na Savini

Drsko: Bačen frižider u more na Savini

13
Podijeli

Koliko daleko može da ide ljudska pogan prema životnoj sredini svjedoci smo svakodnevno, često nijemi, nemoćni, ali i često ravnodušni, navikli, što je najgore.

Upravo nam je jedan od sugrađana i čitalaca portala poslao fotografije ružnog prizora sa novske obale na Savini.

Picerija i restoran

– Prolazim preko Savine, između Perle i male Ćorovića plaže. Vidim veliki Coca Cola frižider u moru. Ako možete nekoga da kontaktirate od nadležnih, jer je stvarno veliko ruglo, a ja ne znam kome se obratiti – navodi on.

Svakako da je nadležan onaj ko brine o čistoći grada i obale. No, preskačemo formalan poziv gradskoj “Čistoći” ili komunalnoj policiji, koja bi trebalo da prvo izađe na teren, pa da nalog da se frižider ukloni. Vjerujemo, da će ovaj tekst biti dovoljan da nadležni reaguju.

13 Komentari

  1. Ja mislim da je Morsko dobro nadlezno. U stvari nije, oni su zaduzeni za samo ono “dobro” a sve ostalo moraju Gradske cistoce opstina uz more. Imate ID broj na frizderu, pitajte u Koka Kolu kome je data a onda isporucite racun na tu adresu. Ako vlasnik sam nije prijavio kao savjesni zakupac onda neka on plati. A Morsko dobro zabrani mu da bude zakupac u narednih 5 godina. Malo reda pa ni cistoca nece biti problem.

    21
    • Bravo za komentar! Treba naci vlasnika i ispitati stvar. Tako rade i u Njemackoj. U smecu koje je nepropisno baceno, umiju da “prepoznaju” vlasnika, a kazne su drakonske.

  2. Možda ga je more donijelo. Mi inače vodimo računa o ekologiji i higijeni grada što se vidi na svakom ćošku, pogotovo dok je sezona.

    12
    2

Ostavite komentar

*

code