Druga javna prodaja hotela „Riviera“ 10. avgusta

Druga javna prodaja hotela „Riviera“ 10. avgusta

5
Podijeli

Nakon prvog neuspješnog javnog nadmetanja za kupovinu hotela Club Riviera u Njivicama 11. jula, javna izvršiteljka Jasminka Bajović zakazala je drugu prodaju za 10. avgust, u 12 h.
Kompletna nepokretna imovina dužnika, hotela Riviera menagment and development resorta, procijenjena je na 7,9 miliona eura.

– Nepokretnost koja se nije prodala na prvom ročištu za prodaju usmenim javnim nadmetanjem, na drugom ročištu se može prodati ispod utvrđene vrijednosti, ali ne ispod 50 % u skladu sa čl. 173 stav 3. ZIO-a, navodi se u zaključku o prodaji, u koji je Radio Jadran imao uvid.

Picerija i restoran

Kako se navodi dalje u Zaključku, javna izvršiteljka će na prijedlog stranke, koji mora biti podnešen najkasnije 8 dana prije ročišta za prodaju, ponovo utvrditi vrijednost nepokretnosti, ako stranka učini vjerovatnim da se ta vrijednost znatno izmijenila od dana prethodnog utvrđivanja vrijednosti nepokretnosti do dana prodaje.

Ponuđači, odnosno zainteresovani kupci, dužni su da prije početka nadmetanja polože jemstvo na ž.r. za jemstvo kod Crnogorske komercijalne banke u iznosu od 795.000 eura, što predstavlja 10 % utvrđene vrijednosti nepokretnosti, najkasnije do 9.08.2017.godine. Ponuđačima čija ponuda ne bude prihvaćena vratiće se novac položen na ime jemstva odmah po zaključenju nadmetanja.

Podsjetićemo da je vještak finansijske struke utvrdio da radnicima, njima devetoro, izraelski vlasnik duguje u prosjeku između 20 i 25 hiljada eura. U tu cifru ulaze plate od januara ove godine, kao i neplaćeni porezi i doprinosi od oktobra prošle godine. Zbog tih dugovanja radnici su tužili izraelskog vlasnika, a ročište po njihovoj tužbi odloženo je za 30. avgust.

U međuvremenu, njihov pravni zastupnik Petar Zloković predao je Osnovnom sudu u Herceg Novom, zahtjev za privremenom mjerom, kojom bi sud naložio javnoj izvršiteljki, Jasminki Bajović, da od prodaje hotela “zadrži” iznos od oko 40 hiljada eura, kojim bi se kasnije radnicima isplatila zaostala dugovanja, plate i doprinosi, ali namirili i troškovi postupka.

5 Komentari

  1. Na zalost bilo i dobro kad bi neko uzo
    Da pojedini novljani ne luduju po krugu
    Hotela na primjer juce sam gledo klince iz novog kako ulaze uu restoran i unistavaju imovinu
    Ne mareci sto ih sa plazze gledaju a treba slikati
    I pokazati svijetu kakav smo mi grad koji zeli turizam .

Ostavite komentar

*

code