„Drugačiji“: Teofil Pančić u Herceg Novom – Kako je imati sopstveno mišljenje?

„Drugačiji“: Teofil Pančić u Herceg Novom – Kako je imati sopstveno mišljenje?

586
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

drugaciji banerCiklus panel razgovora „Drugačiji“, koji organizuje JUK Herceg-fest, biće nastavljen sjutra razgovorom sa novinarom, kolumnistom i kritičarom Teofilom Pančićem, u Dvorani Park od 20 sati.
Sa Pančićem će o instrigantnim temama današnjice razgovrati dramski pisac, Stevan Koprivica. Biće riječi o kulturnoj eliti, novim kulturološlim vrijednostima u regionu, kulturnoj i političkoj ljevici i desnici. S obzirom da se Teofil Pančić bavi širokim stvaralačkim dijapazonom, društvenom i političkom analitikom, književnošću, pozorištem, za očekivati je i njegov stav o stanju kulture u regionu i priču o tome koliko je opasno imati nezavisni stav i sosptveno mišljenje, s obzirom da je poznato da je više puta zbog toga i fizički napadan.
Teofil Pančić je rođen 1965. u Skoplju. Kolumnista je i kritičar nedeljnika “Vreme”, a od 1999. politički komentator Radija Slobodna Evropa.
Kritičke i analitičke tekstove objavljivao je u nizu listova i časopisa iz Srbije i sa ex-YU prostora (među kojima su “Naša Borba”, “Republika”, “Feral Tribune”, “Globus”, “Dani”, “Sarajevske sveske”, “Dnevnik”, “Nezavisni”, “Vojvodina”, “Pobjeda”, “Monitor” itd.), kao i u publikacijama iz SAD, Rusije i više evropskih zemalja.
Objavio je knjige: “Urbani Bušmani”, “Čuvari bengalske vatre”, “Na hartijskom zadatku”, “Osobeni znaci”, “Famoznih 400 kilometara” i “Karma koma”. Živi u Zemunu i Novom Sadu.
Pored niza drugih priznanja, Pančić je u 2010. godini dobio nagradu “Dušan Bogavac” za etiku i hrabrost. U obrazloženju nagrade Nezavisno udruženje novinara Srbije ističe Pančićevo dosljedno zastupanje progresivnih, demokratskih i anifašističkih stavova.
Inače, „Drugačiji“ je ciklus aktivnih panel razgovora u Herceg Novom sa stvaraocima iz regiona koji su se dokazali kao vrsni pisci, novinari, reditelji, kolumnisti, a koji se ističu kao samostalni. Ciklus je započeo povodom Dana opštine Herceg Novi otvorenim razgovorom sa Svetislavom Basarom i Miljenkom Jergovićem. Nakon Pančića, gostovaće Kokan Mladenović, 5. decembra i Biljana Srbljanović, 18. decembra.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code