Drugi Orjenski đir stazama dugim 30 km i 15 km

Drugi Orjenski đir stazama dugim 30 km i 15 km

939
1
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

orjenski-djir-logoPlaninska trka drugi “Orjenski đir”, u oranizaciji NVO “Orjen Outdoor” i  AK “Niskogorci”, pod pokroviteljstvom kompanije Lazure Marina&Hotel, TO Herceg Novi i MZ Kruševice, najavljena je za subotu, 8. oktobra. Ovogodišnji “Orjenski đir” imaće dvije trke: mali i veliki đir.

–      Pokušaćemo da trkom približimo svim učesnicima netaknute dijelove Orjena. Staza je dugačka oko 30 km sa nešto manje od 2000 m uspona. Obuhvatiće najviši vrh Orjena, Veliki Kabao 1894 mnv i najljepši vrh Orjena Subru 1679 mnv – najavljuju organizatori. Mali đir je kraća distanca, 15 km i oko 1000 m uspona.

Picerija i restoran

Na obje trke prijavljeno je 60 trkača iz svih zemalja okruženja, ali i iz Rusije i Crne Gore, među kojima su najavljena i neka veoma zvučna imena iz ove discipline. Pored njih najavljeno je i 50 planinara iz Crne Gore i okruženja, kao i hercegnovski Odred izviđača “Orjen”, koji će rekreativno obići jednu od dvije ponuđene dionice.

Start je ispred dubrovačkog doma na Vrbanju u 8 časova. Organizator je za sve učesnike obezbjedio ručak u konobi “Gušti”.

TO Herceg Novi i MZ Kruševice obezbjedili su bogate nagrade za najbolje na Velikom điru, dok su za pobjednike obje trke obezbjeđeni pehari za prva mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i medalje za prva tri mjesta, takođe u obje konkurencije. Kompanija Lazure Marina&Hotel darovaće sve učesnike rancem.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code