DRUGI PROTEST DF-A U HERCEG NOVOM: PROŠETALI I PROZVIŽDALI GRADOM

DRUGI PROTEST DF-A U HERCEG NOVOM: PROŠETALI I PROZVIŽDALI GRADOM

332
0
Podijeli

U Herceg Novom je organizovana druga protestna šetnja članova i prsitalica Demokratrskog fronta, koji podržavaju njihove zahtjeve za uspostvaljanjem prelazne Vlade na državnom i lokalnom nivou do prvih slobodnih izbora.

S pištaljkama, zastavama Crne Gore, Srbije i Narodne republike Donjeck, transparentom „Sloboda traži ljude” oko 100 protestanata je prošetalo od Tga Nikole Đurkovića do zgrade opštine.
Iako skup nije prijavljen policiji, na više mjesta i ovoga puta su se mogli vidjeti čuvari reda. Oni su su samo na par minuta zaustavili saobraćaj Njegoševom ulicom da bi obezbijedili prolazak protestantima.
Pred opštinskog zgradom govorio je predsjednik OO Nove u Herceg Novom, Boris Seferović, koji je poručio da će ih biti sve više, pozdravljajući nove protestante koji su se pridružili, NOVOJ, SNP-u i PZP-u, odbornicima Kluba Demokrate Herceg Novog i poslaniku Obradu Gojkoviću. Seferović je pozdravio predsjednika Sindikata Vekta Boka, Voja Miljanića, predstavnika Udruženja penzionera Herceg Novog, kao i nekoliko radnika Instituta Igalo i Jadranskog brodogradilišta Bijela. Nakon toga je odrecitovao Šantićevu pjesmu „Naša milo Boko” .
Primjećujemo da ovoga puta nije bilo funkcionera PZP-a, Novske liste i NS-a.
Funkcioner DF-a i poslanik Milutin Đukanović je potom kazao da sloboda traži, ali i dobija ljude ustvrdivši da je večeras tri puta više protestanata nego što ih je bilo u ponedjeljak. Đukanović je dodao i da nakon 13 dana protesta aktuelna vlast želi da što više zaplaši ljude da bi u što manjem broju izašli na proteste. Međutim, DF će istrajati i odbraniće bulevar šatora, poručio je Đukanović, uz preporuku protestantima da se odazovu kada ih pozivu da dođu u Podgoricu.
Nakon šetnje protestanti su se uputili na (anti) Nato tribinu u Dvoranu Park, koju su organizovali poslanik i odbornik Obrad Gojković i odbornik Mirko Mustur. Tribina je naslovljena “NATO, potreba naroda ili interes vlasti”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code