DRUGO MJESTO ZA UČENIKE MUZIČKE ŠKOLE IZ NOVOG U ITALIJI

DRUGO MJESTO ZA UČENIKE MUZIČKE ŠKOLE IZ NOVOG U ITALIJI

95
0
Podijeli

Učenici V razreda Muzičke škole iz Herceg Novog, klavirski duo Mila i Robert Moriss, iz klase prof. Irene Mijušković, osvojili su II mjesto u mini kategoriji na II Internacionalnom takmičenju “Premio Clivis” koje je od 1. do 3. maja održano u Rimu.

Bilo je ovo prvo učešće učenika hercegnovske Muzičke škole na ovom takmičenju, pa direktorica, Nada Karadžić kaže da je izuzetno zadovoljna postignutim rezultatom, podsjećajući da I mjesto u ovoj kategoriji, ipak, nije dodijeljeno.
“Naši učenici su postigli zaista veliki uspjeh, pogotovo što smo prvi put na tom takmičenju, uz činjenicu da prvo mjesto nije pripalo nikom. Zaista sam zadovoljna, a vjerujem i prof. Mijušković. Naime, Mila Moriss napravila je malu grešku pri sviranju, tako da nam je zbog toga izmaklo I mjesto”, pojasnila je Karadžićka.
Sa tamošnjim kolegama iz Muzičke škole u Novom ostvarili su dobre kontakte, što bi trebalo da nagovjesti i kontinuiranu saradnju.
Podsjetimo da je na nedavno održanom 42. Festivalu mladih Crne Gore, koje je bilo upriličeno na 4 lokacije u Herceg Novom, Muzička škola “bogatija” je za skoro 30 “Lira”. Učenici su ostvarili takođe zapažen rezultat, pretočen u 7 zlatnih, 6 srebrnih, 10 bronzanih “Lira” i 6 pohvala. Karadžićka kaže da jeste zadovoljna uspjehom, ali napominje da uvijek može bolje:
“Malo sam iznenađena što ove godine nijesmo osvojili nijednu specijalnu nagradu, ali nadam se da će se i učenici i profesori više potruditi ubuduće”, kazala je naša sagovornica.
Ovdje se već pripremaju za sljedeći koncert, koji će tradicionlano biti upriličen povodom Dana nezavinsoti 21. maja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code