DRUGO OTVORENO PISMO BIVŠIH ZVANIČNIKA UN OKO MAMULE, BEZ POTPISA BUTROS BUTROS...

DRUGO OTVORENO PISMO BIVŠIH ZVANIČNIKA UN OKO MAMULE, BEZ POTPISA BUTROS BUTROS GALIJA

226
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Iz kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore dostavljeno nam je otvoreno pismo, koje je predsjednik Ranko Krivokapić dobio, a odnosi se na Ugovor o dugoročnom zakupu ostrva Lastavica sa tvrđavom “Mamula”.

Pismo je uputio predsjednik Emeritus Inter Press, Servisa Roberto Savio, u svoje i u ime bivših visokih zvaničnika Ujedinjenih nacija, generalnog direktora UNESCO Federika Majora, predsjednika Savjeta Međunarodne Unije za zaštitu prirode (IUCN) Ašoka Khosla i generalnog sekretara UN Konferencije o čovjekovoj okolini 1972 Maurica F. Stronga.
Oni su ranije, ali uključujući i bivšeg generalnog sekretara UN Butros Butros Galija, uputili otovreno pismo predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću u kojem su tražili da Skupština razmotri da se odluka o Ugovoru o dugoročnom zakupu ostrva Lastavica sa tvrđavom “Mamula” odloži dok se ne obavi detaljna studija, kao i razmatranje i razmjena mišljenja o mogućim alternativnim rješenjima, uključujući prikupljanje sredstava i uopšte finansiranje odgovarajuće rehabilitacije tvrđave Mamula i ostrva Lastavica, i njihove adaptacije za dogovorene svrhe.
U međuvremenu se oglasio sam Butros Butros Gali koji je jasno dao do znanja da nije protiv Orascoma i investiranja na Mamuli.
U novom otvorenom pismu četvorice bivših zvaničnika UN se navodi:

Picerija i restoran

Dragi gospodine predsjedniče,

u vezi našeg otvorenog pisma koje smo Vam uputili 15. maja 2015, a koje se ticalo tvrđave mamula, želim Vas obavijestiti da nas četvorica koji smo ga potpisali ostajemo čvrsto pri stavu izraženom u tom pismu.
Mi smo potpisali gore pomenuto pismo poslije gospodina Boutros Boutros-Ghalija, i nismo bili obaviješteni o njegovoj nedavnoj komunikaciji sa kompanijom Orascom u Egiptu, niti upoznati sa njegovim pismom koje je protumačeno u crnogorskoj štampi kao da on podržava projekt koji se trenutno razmatra u parlamentu Crne Gore.
Bili bi zahvalni da se javno mnjenje i štampa u Crnoj Gori upoznaju sa našim stavom.
Srdačno,
Roberto Savio
president Emeritus, IPS Rome

takođe u ime sljedećih:
Ashok Khosla
Federico Mayor
Maurice Strong

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code