DRVENA KUĆICA I LJULJAŠKA NA DAR DNEVNOM CENTRU U IGALU

DRVENA KUĆICA I LJULJAŠKA NA DAR DNEVNOM CENTRU U IGALU

122
0
Podijeli

Humanitarna organizacija LATTER DAY SAINT (LSD) Chartities u Crnoj Gori, koju vode Alan and Christine Taylor, obezbjedila je Dnevnom centru u Igalu donaciju male drvene kuće i ljuljaške, pilagođene djeci i omladini sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Donacija, vrijedna 3000 eura, sjutra će u 11 h biti i zvanično predata Dnevnom centru kojeg će obići donatori.
– U ustanovi sada boravi 16-oro djece i omladine. Nemamo prostora za sezonzornu sobu i ova kućica nam služi za relaksaciju i individualni rad – kaže nam direktorka Dnevnog centra, Dragica Kosić.
Od 1. septembra ovdje su počeli sa individualnim planovima nakon što su djeca sa roditeljima boravila na sedmodnevnom odmoru na Ivanovim koritima o trošku resornog Ministasrtva.
Prema riječima Kosićke, konačno je napravljena ispravka u dokumentaciji i dobijeni su UT uslovi za gradnju novog Dnevnog centra u Sutorini, na mjestu stare škole. Tako bi nakon tri godine i projekat mogao ugledati svjetlost dana, a onda i aktivnosti za pribavljanje novca i gradnju novog Centra.
Inače, po novim izmjenama Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti u Crnoj Gori obavezuju se sve opštine da se pobrinu za palijativno zbrinjavanje djece sa teškoćama u razvoju, ali i odraslih lica sa invaliditetom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code