Državljani Srbije u Boki i Budvi mogu glasati na predsjedničkim izborima 2....

Državljani Srbije u Boki i Budvi mogu glasati na predsjedničkim izborima 2. aprila

2188
9
Podijeli

Državljani Srbije sa prebivalištem u toj republici i boravkom u Crnoj Gori, na teritoriji opština Herceg Novi, Kotor, Tivat i Budva, koji posjeduju važeće lične dokumente Republike Srbije – pasoš, ličnu kartu ili vozačku dozvolu, imaju pravo da na predstojećim  izborima za predsjednika Republike, raspisanim za 2. april 2017. godine, glasaju u Crnoj Gori.

Uslov je da najkasnije do 11. marta 2017. godine, u Generalnom konzulatu Republike Srbije prijave činjenicu da žele da glasaju u inostranstvu, saopštavaju iz Generalnog konzulata u Herceg Novom.

Picerija i restoran

Obavještavaju i da će Biračko mjesto u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom biti otvoreno ukoliko se za glasanje prijavi dovoljan broj birača.

Prijava za glasanje u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom se može izvršiti lično, ili putem pošte, faksa ili e-mail, pri čemu pored prijave (obrazac se može naći na sajtu Generalnog konzulata), treba dostaviti i kopiju važećeg ličnog dokumenta Republike Srbije (pasoša, lične karte ili vozačke dozvole sa upisanim JMBG).

Lica koja se do navedenog datuma ne prijave, neće biti u mogućnosti da glasaju u Crnoj Gori, već će svoje biračko pravo moći da iskoriste samo u Republici Srbiji, u mjestu u kom su upisani u jedinstveni birački spisak (gdje imaju prebivalište).

Takođe, birači mpogu imati  uvid u jedinstveni birački spisak  i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave – www.mduls.gov.rs, unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Za dodatne informacije zainteresovana lica se mogu obratiti Generalnom konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom, Trg Hercega Stjepana 15 (Belavista), lično, na broj telefona 031/350-340 ili na e-mail adresu gkh.novi@mfa.rs. Informacije su dostupne i na sajtu Generalnog konzulata – www.hercegnovi.mfa.gov.rs .

9 Komentari

 1. Ovaj SUSO,mi je već presudio,jedino u zatvor još mogu. Ja sam zaslužni građanin Srbije,nemoj se ljutiti. Ja se na tebe ne ljutim,ti si jedan pravi kulturni gospodin!

 2. Eh pa nijesam znao da su ti Albanci i Francuzi blizi braca nego sto su Srbi otom potom cudan smo mi narod citam ovdje komentari samo mislim se hvala bogu da ne zivim u balkan hvla gospodu moga da su mojih roditelji otisli iz X-Yu drzave 1963 narod moj slatki rat se zavrsio 1995 i da meni je preci Srbin nego iko drugih pa vise imam slicnost sa njima nego iko drugih iz X-YU imam licno izkustvo od jedne gospodje iz HN pricamo ja i ona od svemu pa je pitam je si li bila ikada u Srbiju ona kaze nikad i nebi a ja e kazem pa kako tako Hrvati su vas izterali iz Dubrovnika a jucer si bila Srpkinja a preko noci neznas ni sama zbog cega pljujes na samu sebe dijete ja e odgovorim on cuti eto a to je jedno poznato prezime koj jedan Srpski glumac nosi plus rod isto? na kraju se mislim zbog cega covjek da investira na Balkan kada uvjek medze ljubomora pohlepnosti i da uvjek trazimo krivca u Srbina Bosnjaka Hrvata Crnogorca Makedonca i cak da kazem Slovenca neka ovih sa zapada da nas lijepo g*** kad smo takav glup narod hvala za mene Bokelj Srbin i nikada nece me bude sram da kazem to

  13
  3
 3. Koja gomila malicioznih nepismenih neobrazovanih i koristoljubivih ljudi daje komentare. Bas jadno od vas gospodo neobrazovana. A ovaj dragi neka vrati pasos srpski i dokumenta koje je na prevaru dobio. Srbija mu je dobra jad treba u njoj da parazitira i iskoriscava je. Obraza bez! Pi!

  5
  5
 4. Ja imam srpsko državljanstvo,ali mi ni na kraj pameti nije da glasam u Srbiji,jer tamo idem samo povremeno,i ne želim da utičem na izbor građana Srbije. Oni dolaze da pomažu srpske stranke,a ne radi dobrobiti naroda u Crnoj Gori.

  7
  8
 5. Za “ludi”
  Oni nemaju Konzulat u Herceg-Novon. A tek ako Novljani dodju u Konzulat u uniforme sa subarama, bi ce mnogima na Belavistu, bjez te noge, po**a vas gu**ca!

  7
  6
 6. S obzirom na raspolozenje velikog broja Novlljana koji ne priznaju svoju drzavu ocekuje se guzva u konzulatu za izbore , ponajprije Seseljevih glasaca.

  8
  9

Ostavite komentar

*

code