DRŽAVLJANIN BIH POKUŠAO DA UBIJE POLICAJCA U TRSTENOM

DRŽAVLJANIN BIH POKUŠAO DA UBIJE POLICAJCA U TRSTENOM

95
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor juče su, u koordinaciji i po nalogu zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici, lišili slobode 22-godišnjeg Armina Hanića iz Tuzle, državljanina Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da je neposredno prije toga počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, policijskog službenika Vasilija Ćalasana.

Hanić je, kako se sumnja, krivično djelo počinio 6. avgusta, oko 18.50 časova, u mjestu Trsteno – Opština Kotor. On se tada vozilom marke „BMW” crne boje, bosanskih registarskih oznaka, kretao lokalnim putem od plaže Ploče u pravcu Jaza. Kotorski policajci Ćalasan i S.G. su u Trstenom kontrolisali bezbjednosti saobraćaja. Policajac Čalasan je Arminu Haniću, koji je upravljao BMW-om dao jasan znak „stop” tablicom da zauistavi vozilo na proširenju pored puta.
Međutim, Hanić je ne zaustavljajući se, naglo povećao brzinu kretanja vozila i nastavio u pravcu policijskog službenika. Ćalasan se u tom trenutku, kako bi izbjegao udarac vozilom, bacio u stranu, u slivnik pored puta, zadobio je lakše povrede, dok se Hanić jureći udaljio u pravcu Jaza.
Odmah po obavještenju za događaj, službenici OB Kotor su se, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, dali u potragu a potom i potjeru za licem koja je veoma brzo, u rekordnom roku, rezultirala pronalaskom i zaustavljanjem vozila kojim je upravljao mladić iz Tuzle.
Osumnjičeni je doveden u prostorije OB Kotor. O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Kotoru, a potom i zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici koji je naložio da se lice liši slobode i koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo ubistvo u pokušaju.
Osumnjičeni Armin Hanić je danas, uz krivičnu prijavu, po nalogu tužilaštva priveden ZVDT u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code