“Stazom Deva”: Jelena Tomašević apsolutna pobjednica, Nikola Bjelović prvi, a Luka...

“Stazom Deva”: Jelena Tomašević apsolutna pobjednica, Nikola Bjelović prvi, a Luka Čupić treći u svojoj kategoriji

3
Podijeli

U Dubrovniku, u organizaciji Triatlon kluba Dubrovnik, bez obzira na nevrijeme, održana je druga trka serpentinama “Stazom Deva”. Trasa je duga 2,2 kilometra, sa visinskom razlikom 265 metara. Start je bio na 129 metara nadmorske visine, a cilj na 394 metra.

– Jak vjetar i najavljena kiša nisu omeli naša tri člana kluba da se odluče na taj hrabri podvig i osvoje tvrđavu Imperial. Među 50 takmičara Luka Čupić je bio ukupno 4. i 3.u kategoriji od 20-30 godina. Nikola Bjelović je zauzeo prvo mjesto u kategoriji do 20 godina, dok je Jelena Tomašević bila apsolutna pobjednica u ženskoj konkurenciji – navode iz TK X Herceg Novi.
Trka je bila humanitarnog karaktera, dio novca od startnina organizatori su donirali udruzi POSEBAN PRIJATELJ.

Picerija i restoran

Osim ove trke stazom koja je nekada bila veza između grada i usamljenog Imperiala, koja život znači u svakom pogledu, kako kažu dubrovački triatlonci, Novljani su učestvovali i na današnjoj ekstremnijoj u okviru Lazure novske trail lige.
Tačnije, TK Herceg Novi imao je svog predstavnika Marka Butketa Butuliju.

– I pored olujnih refula juga i niske temperature na startu se pojavilo 12 takmičara i 2 takmičarke. Ovim smo dokazali da se u prirodi može uživati i u ložim uslovima. Svi su završili trku mokri, ali sa osmjehom na licu. Ugrijali su nas i počastili u Carakasu, a pokloni su stigli od prijatelja trke Ultimate Nutrition – kaže nam Marko Butulija iz TK X Herceg Novi.

3 Komentari

  1. Bravo Novljani. Ne stojite u mjestu, upoznajete svoj grad i okolne gradove, trudite se, vodite brigu o svom zdravlju, motivišete druge da se uključe u aktivan život, pokazujete da se život živi i na suncu, i po kiši, i na snijegu…Svaka čast na hrabrosti i završetku trka, koje nisu nimalo lake. Pozdrav!

    13

Ostavite komentar

*

code