Dugačka lista, sa 24 tačke dnevnog reda sjutrašnje novske Skupštine

Dugačka lista, sa 24 tačke dnevnog reda sjutrašnje novske Skupštine

13
Podijeli

Na 3. redovnom zasjedanju Skupštine opštine Herceg Novi, koje je predsjednik, Miloš Bigović zakazao za sjutra u 8:30 časova, pred odbornicima će se naći čak 24 tačke dnevnog reda.

U prvom planu je 5 Predloga Odluka o utvrđivanju lokacija za izgradnju lokalnih turističkih objekata u Herceg Novom, na Toploj i Trebesinu.

Picerija i restoran

Kako se u obrazloženju navodi, izgradnjom ovih objekata podstiče se  razvoj ruralnog dijela opštine Herceg Novi, širenje i razvoj grada u neurbanim djelovima, a pozitivno  utiče i na turističku ponudu.

Na dnevnom redu naći će se i dva Predloga Odluke o utvrđivanju lokacija za postavljanje baznih stanica za potrebe mobilne telefonije na Toploj i u Baošićima.

Pored toga, odbornici će raspravljati i o izmjenama Odluke o regulisanju drumskog saobraćaja, izmjenama Odluke o visini, načinu obračunavanja i plaćanja članskog doprinosa u Turističkoj organizaciji Opštine Herceg Novi, o izmjeni Odluke o dodjeli nagrada Opštine Herceg Novi, o izmjenama Odluke o obrazovanju Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave, kao i o izmjeni Odluke o osnivanju Javne ustanove “Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju”.

Odbornici novske skupštine sjutra bi trebalo, pored ostalog, da se izjasne  i oko izbora vršioca dužnosti glavnog administratora u Opštini Herceg Novi,  pravnika  Nenada Đorđevića, kao i o novim vršiocima dužnosti na rukovodećim pozicijama u preduzećima “Vodovod i kanalizacija” DOO, “Komunalno stambeno” DOO, “Društvo za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Herceg Novom” DOO, “Parking servis” DOO, JU “Gradska biblioteka i čitaonica”. To su Olivera Doklestić, Jasmina Konjević, Jelena Đaković i Jadranko Tomašević.

Na dnevnom redu naći će se i Predlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni Statuta DOO “Čistoća” Herceg Novi, kao i o izmjenama i dopunama Statuta DOO “Komunalno stambeno” i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o donošenju Statuta DOO “Društvo za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Opštini Herceg Novi”.

13 Komentari

 1. Kruso u čelo te ljubimo,rasceraj ovu ….!!! E moj novi i moji NeNovljani ovo nam i treba-nismo htjeli da se Novi razvija već ovo izabrasmo kao najbolje rijesenje – E kukala nam kukavica ovakvima.Ja sam da se zakaže nova skupština i da prva tacka bude da se izglasa da se pobratimimo sa jelen dolom ! I dase novi ubuduće zove po pobratimu Jelen Do

  1
  1
  • Izgleda da nekima ne odgovara da se skola izgradi ? kakvi retardi mogu lupati negativne na pitanje o gradnji skole , strasno u kakvom gradu sa kakvim ljudima zivimo.

   4
   1
 2. Ostaće zapisano!
  2017 godina, Herceg Novi!!
  Bigović predsjednik Skupštine Opštine a Katic Predsjednik Opštine! Šimrak vlasnik buvljaka, Konjević vodja navijača i predvodnik zimskog skakanja u vodu, Nenad-red bul glavni administrator!
  Niko ne pominje jezera ispod Orjena, rasvjetu, otpadne vode, Boku, Bijelu, Institut… Aktuelan je surlaš i palmina neplodnost. Adio moj Novi, adio Boko mila?

  31
  8
 3. Na koji nacin i gdje se moze uloziti prigovor sto su barem 3 osobe zaposlene u istom javnom preduzecu bez prethodno objavljenog konkursa, a da pri tom ne ispunjavaju uslove propisane sistematizacijom rada i radnog mjesta? Hvala unaprijed.

  24
  2
  • Kakve to veze ima? da nebiste, možda, da se bira po stručnosti? Pazi, molim te! A ovi što su pred izbore krv lili za novsku današnjicu, njih na biro?!

   11
   3
 4. Evo Sokolovi moji, ja dobih sve pozitivne epitete vrhunskog “Bota” od nekog lika koji je Doktor Psihologije ili Visoki Dužnosnik Tajne Služb (ne želim da mu ne pišem pseudonim pod kojim se predstavio, jer je lažno ime i prezime naveo, što znači da je igrač skrivalica). Sa obzirom da mi je takav ekspert dao vrhunske karakteristike za posao “Bota” ovim putem bi zamolio zainteresovane partije da mi dostave ponude, pa da se i ja konačno unovčim u ovom Crnogorskom Sistemu, jer od ove Milove penzije se ni kafa ne može sa merakom popiti svakog jutra.

  19
  9
 5. Zasjedanje Skupštine Herceg Novi

  po sazivu predsjednika M.B. na zahtjev kuma S.K.,
  po osnovu rezultata proljecnih izbora; “FLAŠA + ČOKOLADICA”,
  sa namjerom; SMJESTIMO SVOJE,….

  HIK, HIK U ZDRAVJE

  23
  9

Ostavite komentar

*

code